Ποδηλατικές εξορμήσεις δίπλα στην Θεσσαλονίκη με το Cycle-Safari!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
cyclesafari

Δεν είναι λίγες οι φορές που το μόνο που χρειαζόμαστε για να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα μας είναι μια απλή ποδηλατική εκδρομή στην φύση. Βέβαια, τις περισσότερες φορές περιοριζόμαστε από τον χρόνο και τους ρυθμούς της καθημερινότητας και είναι πολύ δύσκολο να λείψουμε για 2 ή και περισσότερες ημέρες.

Αυτό όμως δεν θα πρέπει να σας αγχώνει και να σας στεναχωρεί καθώς το Cycle-Safari έχει οργανώσει ποδηλατικές εξορμήσεις σε μέρη που μπορεί να είναι πολύ κοντά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά παράλληλα έχουν μοναδική ομορφιά και το μόνο σίγουρο είναι πως θα σας αναζωογονήσουν!

Παρακάτω θα δούμε τρεις πάρα πολύ όμορφους προορισμούς που είναι ένα ποτάμι, μια λίμνη και ένα βουνό!

Αλιάκμονας – Ένας μυθικός παράδεισος και ένα ειδυλλιακό τοπίο.

cycle safari aliakmonas

Ο ποταμός Αλιάκμονας βρίσκεται στα δυτικά της Θεσσαλονίκης και διαμορφώνει ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον. Είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός της Ελλάδος -που βρίσκεται εξ’ ολοκλήρου σε Ελληνικό έδαφος- με το συνολικό του μήκος να φτάνει τα 297 χιλιόμετρα. Με το Cycle-Safari θα ποδηλατήσετε κατά μέρος της κοίτης του και θα απολαύσετε ένα ειδυλλιακό τοπίο με νησίδες παρόχθιων δασών από ιτιές, σκλήθρα και λεύκες. Μαζί με τον Αξιό ο Αλιάκμονας δημιουργούν ένα εκτεταμένο δέλτα με καλαμιώνες και λιμνοθάλασσες όπου φιλοξενούνται 215 διαφορετικά είδη πουλιών και ατελείωτες καλλιεργημένες εκτάσεις των ορυζώνων ενώ στα βαλτώδη εδάφη μπορεί να συναντήσετε άγρια άλογα!

Κερκίνη – Επιστροφή στην φύση.

cycle safari kerkini

Η λίμνη Κερκίνη βρίσκεται μόλις 80 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και η πλούσια βλάστηση και η μυστηριώδης άγρια ζωή θα σας φέρει πιο κοντά σε κάτι που δεν υπάρχει στα τσιμέντα της μεγαλούπoλης. Την φύση. Ποδηλατώντας γύρω από την λίμνη Κερκίνη θα συναντήσετε ένα υπέροχο τοπίο το οποίο θα σας χαλαρώσει και θα σας ζωντανέψει. Ο μοναδικός αυτός βιότοπος καλύπτεται από την Διεθνή σύμβαση Ramsar και παρουσιάζει αμέτρητα αξιοθαύμαστα στοιχεία. Χιλιάδες πουλιά, σπάνια και προστατευόμενα, παραποτάμια δάση, μεγάλες εκτάσεις με νούφαρα, ποικιλία ψαριών και έναν φανταστικό ορίζοντα από τα ορεινά συγκροτήματα του Μπέλες και Κρούσια, τα οποία δημιουργούν έναν «πίνακα ζωγραφικής».

Η λίμνη φιλοξενεί 227 διαφορετικά είδη πουλιών, ενώ τα βουβάλια που υπάρχουν στην περιοχή θα κάνουν το μυαλό σας να ταξιδέψει πολύ μακριά.

Χολομώντας – Ο μεγάλος ορεινός όγκος δίπλα στην Θεσσαλονίκη.

cycle safari holomontas

Οι φυσικές ομορφιές, τα μαγευτικά τοπία και η μεγάλη ιστορία του Χολομώντα θα σας κρατήσουν παρέα κατά την διάρκεια της ποδηλατικής εξόρμησης. Πρόκειται για ένα βουνό εξαιρετικού κάλλους, που εντυπωσιάζει τους πάντες με την πλούσια βλάστηση του η οποία φτάνει μέχρι την κορυφή στα 1165 μέτρα! Κυριαρχούν οι οξιές και οι βελανιδιές και η καλύτερη εποχή του χρόνου για να επισκεφτεί κάποιος τον Χολομώντα είναι το φθινόπωρο, καθώς δημιουργείται μια πανδαισία χρωμάτων η οποία θα σας μεταφέρει σε παραμυθένιες αναμνήσεις από τα παιδικά σας χρόνια.

Η ορεινή διάβαση του Χολομώντα προσφέρει ένα πυκνό δάσος από βελανιδιές, οξιές, καστανιές, πουρνάρια, πεύκα έλατα και πολλά ακόμη δέντρα ενώ τα αγριολούλουδα και τα αρωματικά φυτά θα σας «μεθύσουν» από τις μυρωδιές τους. Υπάρχουν σημεία που προσφέρουν θέα αντάξια με των Άλπεων, ενώ τα δεκάδες ρυάκια και πηγές δεν θα σας αφήσουν να διψάσετε!

Το Cycle-Safari αναλαμβάνει την οργάνωση και πραγματοποίηση ποδηλατικών εκδρομών σε μέρη όπως τα παραπάνω -και σε δεκάδες ακόμη μέρη- με ασφάλεια, συνέπεια και επαγγελματισμό. Δεν χρειάζεται να έχετε δικό σας ποδήλατο για να συμμετέχετε σε κάποια από τις εκδρομές του Cycle-Safari καθώς υπάρχει η δυνατότητα να νοικιάσετε. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδρομές και τις δράσεις του Cycle-Safari μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα: www.cyclesafari.gr

Previous Article

Παγκόσμιο Κύπελλο XCO, στο Albstadt της Γερμανίας. (+video)

Next Article

Head Downey 1, enduro/all mountain ποδήλατο έτοιμο να κατακτήσει τα βουνά!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια