Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι καλή ευκαιρία για ξεκούραση!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
happy girl bicycle beach summer

Όσο σκληρά και αν προπονείστε αυτό το διάστημα σε λίγες ημέρες έρχεται η στιγμή που η οικογένεια, η παρέα, το αμόρε θέλουν να πάτε καλοκαιρινές διακοπές σε κάποιον προορισμό και κατά 99% θα σας ‘απαγορεύσουν’ να πάρετε και το ποδήλατο μαζί!

Αυτό ίσως σας ανησυχήσει πως θα χάσετε όλη την πρόοδο που έχετε κάνει με τις σκληρές προπονήσεις και τα εξαντλητικά interval τους τελευταίους δύο μήνες. Αυτό, όμως, που δεν έχετε σκεφτεί είναι πως οι καλοκαιρινές οικογενειακές σας διακοπές είναι μια ευκαιρία να ξεκουραστείτε από τις συνεχόμενες προπονήσεις, να δώσετε χρόνο στον οργανισμό σας να αφομοιώσει την σκληρή δουλειά και επιπλέον, να αποφύγετε την υπέρ-προπόνηση.


Δεν πρέπει κάθε φορά πάνω στο ποδήλατο να είναι εξομοίωση αγώνα. Μάθε τι είναι το χαλάρωμα ή recovery ride.


Η ξεκούραση είναι επιτακτική ακόμη και για τους επαγγελματίες αθλητές. Μην ανησυχείτε πως θα χάσετε τα κέρδη που έχετε αποκομίσει από τις προπονήσεις, αλλά δείτε το ως ευκαιρία μείωσης των πιθανοτήτων για τραυματισμούς. Σκεφτείτε πως αν σας πιάσει ένα κρυολόγημα θα μείνετε εκτός τουλάχιστον για 10 ημέρες. Αντιθέτως, όταν επιλέξετε εσείς πότε θα ξεκουραστείτε θα δώσετε στο σώμα σας την δυνατότητα να ξεκουραστεί, να αναδιοργανωθεί και να είναι έτοιμο για ακόμη τόσες σκληρές προπονήσεις.

Ο χρόνος εκτός ποδηλάτου μετριάζει τις πιθανότητες υπέρ-προπόνησης.

Το να μένετε λίγο καιρό εκτός ποδηλάτου είναι πολύ σημαντικό τόσο για το σώμα όσο και για το μυαλό. Προπόνηση δύναμης, κινητικότητας, ευλυγισίας μέσω cross training μειώνει τις πιθανότητες τραυματισμού πάνω στο ποδήλατο. Πολλοί μπορεί να πιστεύετε πως μια εβδομάδα εκτός ποδηλάτου σας πηγαίνει πίσω, αλλά στην πραγματικότητα απλά δίνετε χρόνο στο σώμα σας να προσαρμοστεί. Σκεφτείτε να πάθετε ένα μυϊκό τράβηγμα από τις συνεχόμενες προπονήσεις και πόσο πίσω θα σας πάει αυτό.

Beach-Bicycle


Διαλειμματική προπόνηση για κάθε σας στόχο.


Προγραμματίστε τις διακοπές σας ώστε να συμβαδίζουν με το προπονητικό σας πλάνο.

Ο σωστός προγραμματισμός των διακοπών -όχι μόνο του καλοκαιριού- σίγουρα δεν θα «ρίξει» τις επιδόσεις σας, αλλά αντιθέτως θα βγείτε πιο δυνατοί και πιο γρήγοροι. Οικογενειακές υποχρεώσεις, φίλοι, γάμοι, βαπτίσια, μην τα βλέπετε ως «χαμένες» προπονήσεις, αλλά ως ευκαιρίες ξεκούρασης κατά την διάρκεια της σεζόν. Προσπαθήστε να χτίσετε την ένταση της προπόνησης σας βήμα-βήμα με την κορύφωση της να έρθει πριν φύγετε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα νιώθετε «ένοχοι» που απέχετε από το ποδήλατο καθώς θα είστε στα beach bar και θα απολαμβάνετε την θάλασσα και τα κοκτέιλ!

Έτσι κι αλλιώς είπαμε, Κοιμηθείτε καλά για να προπονηθείτε καλύτερα!

Previous Article

Pindos Mountain Bike Cross 24-27 Αυγούστου!

Next Article

Across the Island – The Cyprus Epic

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια