Παγκόσμιο Κύπελλο Downhill MTB-Οδοστρωτήρας ο Gwin!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
aaron-gwin-racing-val-di-sole-dh-world-cup-finals-2017

Ένα ακρως θεαματικό αγώνα μας επεφύλαξε η τελευταία αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου DH που διεξήχθη στο Val di Sole, στην ηλιόλουστη Ιταλία. Όσο ωραίος αποδείχθηκε ο καιρός τόσο δύσκολο και απαιτητικό ήταν βέβαια το μονοπάτι με πολλή πούδρα και κάτι τρύπες που όπως έλεγε και ο Τracey Hannah πριν τον αγώνα χωρούσε άνετα ένας αναβάτης!

Αυτό σήμαινε πως υπήρχε περιθώριο για εκπλήξεις, αν και η προσοχή όλων ήταν στο ποιος θα μπορέσει να κερδίσει overall τη βαθμολογία και μαζί το Κύπελλο! Gwin και Minaar ήξεραν πως μόνο ένας από τους δυο θα έφευγε ευχαριστημένος από την Ιταλία.

Την Παρασκευή ο κόσμος του downhill σοκαρίστηκε όταν είδε το carbon V10 του Νοτιοαφρικανού να σπάει στα 2 ύστερα από πτώση και εκτόξευση του ποδηλάτου του πάνω σε ξύλινη πινακίδα…

 

Σάββατο

Και εκεί που θα έλεγε κανείς πως δεν θα μπορούσε να συμβεί ξανά κάτι αντίστοιχο στον Minaar ήρθε η ατυχία και στο run του αγώνα. Το λάστιχο ξεζαντάρισε από το πρώτο μισό της διαδρομής και οι ελπίδες για τον τίτλο εξανεμίστηκαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Το μόνο που του έμεινε ήταν να κατέβει καταχειροκροτούμενος και για την προσπάθειά του αλλά και ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της αξίας του ως ο GOAT.

Aπό εκεί και πέρα ο Γάλλος Pierron είχε προλάβει να τα κάνει όλα ίσιωμα, όμως για άλλη μια φορά ο dream crusher (των υπόλοιπων αθλητών) Gwin έκανε μια αδιανόητη κατεβασιά και ισοπέδωσε κάθε έννοια ανταγωνισμού!

Δίκαια, λοιπόν, ο Αμερικανός κορυφαίος όλων με τρίτο τον εξαιρετικό για άλλη μια φορά Loic Bruni.

Γυναίκες

Στις γυναίκες η Pom Pom, ή αλλιώς Myriam Nicole πήρε τον τίτλο με την 2η θέση πίσω από την Tahnée Seagrave. Η αγαπημένη μας Tracey Hannah με την τρίτη θέση στον αγώνα πήρε και την 3η θέση στο πρωτάθλημα.

Σε λίγες μέρες, από 5 ως 10 Σεπτεμβρίου κλείνει και η σεζόν του MTB με το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Cairns της Αυστραλίας!

Τον αγώνα των ανδρών μπορείτε να τον ξαναδείτε εδώ!

 

Previous Article

Η Shimano με νέα σειρά ρούχων και αξεσουάρ!

Next Article

Παγκόσμιο Kύπελλο XC- Ο απίστευτος κ. Schurter!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια