Παγγαίο Trail-12 χιλιόμετρα ηδονής!

Author: 1 σχόλιο Share:
Screenshot 2015-05-20 15.53.21

του Γιώργου Παλιάτσου

Πως θα σας φαινόταν αν υπήρχε  υπήρχε ένα μονοπάτι 11,8κμ που θα ξεκινά από τα 1600μ περίπου υψόμετρο, θα χαρίζει μοναδική θεά, πολύ καλό τερέν και θα καταλήγει στην αυλή ενός σπιτιού στη βάση του βουνού; Και το πιο σημαντικό είναι ότι αυτό δεν θα βρίσκεται στον Καναδά;

Ναι, το μονοπάτι αυτό υπάρχει και ονομάζεται Ο4. Βρίσκεται στο όρος Παγγαίο διπλά στην Καβαλά στην βόρεια Ελλάδα. Το μονοπάτι ξεκίνησε να χρησιμοποιείται από τον ΕΟΣ Καβάλας ως πεζοπορικό, κατέληξε να γίνει ένα από τα hot σημεία για trail running και αυτή τη στιγμή ίσως είναι το απόλυτο mega enduro μονοπάτι στην βόρεια Ελλάδα.

Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο από άσφαλτο από το χωριό Αυλή, όχι τόσο καλή σε κάποια σημεία, κυρίως ψηλά, και φτάνει μετά από 45 λεπτά λίγα χιλιόμετρα πριν το χιονοδρομικό δίπλα σε μια γούρνα- η εναλλακτική είναι γύρω στις 4 ώρες πετάλι από δασικούς δρόμους! Ακούγεται δύσκολο αλλά η κατάβαση θα αποζημιώσει πλήρως ακόμα και τους πιο απαιτητικούς αναβατές MTB.

Βλέπετε, πρόκειται για ένα μονοπάτι που θα σας προκαλέσει με όλα τα τερέν, ξεκινώντας μέσα σε πυκνό δάσος και πολύ γρήγορη ροη και κλίση, μπαίνοντας σε ένα μοναδικό single-track style course με γρήγορα εσάκια και burms, και καταλήγοντας σε ένα πολύ τεχνικό κομμάτι από μικρές και μεγάλες πέτρες σε στενά περάσματα και στροφές. Σε κάποια σημεία διασχίζεις μικρά γεφυράκια πάνω από ρυάκια με μοναδικό τοπίο και τρεχούμενο νερό. Το τέλος σηματοδοτείται μέσα στο χωριό πίσω από μια αυλή ενός σπιτιού και 400 μέτρα από τη κοντινότερη διαθέσιμη μπύρα.

Έφτασες, ανέβηκες, κατέβηκες, ήπιες, έφαγες, έφυγες και το χαμόγελο θα μείνει στα χείλη σου για πολλές μέρες μετά.

Η διαδρομή μπορεί να ποδηλατηθει από λίγο πάνω από αρχάριο rider εώς και expert με την ίδια ευχαρίστηση (αλλά με διαφορετικές ταχύτητες)!!!

Αξίζει φυσικά εδώ να αναφέρουμε να αναφέρουμε την πολύ καλή δουλειά που κάνουν οι διοργανωτές Paggaio trail running (Σύλλογο Χιονοδρομίας – Ορειβασίας Καβάλας) και ο ΕΟΣ Καβάλας κάθε χρόνο που συντηρούν το μονοπάτι και το σηματοδοτούν σε κάθε σημείο ή διασταύρωση.

Previous Article

4 τρόποι για να αποφύγετε την παραμέληση του ποδηλάτου σας!

Next Article

Τσάντα που κάνει σινιάλα όταν ποδηλατείτε; Ιδού, το brakepack! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια