Ξύλινο ποδήλατο made in Greece!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
castor

Ο κάστορας είναι ένα τρωκτικό που περνά τον περισσότερο χρόνο της ζωής του στο νερό.  Το σώμα του είναι κοντόχοντρο, φτάνει μέχρι και τα 25 κιλά σωματικού βάρους και είναι άριστος κολυμβητής χάρη στη μεμβράνη που διαθέτει στα δάχτυλα των πίσω ποδιών και την ουρά σε σχήμα σπάτουλας. Μαζεύει ξύλα που τα κόβει με τα δόντια του και κατασκευάζει τη φωλιά του κοντά σε λίμνες και ποτάμια. Οι κάστορες μπορούν να κατασκευάσουν ακόμη και ολόκληρα φράγματα για να ρυθμίσουν τη στάθμη του νερού. Όπως καταλαβαίνετε είναι άριστοι τεχνίτες στις ξυλοκατασκευές, κάτι δηλαδή σαν τον Αργύρη και το Γιώργο Λεκοβίτση από την Καστοριά (φυσικά…) που εμπνευσμένοι από τον κάστορα κατασκεύασαν το πρώτο ξύλινο ποδήλατο.

Για αυτούς που θέλουν να ξεχωρίζουν.

Μπορεί το βάρος του ξύλινου ποδηλάτου να το βγάζει εκτός συναγωνισμού για αγωνιστική χρήση ωστόσο έναν χομπίστα με γούστο δε θα τον προβληματίσουν τα 2 κιλά παραπάνω. Η σπουδαιότερη μηχανική ιδιότητα του ξύλου είναι η αντοχή του στην κάμψη. Σπουδαία έργα από ξύλο, άλλωστε, με κατάλληλη επεξεργασία και βερνίκια εκτίθενται σε εξωτερικούς χώρους χωρίς να παθαίνουν τίποτε από τις καιρικές συνθήκες. Επίσης, ένα πλαίσιο από ξύλο έχει πολύ μεγαλύτερη απορροφητικότητα σε κραδασμούς, μην ξεχνάμε ότι εργαλεία όπως τσεκούρια, σφυριά κ.α. έχουν ξύλινη λαβή ακριβώς για αυτό το λόγο.

Το ξύλο είναι το πρώτο υλικό που επεξεργάστηκε ο άνθρωπος, ακολούθησε η πέτρα, είναι ένα ζωντανό υλικό με ιδιαίτερη αίσθηση στην αφή και την όραση. Τα Castor Bikes είναι όμορφα, οικολογικά και η ιδανική επιλογή για κάποιον που θέλει ένα ποδήλατο που να ξεχωρίζει. Πέρα, όμως, από όλα αυτά η Castor είναι μια ελληνική εταιρία με υψηλή αισθητική και ποιότητα που τολμά και καινοτομεί όχι μόνο στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά.

http://www.castorbikes.gr/

Τηλ: 2310 798 391
ΑΦΟΙ ΛΕΚΟΒΙΤΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Previous Article

Το απόλυτο Top-10 ποδηλατικών τραγουδιών

Next Article

4 seasons meeting Forest Gam

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια