Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και ποδηλατόδρομοι… το ψέμα καλά κρατεί!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
podhlatodromosekthesithessalonikis (2)

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης έρχεται κάθε Σεπτέμβρη και όλη η πόλη γιορτάζει. Κάμερες, πολιτικοί, τραγουδιστές, συνεντεύξεις, φωτογραφίες και ποδηλατόδρομοι (!), έστω μόνο έξω από το Βελλίδειο. Φρεσκοβαμμένοι και καλοδιατηρημένοι (οκ, αστειευόμαστε). Μόνο φρεσκοβαμμένοι. Ο σχεδιασμός τους και η μορφή τους φανερώνει πλήρη άγνοια και ερασιτεχνισμό όσων ασχολήθηκαν με την περαίωση του έργου από την αρχή του.

podhlatodromosekthesithessalonikis (6) podhlatodromosekthesithessalonikis (4)

Πως θα μπορούσαμε να αποκαλούμαστε Ευρωπαίοι αν δεν έχουμε ποδηλατοδρόμους; Αν και μπορεί να μην είναι καθόλου εύχρηστοι και ασφαλείς για τους ποδηλάτες, αλλά υπάρχουν! Ας μην αναλωνόμαστε όμως σε τέτοιες λεπτομέρειες. Ας σκεφτούμε τα λεωφορεία, τα αυτοκίνητα και τα ταξί που οι ποδηλατόδρομοι τους είναι εμπόδιο, οι παράνομες θέσεις πάρκινγκ που χάνονται και 1002 προβλήματα που προφανώς δεν αντιμετωπίζουν σε άλλες μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις.

podhlatodromosekthesithessalonikis (3) podhlatodromosekthesithessalonikis (2)

Λίγα μέτρα παρακάτω, στην Λεωφόρο Στρατού, ο σούπερ-φρεσκοβαμμένος ποδηλατοδρόμος εξαφανίζεται. Βέβαια θα πρέπει να δείξουμε κατανόηση γιατί μετά το 3ο μνημόνιο πού να βρεις λεφτά για να βαφτεί όλος και να κάνει την κίνηση των ποδηλάτων ασφαλή…

Με λίγη φαντασία και καλή θέληση μπορείτε να φανταστείτε τον ποδηλατοδρόμο ίσιο, με ποιοτικό υλικό, άνισο σε σχέση με το επίπεδο των αυτοκινήτων που παρέχει ασφάλεια στις μετακινήσεις σας… μέχρι να ξυπνήσουμε!

podhlatodromosekthesithessalonikis (5)

Σε αυτό που καταλήγουμε είναι πως οι ποδηλατόδρομοι υπάρχουν για τα μάτια του κόσμου, για το ‘θεαθήναι’ που λένε.

Πηγή

Οι φωτογραφίες είναι ιδιοκτησία του http://www.thessalonikicyclechic.com και τους ευχαριστούμε για την ανάδειξη του θέματος.

Previous Article

O Aru παραμένει στην διεκδίκηση του Vuelta a Espana, με εξαιρετική εμφάνιση στο χρονόμετρο!

Next Article

Freeride στην παγωμένη Ισλανδία! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια