Η TREK στην βόρεια Ελλάδα μέσω του Dim Bikes!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
2017-trek-farley-ex-carbon-full-suspension-fat-bike01

Η TREK είναι μια από τις παλαιότερες ποδηλατικές εταιρίες παγκοσμίως με τα πρώτα της ποδήλατα να έχουν παρουσιαστεί 40 χρόνια πριν! Δύο νέοι άντρες με όραμα την κατασκευή του καλύτερου ποδηλάτου που θα είχε δει ο καταναλωτής, ο Richard (Dick) Burke και ο Bevil Hogg ξεκίνησαν φτιάχνοντας τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της εταιρίας 900 χειροποίητα πλαίσια τα οποία διατέθηκαν στην αγορά για λιγότερο από 200$ το καθένα! Μόλις 3 χρόνια αργότερα, ο κύκλος εργασιών της TREK έφτασε τα 2.000.000$…

new_company_9x5

40 χρόνια μετά η εταιρία έχει μείνει πιστή στα πιστεύω των ιδρυτών της μετατρέποντας πλέον το ποδήλατο στην πιο απλή λύση για τα προβλήματα της καθημερινότητας. Μέσα από τα εκατομμύρια ποδήλατα που κατασκευάζει και διανέμει σε περισσότερες από 90 χώρες του κόσμου, βρίσκονται μερικά από τα ποδήλατα που συναντάμε στις κορυφαίες ποδηλατικές διοργανώσεις, είτε πρόκειται για ποδηλασία δρόμου, ποδηλασία βουνού, cyclo-cross.

Madone
trek-madone-92

Όταν στην κουβέντα έρχεται η ποδηλασία δρόμου το κρυφό όνειρο κάθε αναβάτη είναι ένα TREK Madone. Πρόκειται για το απόλυτο ποδήλατο δρόμου το οποίο μπορεί να συνδυάσει μοναδικά την απόλυτη δύναμη, την αεροδυναμική και την άνεση καθώς είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα ποδήλατα της αγοράς. Για να το πετύχουν αυτό οι άνθρωποι της Trek έχουν κατασκευάσει ένα ποδήλατο «θαύμα» της μηχανικής καθώς ακόμη και η παραμικρή λεπτομέρεια του ποδηλάτου είναι προσανατολισμένη στην υψηλή απόδοση, την ποιότητα κύλισης αλλά και στην αποτελεσματικότητα.

Ο σκελετός είναι κατασκευασμένος με ανθρακόνημα OCLV -πατενταρισμένο από την TREK- και είναι από τις ελάχιστες εταιρίες παγκοσμίως που κατασκευάζουν τα ανθρακονημάτινα ποδήλατα τους ακόμη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η 25ετής εμπειρία πάνω σε αυτόν τον τομέα φαίνεται στην πράξη καθώς τα πλαίσια είναι από τα πιο ελαφριά της αγοράς διατηρώντας την δύναμη και την αντοχή τους.

trek-oclv-carbon-layer

Το Madone είναι διαθέσιμο σε 6 διαφορετικές εκδόσεις εξοπλισμού -με δύο διαφορετικές γυναικείες εκδόσεις 9.5 και 9.9.

Procaliber
trek-procaliber-98

Στο απόγειο της ποδηλασίας βουνού το Procaliber ήταν το ποδήλατο που φθονούσαν όλοι οι αναβάτες. Για το 2017 επιστρέφει ανανεωμένο, δίνοντας νέο ορισμό στην λέξη «hardtail» και θέτει τον πήχη αρκετά ψηλά όσον αφορά την ταχύτητα. Πέρα από την ταχύτητα όμως έχει να δείξει απίστευτη σταθερότητα, υψηλή αποδοτικότητα και φυσικά μοναδική αίσθηση.

Remedy
trek-remedy-98

Tο Remedy είναι το «πιο» ποδήλατο βουνού που θα συναντήσετε. Επιθετική γεωμετρία, μπόλικα τεχνολογικά επιτεύγματα κάνουν τα βουνά μικρότερα και τα μονοπάτια πιο εύκολα. Για το 2017 έχει boost κέντρα για μεγαλύτερη σταθερότητα, 27,5″ τροχούς και διαδρομή 150mm! Φυσικά δεν λείπουν οι τεχνολογίες RE:AKTIV από την ειδικά σχεδιασμένη πίσω ανάρτηση της FOX, το ABP (Active Braking Pivot) ώστε να παραμένει η λειτουργία της πίσω ανάρτησης ανεπηρέαστη κατά το φρενάρισμα και φυσικά το Mino-Link το οποίο μπορεί να προσαρμόσει την γεωμετρία στις απαιτήσεις σας καθώς αλλάζει το head angle κατά 1/2° και αλλάζει το ύψος της μεσαίας τριβής κατά 10mm.

Slash
trek-slash-98-29wheels

Το ανανεωμένο Slash έρχεται για το 2017 με τροχούς 29″ και πολύ επιθετική γεωμετρία. Οι διαδρομές των αναρτήσεων (πίσω/μπροστά) 150mm/160mm σε συνδυασμό με τους τροχούς των 29″ κάνουν το ποδήλατο πραγματικό οδοστρωτήρα. Όπως και στα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρίας δεν λείπει και από εδώ το Mino-Link το οποίο μπορεί πραγματικά σε δευτερόλεπτα να αλλάξει την γεωμετρία του ποδηλάτου και το ABP. Πέρα από τον εξοπλισμό του ποδηλάτου αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση στο συγκεκριμένο ποδήλατο είναι η γεωμετρία του που είναι πολύ πρωτοποριακή για ποδήλατο με τροχούς 29″.

Marlin
trek-marlin-6

Φυσικά από την γκάμα ποδηλάτων μιας εταιρίας όπως η TREK δεν μπορούν να λείπουν και τα πιο οικονομικά μοντέλα όπως για παράδεγιμα το Marlin το οποίο είναι από τα εισαγωγικά ποδήλατα βουνού για παιδιά και έφηβους. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η διαφορετική διάμετρος τροχών για κάθε μέγεθος πλαισίου ώστε να μπορεί να προσφέρει διασκέδαση και ασφάλεια από τον μικρό αναβάτη έως και τον ενήλικα που θέλει να ασχοληθεί με την ποδηλασία βουνού.

Όλα τα ποδήλατα της TREK θα τα βρείτε στην Βόρειο Ελλάδα στο κατάστημα DIM Bikes στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

dim-bikes-workplace-rear-triangle-trek  dim-bikes-workplace-4

Ο Δημήτρης Μούσιος, ιδιοκτήτης του καταστήματος είναι γνωστός στον χώρο του βουνού από παλιά καθώς αγαπάει το βουνό και την φύση. Με την πάροδο του χρόνου γνώρισε την ποδηλασία βουνού και κόλλησε καθώς το χόμπι του μετατράπηκε σε δουλειά λόγω κυρίως της τοποθεσίας του μαγαζιού που βρίσκεται δίπλα -στην κυριολεξία- ενός από τα πιστοποιημένα Downhill μονοπάτια της Ελλάδος. Δεν είναι όμως μόνο ο χώρος της ποδηλασίας βουνού που προσφέρει τις υπηρεσίες του το DIM Bikes από το 2013, αλλά υπάρχει μεράκι και γνώσεις πάνω στα ποδήλατα δρόμου, στα ποδήλατα πόλης αλλά και φυσικά στα παιδικά ποδήλατα.dim-bikes-workplace-installing-bearings

dim-bikes-workplace-bearing-removal-installation

Το DIM Bikes βρίσκεται στην οδό Γαβρά 22 στο Ωραιόκαστρο, Θεσσαλονίκης. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 2314 015820. Για περισσότερα μπορείτε να κάνετε ένα like στην σελίδα στο Facebook, DIM Bikes.

Previous Article

RAW* γιατί έτσι μας αρέσουν! (2 videos)

Next Article

Ποδηλασία, γόνατα και οστεοπόρωση… αντιμετωπίζοντάς την!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια