Ηλεκτρικό ποδήλατο, με αυτονομία έως και 240 χλμ!

Author: Χωρίς σχόλια Share:

Μετά τη σύγκρουση του Project_One και της LaFerrari, φάνηκε τι είναι ικανή να κάνει η Rimac, χωρίς απαραίτητα να περιοριστεί μόνο στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το μοντέλο Greyp είναι το ποδηλατικό δημιούργημα των ανθρώπων που δημιούργησαν και το Rimac Concept_One, με στόχο τους την δημιουργία του απόλυτου ηλεκτρικού ποδηλάτου.

rimac-1

Το τελευταίο προϊόν της Rimac είναι το G12H, το οποίο είναι σε θέση να προσφέρει αυτονομία έως και 240 χιλιόμετρα (149 μίλια). Σύμφωνα με τον Kresimir Hlede, CΕO των ποδηλάτων Greyp, το εύρος των χιλιομέτρων που θα μπορεί να κάνει το ποδήλατο θα εξαρτάται από τη χρήση του, αλλά με χωρητικότητα μπαταρίας έως και 3 kWh, το G12H θα είναι σε θέση να πάει πολύ πιο πέρα από τα 200 χλμ με μία μόνο φόρτιση.

«Είμαι υπερήφανος που το προϊόν μας προσφέρει πολλές και μεγάλες δυνατότητες και πιστεύω ότι από το τέλος του 2016, θα είναι έτοιμο να εξαλείψει τον ανταγωνισμό«, είπε ο διευθυντής.

rimac-2

Με τελική ταχύτητα 45 χλμ/ώρα (28 mph), το G12Η δεν θα είναι το ταχύτερο μοντέλο – σε σχέση με το G12S – αλλά σίγουρα θα είναι μια πολύ πιο οικονομική λύση σε σύγκριση με ένα αυτοκίνητο.

Μετρήσεις δείχνουν ότι 16 χιλιόμετρα (10 μίλια) πήγαινε έλα στη δουλειά θα κοστίζει μόλις 2,3 σεντ, καθιστώντας το G12H μία από τις φθηνότερες επιλογές ενεργειακής μετακίνησης.

rimac-3

Βέβαια το Greyp G12H δεν θα είναι και πολύ φθηνό! Όλα εξαρτώνται από το πώς θα το διαμορφώσει ο καθένας, αλλά το αδερφάκι του G12S κοστίζει € 8.380 (~ $ 9400) και διαθέτει μικρότερο πακέτο μπαταρίας άρα και μικρότερο εύρος χιλιομέτρων.

Previous Article

Commuter ποδήλατο, εμπνευσμένο από την καινούρια Lamborghini.

Next Article

3+1 λόγοι για να αγοράσει κάποιος ποδήλατο της TREK!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια