Ένα μουσείο ξεχωριστό από τα άλλα!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
SELA14

Αν και στην χώρα μας είμαστε γεμάτοι από μουσεία, μουσείο σαν και το Velo Cult δεν έχουμε. Το Velo Cult, που βρίσκεται στο Portland, διαθέτει μια τεράστια ποικιλία από σπάνια ποδήλατα και για να είμαστε πιο ακριβείς δεν θεωρείται ακριβώς μουσείο αλλά κατάστημα. Και ενώ πολλοί φαντάζονται ότι είναι ένα μαγαζί που απλά διαθέτει πολλές επιλογές από σπάνια μοντέλα, η ιστορία του είναι ακριβώς η ανάποδη.
Το κατάστημα ξεκίνησε online αγοράζοντας, επισκευάζοντας και πουλώντας vintage ποδήλατα και όπως παραδέχεται και ο ιδιοκτήτης του, Sky Boyer, το προσωπικό του πάθος για κλασικά mountain bikes ήταν αυτό που έκανε την διαφορά. Κατορθώνοντας να πουλήσει ένα μεγάλος μέρος της συλλογής του ήταν αυτό που του προσέφερε και το κεφάλαιο για να χτίσει και το δικό του κατάστημα.
Στην συλλογή του περιλαμβάνονται πολλά διαφορετικά μοντέλα που άλλαξαν ριζικά την βιομηχανία του ποδηλάτου και όπως δηλώνει και ο ίδιος αναφέρεται σε αυτούς που αναζητούν το σπανιότερο από τα σπάνια ποδήλατα. Μερικά από τα μοντέλα θα είναι μάλιστα και διαθέσιμα στην έκθεση της Subaru στο Sea Otter κάνοντας την διαφορά καθώς θεωρούνται ανεκτίμητα.

Το αγαπημένο ποδήλατο του Boyer είναι το Yeti Ultimate με δεύτερο να έρχεται το Skinner Descender του 1982, ωστόσο προτιμά να «στερείται των υπηρεσιών» των σπάνιων ποδηλάτων του καθώς υποστηρίζει ότι προτιμά να χρησιμοποιεί τα καινούρια μοντέλα για τις μετακινήσεις του. Και αυτό γιατί αφενός διαχωρίζει την προσωπική του ευχαρίστηση από την δουλειά του και αφετέρου το Portland δεν φημίζεται για τους ποδηλατόδρομούς του. Τέλος παραδέχεται ότι αν και το Velo Cult είναι ήδη αρκετά εφοδιασμένο σε σπάνια ποδήλατα, έχει 2 απωθημένα που το έχουν ξεφύγει. Το Doug Bradbury Manitou και το Cunningham!

Previous Article

Tile App! Μια εφαρμογή για να μη σας στερήσει κανείς το ποδήλατό σας!

Next Article

Τέλος στην γνωστική εξασθένηση, λόγω του ποδηλάτου;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια