Ανοίγουν τα λιφτ της Βασιλίτσας για τους ποδηλάτες!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
ΧΙΟΝΟ

Ανοιχτή θα είναι από τις 7 ως τις 17 του μήνα η Βασιλίτσα για όλους τους φίλους του mtb, που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα lifts του χιονοδρομικού κέντρου!

Το συγκεκριμένο χιονοδρομικό είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, ανήκει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και απασχολεί οκτώ μόνιμους υπαλλήλους, που δεν έχουν αντικείμενο εργασίας τα 3/4 του χρόνου, πέρα από τη συντήρηση και τη φύλαξη των εγκαταστάσεων.
«Σε όλα τα χιονοδρομικά κέντρα του εξωτερικού βρίσκουν τρόπους λειτουργίας τους κατά τους θερινούς μήνες, αξιοποιώντας το προσωπικό τους, εξασφαλίζοντας νέα έσοδα και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Πολλοί Ελληνες που ασχολούνται με το mountain bike πηγαίνουν τα Σαββατοκύριακα στη Βουλγαρία για να κάνουν ποδήλατο στα εκεί χιονοδρομικά», είπε πέρυσι στο «Εθνος» ο αντιπρόεδρος του Χ/Κ Βασιλίτσας και αντιδήμαρχος Γρεβενών, Γιάννης Νασίκας με αφορμή το περυσινό πείραμα να ανοίξει το χιονοδρομικό. Όπως πέρυσι είχε φιλοξενηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Downhill από την ΕΟΠ έτσι και φέτος έχει προγραμματιστεί επίσης αγώνας DH, αυτή τη φορά για το DH Cup, που διοργανώνουν οι ίδιοι οι αναβάτες!

«Προσαρμόσαμε κάποιους γάντζους στους αναβατήρες ώστε να μπορούν να παίρνουν ποδήλατα και ανοίξαμε μια ποδηλατική διαδρομή στα ίχνη παλιού χαραγμένου μονοπατιού που χρησιμοποιούσαν κτηνοτρόφοι, με αφετηρία τη μία χιονοδρομική πίστα, στα 1.620 μέτρα», είχε πει τότε ο κ. Νασίκας, μιλώντας για την διαδρομή.

Το μόνο που έχουμε εμείς να πούμε είναι πως θα επισκεφτούμε την αγαπημένη Βασιλίτσα και θα σας ενημερώσουμε…

Previous Article

Δεκάλογος επίβιωσης στο Borovets!

Next Article

Άμα θες, πάρκαρε στην ποδηλατολωρίδα ξανά…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια