Οικονομικά, αξιόπιστα και ελαφριά περιφερειακά από την ΒΒΒ!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
kioy road bike bbb products (4)

Πολλές φορές οι διαφορές που έχουν ένα άνετο, ξεκούραστο και ευχάριστο ποδήλατο δρόμου από ένα κουραστικό, σκληρό και δυσάρεστο είναι μόνο στα περιφερειακά τους. Λέγοντας περιφερειακά εννοούμε τον λαιμό, το τιμόνι, την ταινία τιμονιού, το παλουκόσελο και την σέλα.

Επίσης, όλα αυτά είναι που «ανεβάζουν» ή ρίχνουν το βάρος από ένα ποδήλατο. Είχαμε, λοιπόν, στην διάθεση μας για λίγες ημέρες -δυστυχώς- κάποια περιφερειακά από την BBB -λαιμό, παλουκόσελο, σέλα και τακάκια- τα βάλαμε στο ποδήλατο δρόμου μας και τα δοκιμάσαμε ώστε να δούμε αν μπορεί ένα οικονομικό προϊόν να είναι ευχάριστο άνετο αλλά και αξιόπιστο.

kioy road bike bbb products (1)

Ας ξεκινήσουμε από αυτά που μας έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση και δεν είναι κάτι άλλο από τα τακάκια. Τα TechStop BBS-22Τ αποτελούνται από σώμα αλουμινίου -όπως και κάθε τακάκι υψηλών επιδόσεων- και 3πλη γόμα στην επιφάνεια τριβής. Κατά την τοποθέτηση δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα -ούτε κάποια ασυμβατότητα- με τα Shimano 105 φρένα που είχε το ποδήλατο. Στα θετικά τους ότι μπορεί να αντικατασταθεί μόνο το υλικό τριβής όταν φθαρεί, ενώ πωλούνται σε 4άδες! Όσον αφορά την λειτουργία τους, από το πρώτο κιόλας φρενάρισμα, χωρίς στρώσιμο, απέδιδαν ανέλπιστα καλά, με πολύ δυνατή επαφή και σταθερότητα καθ’ όλη την διαδρομή της μανέτας, χωρίς όμως να μπλοκάρουν υπερβολικά εύκολα. Δυστυχώς με τις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες δεν υπήρξε η δυνατότητα να δοκιμαστούν στο βρεγμένο.

kioy road bike bbb products (3)

kioy road bike bbb products (10)

Επόμενα στην λίστα είναι το παλουκόσελο και η σέλα. Το Skyscraper είναι ένα παλουκόσελο αλουμινίου με κεφαλή με δύο βίδες που κάνει πολύ εύκολη την τοποθέτηση και ρύθμιση της σέλας και είναι σχεδιασμένο να χρησιμοποιηθεί και σε ποδήλατα δρόμου, αλλά και ποδήλατα βουνού. Δεν είναι από τα πιο ελαφριά που έχουμε δοκιμάσει (295 γραμμάρια για την διάσταση 31,6) αλλά σίγουρα είχε από τους πιο εύκολους μηχανισμούς για να μπει και να ρυθμιστεί η σέλα. Πρόκειται για τον μηχανισμό με 2 βίδες, όπου μπορεί να γίνει πραγματική μικρο-ρύθμιση στην κλίση της σέλας. Δεν παρατηρήθηκαν τριγμοί ή διάφοροι άλλοι θόρυβοι που συναντάμε καμιά φορά σε πιο οικονομικά παλουκόσελα.

kioy road bike bbb products (12)

kioy road bike bbb products (11)

Η σέλα, η Razer Anatomic με βάρος μόλις 220 γραμμάρια μας εντυπωσίασε με την άνεση της -η οποία κατά κύριο λόγο οφείλεται στα πρόσθετα GEL που έχει. Στα επιμέρους χαρακτηριστικά της έχει ανατομικό σχεδιασμό με τρύπα στην μέση για να ανακουφίζει την περιοχή του προστάτη και οι ράγες της είναι από CrMo, ενώ έχουν και ένδειξη για την ρύθμιση. Αυτό που μας άρεσε πολύ στην συγκεκριμένη σέλα είναι πως παρέμεινε άνετη ακόμη και μετά από πολλές ώρες πάνω της, χωρίς να κουράσει. Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα αν η μείωση των κραδασμών του δρόμου οφείλεται στην σέλα ή στο παλουκόσελο, αλλά ο συνδυασμός τους αύξησε κατακόρυφα την άνεση στο ποδήλατο δρόμου μας.

kioy road bike bbb products (8)

 

kioy road bike bbb products (5)

Για το τέλος αφήσαμε τον λαιμό, τον RoadForce II, ο οποίος είχε μήκος 100mm, me 6° κλίση. Πρόκειται για χυτό κομμάτι αλουμινίου χωρίς κολλήσεις το οποίο είναι όσο άκαμπτο και όσο απορροφητικό χρειάζεται ώστε να μην μεταδίδει κραδασμούς στον αναβάτη, αλλά ούτε να προβληματίζει στο ορθοπέταλο ή το σπριντ.

kioy road bike bbb products (2)

kioy road bike bbb products (4)

kioy road bike bbb products (13)

Υ.Γ. Αυτός ο αδερφός μου δεν θα μάθει ποτέ να βάζει την σέλα ίσια…

Τα προϊόντα της BBB είναι διαθέσιμα από την εταιρία

ΖΕΥΣ Εισαγωγική Εξαγωγική Α.Ε.
Βούλγαρη 4 , 10437 Αθήνα
Τηλέφωνο : 210.52.38.555
Φαξ : 210.52.38.552
email: info@zeussa.gr

Previous Article

Κοντά 600,000€ κέρδισε η πρώτη ομάδα του Tour de France!

Next Article

Η πρώτη επαγγελματική ομάδα με έγχρωμες αναβάτριες είναι γεγονός!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια