Νίκη για τον Marcel Kittel στο 2ο ετάπ, ο Thomas Geraint παραμένει με το yellow jersey!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
marcel kittel winner road bike

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα του Tour de France με έναν αρκετά εντυπωσιακό αγώνα, με τον νικητή να κρίνεται κυριολεκτικά στο τελευταίο χιλιόμετρο!

Ο Marcel Kittel (Quick-Step) κέρδισε την πρώτη μάχη των σπρίντερ στο Tour de France με κυρίαρχο τρόπο απέναντι στους αντιπάλους του, στο 2ο ετάπ του TDF στην Λιέγη.

Από την εκκίνηση της ημέρας στο Düsseldorf ο καιρός ήταν αρκετά βροχερός, όμως καθώς το πελοτόν πλησίαζε προς το Βέλγιο οι δρόμοι είχαν ξεκινήσει να στεγνώνουν.

Το πρώτο «εμπόδιο» για τους σπρίντερ ήταν να προλάβουν τους δύο αναβάτες που είχαν ξεκολλήσει από νωρίς, τους Taylor Phinney και Yoann Offredo και τους οποίους πρόλαβαν μόλις 1.3 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό!

Από εκεί και πέρα, κάθε ομάδα προσπάθησε να βάλει μπροστά τον σπρίντερ της, αλλά καμιά δεν κατάφερε να έχει τον έλεγχο στο μπροστά μέρος του πελοτόν. Η Bora-Hansgrohe και η Cofidis ήταν οι δύο τελευταίες ομάδες οι οποίες είχαν μπροστά τους σπρίντερ τους -Peter Sagan και Nacer Bouhanni- μόλις 500 μέτρα πριν τον τερματισμό, αλλά η υποστήριξη τους έφυγε αρκετά νωρίς.

Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν ο Kittel και ο Greipel (Lotto-Soudal) οι οποίοι ξεκίνησαν το σπριντ τους πιο πίσω και ανάγκασαν τον Sagan να τους κυνηγήσει. Ο Kittel πολύ γρήγορα πήρε το πλεονέκτημα στο σπριντ τερματισμού καθώς κανένας από τους υπόλοιπους σπρίντερ δεν ήταν σε θέση να τον ακολουθήσει. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να κατακτήσει την 10η νίκη του σε ετάπ του TDF και την πρώτη νίκη για ποδήλατο με υδραυλικά δισκόφρενα!

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Arnaud Demare (FDJ), στην 3η ο Andre Greipel ενώ και ο Mark Cavendish (Dimension Data) κατάφερε να βρεθεί ανάμεσα στους καλύτερους τερματίζοντας στην 4η θέση.

Ο Geraint Thomas συνεχίζει να φοράει το yellow jersy καθώς τερμάτισε σε ασφαλή θέση ώστε να κρατήσει την πρωτιά στην γενική κατάταξη. Σε «ασφαλή» θέση κατάφερε να τερματίσει και ο Chris Froome παρά το γεγονός ότι είχε μια πτώση 30 χιλιόμετρα περίπου πριν τον τερματισμό.

Previous Article

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σπριντ Τριάθλου με δυναμική εμφάνιση Ελλήνων Αθλητών.

Next Article

Αποτελέσματα από UCI World Cup Downhill και XCO. (+videos)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια