Αύξηση των χιλιομετρικών αποστάσεων στους αγώνες γυναικών από την UCI.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
women-world-tour-road-bike

Η UCI αύξησε την μέγιστη χιλιομετρική απόσταση για τους αγώνες ποδηλασίας δρόμου των γυναικών ώστε να γίνει εμφανής η αγωνιστική βελτίωση που υπάρχει.

Πριν από αυτή την αύξηση η μέγιστη χιλιομετρική απόσταση για τις γυναίκες στο UCI Women World Tour ήταν τα 140 χιλιόμετρα ανά διαδρομή, ενώ στους πολυήμερους αγώνες, η μέγιστη χιλιομετρική απόσταση ήταν τα 120 χιλιόμετρα. Για το 2017 θα δούμε μια αύξηση των 20 χιλιομέτρων και στις δύο κατηγορίες, με τους ημερήσιους αγώνες να φτάνουν τα 160 χιλιόμετρα ενώ στους πολυήμερους τα ετάπ θα φτάνουν μέχρι και τα 140 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την UCI αυτή η αλλαγή αντικατοπτρίζει την αύξηση της ανταγωνιστικότητας στο γυναικείο πελοτόν, ενώ παράλληλα επιτρέπει στους διοργανωτές μεγαλύτερη ευελιξία στον σχεδιασμό των διαδρομών.

Αλλαγές θα πραγματοποιηθούν επίσης και στους αγώνες χαμηλότερων αγωνιστικών επιπέδων, με την απόσταση για τους μη World Tour αγώνες να αυξηθεί από τα 130 στα 140 χιλιόμετρα, ενώ για τους πολυήμερους, τα ετάπ θα αυξηθούν από τα 100 στα 120 χιλιόμετρα. Οι χιλιομετρικές αποστάσεις για τους αγώνες των αντρών και τους αγώνες για τις έφηβες παραμένουν αμετάκλητες.

Οι χιλιομετρικές αυξήσεις των διαδρομών για τις γυναίκες είναι μέρος ενός μεγαλύτερου πλάνου που αφορά τους κανονισμούς της UCI, όπου θα δούμε 18 ομάδες να συμμετέχουν στο World Tour των αντρών -αντί για 17 που ίσχυε μέχρι σήμερα- χωρίς υποχρεώσεις για τις ομάδες να αγωνίζονται σε κάθε αγώνα που πραγματοποιείται.

Previous Article

Ισορροπία στην άκρη ενός φράγματος 200 μέτρων! Είναι θεότρελος! (video)

Next Article

Η ποδηλασία 3η στους ελέγχους doping για το 2015 σύμφωνα με έκθεση της WADA.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια