Πράγματα που βρίσκουμε στην αποθήκη κάποιου που ασχολείται με την ποδηλασία…

Author: Χωρίς σχόλια Share:
stuff

Μπορεί να είναι δύσκολο να το παραδεχτούμε αλλά πολλοί από εμάς έχουμε μια τάση να κρατάμε αρκετά από τα παλιά -και πολλές φορές χαλασμένα- εξαρτήματα των ποδηλάτων μας σε περίπτωση που χρειαστούν στο μέλλον!

Μια τέτοια συλλογή για κάποιον που ασχολείται αρκετά χρόνια με την ποδηλασία μπορεί να φτάσει σε όγκο όσο ένα μικρό δωμάτιο. Βέβαια, θεωρητικά πάντα, κρατάμε κάτι σε περίπτωση που χρειαστεί σε κάποια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ή για κάποιο δεύτερο-τρίτο-τέταρτο ποδήλατο που μπορεί να φτιάξουμε στο μέλλον.

Ας δούμε όμως ποια μπορεί να είναι αυτά τα πράγματα που κρατάμε, αλλά το πιο πιθανό είναι να μην τα χρησιμοποιήσουμε ποτέ ξανά!

old tools

Εξωτερικά καλώδια σε μήκος που δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε πουθενά!

Μην το αρνείσαι. Τα σετ καλωδίων πάντα έχουν πολύ μεγαλύτερο μήκος καλωδίου από ότι χρειάζεσαι στο ποδήλατο, οπότε αναγκαστικά κόβεις ένα μέρος. Αυτό που απομένει όμως είναι καλό μόνο για κάποιο παιδικό ποδήλατο, αλλά δεν έχεις παιδιά!

Εργαλεία για εξαρτήματα τα οποία δεν χρησιμοποιούνται πλέον!

Θυμάσαι τα κλειδιά για τα ποτήρια του λαιμού; Μήπως τα άλλα εργαλεία για τις μεσαίες τριβές; Φυσικά τα τελευταία σου 3 ποδήλατα δεν έχουν ούτε το ένα, ούτε το άλλο εξάρτημα, αλλά τα εργαλεία συνεχίζουν βρίσκονται στο ράφι σε περίπτωση που χρειαστούν σε κάποιο καινούριο «στάνταρ»!

old chains

Φθαρμένες κασέτες.

Δεν είναι ότι είναι φθαρμένες, αλλά ότι είναι και από την προηγούμενη μετάδοση σου η οποία είχε μια ταχύτητα λιγότερη! Α, ναι! Έχεις σχέδια να φτιάξεις δευτεροτριτοτέταρτο ποδήλατο είπαμε!

Κρικάκια αλυσίδας!

Από κάθε αλυσίδα που αντικαθιστάς στο ποδήλατο χρειάζεται να αφαιρέσεις μερικούς συνδέσμους ώστε να έρθει στο κατάλληλο μήκος. Βέβαια ποτέ δεν τους πετάς καθώς μπορεί να χρειστούν κάποια στιγμή. Βέβαια αυτή η στιγμή δεν έχει έρθει ακόμη και έχεις μαζέψει -μια σχεδόν- ολόκληρη αλυσίδα σε κομμάτια των 4-5 κρίκων. Έχεις από 9αρα αλυσίδα, μέχρι και 11άρα και σκέφτεσαι όταν τα βλέπεις μήπως θα μπορούσες να τα συνδυάσεις για να φτιάξεις μερικά μπρελόκ να μοιράζεις στους φίλους στις γιορτές τους, αλλά… Είμαστε να καθαρίζουμε λάδια τώρα;

semi warn brake padsΜισό-φαγωμένα τακάκια.

Αντικατέστησες τα τακάκια στο ποδήλατο σου επειδή τα είδες φθαρμένα. Όταν όμως τα έβγαλες από το ποδήλατο είδες πως είχαν ακόμη αρκετή ζωή. Αυτό όμως δεν σε εμποδίζει από το να βάλεις τα καινούρια τακάκια γιατί είσαι έτοιμος για μια επική διαδρομή στις επόμενες ημέρες και θέλεις το ποδήλατο να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Σκέφτηκες όμως να κρατήσεις τα μισό-φαγωμένα για κάποια περίπτωση ανάγκης, ή για να τα έχεις μαζί σου μήπως κάτι πάει στραβά… Όταν τα χρησιμοποιήσεις να μας το πεις!

Φθαρμένα σχαράκια!

Το άλλαξες γιατί δεν έμεναν κουμπωμένα στα πετάλια, αλλά αντί να τα πετάξεις τα έβαλες και αυτά στην αποθήκη. Γιατί; (Και είναι κάτι το οποίο έχω κάνει και εγώ και ας έχω γυρίσει σε flat εδώ και 10 μήνες…)

rusty cleat

Παλιές σαμπρέλες οι οποίες χρειάζονται μπαλώματα!

Τι και αν έχεις κάνει τους τροχούς σου tubeless εδώ και δύο χρόνια; Η στοίβα με τις σαμπρέλες ακόμη περιμένει τα μπαλώματα της… Βέβαια υπάρχουν πολλές χρήσεις για τις σαμπρέλες οπότε καλά κάνεις και δεν τις πετάς!

Ροδέλες, βίδες, αποστάτες…

Μια μαύρη σακούλα με ότι μπορεί να φανταστείς. Από βίδες μεσαίας τριβής, σε βίδες κουκουνάρας, σε αποστάτες λαιμού, σε αντάπτορες για φώτα σε ό,τι δεν ήξερες αν έπρεπε να το πετάξεις ή όχι!

 

Τι είναι αυτό που κρατάτε χωρίς να το χρειάζεστε;

Previous Article

Tour στα κεντρικά γραφεία και αποθήκες της Santa Cruz Bicycles. (video)

Next Article

Ποδήλατο ισορροπίας. Τι θα πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια