Βρες τη νιρβάνα στο ποδήλατο σου…

Author: Χωρίς σχόλια Share:
profimedia-0248514278-600x400

Έχουμε μια τρέλα, ένα πάθος ή όπως αλλιώς θέλεις πες το για το ποδήλατο. Το σκεφτόμαστε όλη την διάρκεια της μέρας και πολλές φορές και στον ύπνο μας. Μάλλον ψύχωση πες το. Σκεφτόμαστε από το που θα πάμε την Κυριακάτικη βόλτα μας και πως θα αγοράσουμε κάποιο νέο ανταλλακτικό  που μόλις βγήκε στην αγορά, μέχρι και το αν οι κάλτσες που θα φορέσουμε στην βόλτα, θα ταιριάζουν με το υπόλοιπο σύνολο.

Καλά όλα αυτά, σίγουρα χρειάζονται και είναι απαραίτητα (ειδικά αυτό με τις κάλτσες για μένα) αλλά ας σκεφτούμε τι άλλο μπορεί να μας προσφέρει το ποδήλατο εκτός από καθαρή αδρεναλίνη και αξέχαστες στιγμές με τους φίλους μας. Ας σκεφτούμε πέρα από το προπονητικό πλάνο που ακολουθούμε, πέρα από το πώς να γίνουμε πιο γρήγοροι και πιο δυνατοί, πέρα από κάθε τι αγωνιστικό και ανταγωνιστικό.

Τι θα έλεγες να προσπαθήσεις να βρεις τη νιρβάνα (όχι το συγκρότημα) στο ποδήλατο;

Να ‘’διαλογιστείς’’ δηλαδή. Δε χρειάζεται να κάτσεις ούτε σε κάποιο χαλί, ούτε σε κάποιο στασίδι για να το κάνεις αυτό. Η σέλα του ποδηλάτου σου και η αγαπημένη σου διαδρομή είναι αυτά που χρειάζεσαι.

Πάρε το ποδήλατο σου και βγες έξω. Άφησε ότι δε σου χρειάζεται σπίτι, πάρε μόνο τα απαραίτητα. Άφησε και το Strava, εξάλλου είπαμε πως δε πάμε για προπόνηση, πάμε για να ‘’διαλογιστούμε’’. Ξεκίνησε χαλαρά με ήρεμο ρυθμό και σταθερές ανάσες, μην πιέσεις τον εαυτό σου να πας γρήγορα, δε βιάζεσαι. Καλύτερα είναι να είσαι μόνος και όχι με παρέα, γιατί θα σου αποσπάσει την προσοχή. Επίσης όταν είσαι μόνος στο ποδήλατο, μπορείς εκτός από τον «διαλογισμό» να συγκεντρωθείς και στο σώμα σου, το πως ανταποκρίνεται σε κάθε τι, πως μπορείς να πηγαίνεις με σταθερό ρυθμό χωρίς να κουράζεσαι και πολλά άλλα. Να σκέφτεσαι θετικά. Θυμήσου ωραίες αναμνήσεις. 

Πεταλιά με την πεταλιά, αργά αργά θα συνεχίσεις την βόλτα σου.

cyclists enjoy the mountains in South Tyrol, the Dolomites quarter known before he again continued his bike

Πολλές φορές είμαστε στον δρόμο ή μέσα στο δάσος και απλά κοιτάμε μπροστά μας, δε κοιτάμε γύρω μας τι γίνεται, τι υπάρχει. Κοιτάμε αλλά δε βλέπουμε. Δε βλέπουμε αυτά που η φύση μας έχει δώσει να απολαμβάνουμε. Λίγες είναι οι φορές που θα κοιτάξουμε το τοπίο και ακόμα πιο λίγες  που θα σταματήσουμε και θα κάτσουμε να χαζέψουμε τη θέα. Μπορεί η ίδια η φύση να σε κάνει να ξεχαστείς, να σε ξεκουράσει και να σε χαλαρώσει. Τι θα έλεγες να κάνεις μια εναλλακτική διαδρομή που υπάρχει εκεί χρόνια, αλλά ποτέ δεν τόλμησες γιατί ήταν πιο μεγάλη σε απόσταση ή την θεωρούσες δύσκολη;

Η ώρα έχει περάσει, η βόλτα δεν είναι ίσως τόσο μεγάλη όσο θα ήθελες αλλά μόνο αυτό χρειάζεσαι. Όταν γυρίσεις σπίτι θα συνειδητοποιήσεις πως βρίσκεσαι σε μία κατάσταση ευδαιμονίας και χαράς, γεμάτος ενέργεια και γεμάτος ζωή. Αυτά στα προσφέρει και μια απλή βόλτα, αλλά αυτή τη φορά θα είναι κάτι διαφορετικό. Πιθανόν να σ’ αρέσει αυτή η βόλτα, πιθανόν και όχι. Αν σ’ άρεσε τότε βάλτο στο πρόγραμμα σου. Θυμήσου όμως ότι δε θα σε κάνει έναν ισχυρότερο ποδηλάτη, αλλά θα σε κάνει πιο ευτυχισμένο άνθρωπο.

Cheers!

Previous Article

Stafast, λαιμός-ανάρτηση!

Next Article

Κάτι για να μας «πορώσει» για να βγούμε στο βουνό! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια