Κωπηλατικό ποδήλατο! (video)

Author: Χωρίς σχόλια Share:
rowingbicycle (1)

Το κωπηλατικό ποδήλατο είναι ένα όχημα που προωθείται από μια κίνηση -όπως της κωπηλασίας- του σώματος. Η αλλαγή κατεύθυνσης, το φρενάρισμα και οι αλλαγές ταχυτήτων γίνονται συνήθως από το τιμόνι. Τα πόδια βρίσκονται σταθερά σε μια συμμετρική διαμόρφωση, σε αντίθεση με τα κλασικά ποδήλατα όπου περιστρέφονται. Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στις βάρκες με κουπιά, εδώ ο αναβάτης κάθεται με πρόσωπο προς την πορεία του. Υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια για τα κωπηλατικά ποδήλατα, από πολύ απλά πλαίσια μέχρι πολύ ιδιαίτερα. Ο εμπορικός αριθμός παραγωγής κωπηλατικών ποδηλάτων είναι πολύ μικρός σε αντίθεση με τα κλασικά ποδήλατα.

rowingbicycle (5)

Ιστορική αναδρομή

Η χρήση της κωπηλατικής κίνησης για να επιτευχθεί η μετακίνηση του ποδηλάτου, πάει πίσω στο 1870 όπου ο George W. Lee χρησιμοποίησε ένα συρόμενο κάθισμα σε ένα τρίκυκλο. Άλλη εμφάνιση ήταν στους αγώνες Roadsculler στο Madison Square Garden το 1880, ενώ το 1920 ο γερμανός Manfred Curry σχεδίασε και κατασκεύασε το Landskiff (πλοίο της στεριάς), ένα τετράτροχο όχημα, ενώ τέλος μια ταινία του 1937 έκανε την εμφάνισή του μια κατασκευή παρόμοια με τα σημερινά κωπηλατικά ποδήλατα των Craftsbury SS, Rowbike και VogaBike.

Μέθοδοι πρόωσης και κατεύθυνσης

Μερικά κωπηλατικά οχήματα τρόπο, παρόμοιο, με τις βάρκες, όπου η δύναμη χρησιμοποιείται μόνο όταν το σώμα βρίσκεται σε ίσια θέση, δηλαδή κατά την προσπάθεια του κορμού για έκταση και όχι κατά την ανάκαμψη του. Άλλα κωπηλατικά οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούν συνδέσμους, άξονες και μετάδοση, η χρήση της δύναμης γίνεται καθόλη την διάρκεια κίνησης του σώματος. Στις περισσότερες κατασκευές το τιμόνι κινείται, ενώ άλλες έχουν κινητή θέση για τα πόδια, ενώ άλλες έχουν και κινούμενο κάθισμα.

Το τιμόνι σε μερικά κωπηλατικά οχήματα, κινούνται σε ημικυκλική τροχιά λόγω του ότι είναι τοποθετημένο σε σε ένα σταθερό μοχλό ο οποίος είναι κολλημένος στο πλαίσιο. Άλλοι κατασκευαστές προσπάθησαν να εξομοιώσουν την κίνηση των χεριών, με την κίνηση που γίνεται στις βάρκες -μια πιο επίπεδη κίνηση. Το κωπηλατικό ποδήλατο, αυτή την στιγμή, με την πιο φυσική κίνηση των χεριών είναι το Streetrower. Στο ίδιο όχημα γίνεται η χρήση ενός συστήματος διεύθυνσης που ενεργοποιείται από σερβομηχανισμούς και ελέγχεται από τον αναβάτη με joy stick.

Μετάδοση

Η μετάδοση στα κωπηλατικά ποδήλατα συνήθως αποτελείται με ένα από τα εξής τρία συστηματα: Μετάδοση με αλυσίδα, μετάδοση με συνδέσμους ή μετάδοση με καλώδιο.

rowingbicycle (4)

Η εταιρία Rowbike χρησιμοποιεί μια κλασική αλυσίδα ποδηλάτου, πίσω ταχύτητες και πίσω σασμάν, ωστόσο όμως η αλυσίδα δεν βρίσκεται σε κυκλική κίνηση όπως στα ποδήλατα. Κινείται εμπρός και πίσω πάνω στα πίσω γρανάζια σε μια παλινδρομική κίνηση. Στην μια μεριά του πλαισίου είναι στερεωμένη η αλυσίδα, ενώ στην άλλη μεριά είναι συνδεδεμένη σε ένα ελαστικό σχοινί -φανταστείτε το όπως τα «χταπόδια» που χρησιμοποιούμε για να ασφαλίζουμε πράγματα. Καθώς ο αναβάτης τραβάει προς τα πίσω, η αλυσίδα εμπλέκεται στα πίσω γρανάζια και το «χταπόδι» τεντώνει. Όταν ο αναβάτης επιστρέφει στην κανονική του θέση το χταπόδι μαζεύεται. Το συνεχόμενο τέντωμα της αλυσίδας διασφαλίζει ότι η αλυσίδα δεν χαλαρώνει σε κανένα σημείο της κίνησης. Τα Rowbikes, έχουν σασμάν πίσω -ναι ,ακόμη και τα μονοτάχυτα- λόγω της ανάγκης να διατηρείται σωστή η τάση της αλυσίδας.

Κωπηλατικά ποδήλατα που χρησιμοποιούν συνδέσμους είναι τα: Champiot και Powerpumper. Χρησιμοποιούν συνδέσμους, οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι με έναν στροφαλοφόρο άξονα, όπως περίπου είναι και τα αυτοκίνητα.

Το Thys Rowingbike και το Streetrower χρησιμοποιούν καλώδιο το οποίο μαζεύεται σε ένα καρούλι και έπειτα ξετυλίγεται. Η Thys ονομάζει αυτή την έκδοση snek drive.

Παραλλαγές κωπηλατικών ποδηλάτων σε tandem, τριών και τεσσάρων τροχών.

Η ισορροπία σε ένα κωπηλατικό ποδήλατο δύο τροχών, καθώς κωπηλατείτε θέλει εξοικείωση, ακόμη και για κάποιον πολύ έμπειρο και ικανό ποδηλάτη. Οι τρίκυκλες και τετράτροχε εκδόσεις είναι βαρύτερες αλλά ο αναβάτης δεν θα χρειαστεί να εξοικειωθεί με την ισορροπία. Η τρίκυκλη έκδοση της Streetrower έχει δύο τροχούς στο μπροστά μέρος. Η τετράτροχη έκδοση από την Champiot θυμίζει πολύ τα χειροκίνητα βαγόνια που χρησιμοποιούσαν παλιότερα για τον έλεγχο των σιδηροδρομικών γραμμών.

Δείτε και μερικά βίντεο για να καταλάβετε καλύτερα τι είναι τα κωπηλατικά ποδήλατα.

Previous Article

i-Green ένας πρωτότυπος τρόπος για να φορτίσετε το smartphone σας!

Next Article

SolarRoad, ο ποδηλατοδρόμος με τα φωτοβολταϊκά πάνελ! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια