Σκεφτείτε την καρδιά σας, κάντε 10 μόλις λεπτά ποδήλατο καθημερινά!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
2f54cefe41aaa3ac269c01e3a539

Όταν στην καθημερινότητά μας έρχεται η γυμναστική, κάποιοι από εμάς είμαστε στο όλα ή τίποτα. Αν δεν βρούμε την παρέα για μία «καλή» βόλτα, πολλές φορές ούτε που κουνιόμαστε από τον καναπέ. Νέες έρευνες, όμως, έδειξαν πως μπορεί οι συνεχείς προσπάθειες να είναι καλύτερες για την αγωνιστική μας κατάσταση αλλά και κατά την προσπάθεια ελέγχου του σωματικού μας βάρους, αλλά οι μικρές βόλτες 10-15 λεπτών, σε καθημερινή βάση, κρατάνε σε υψηλά επίπεδα την υγεία της καρδιάς μας!

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Medicine & Science in Sports & Exercise σχετικά με την υγεία της καρδιάς και τα επίπεδα δραστηριότητας σε δείγμα 1500 αντρών και γυναικών με ηλικίες 37 έως 55 ετών κατά το διάστημα 5 ετών, έδειξε πως όσοι έκαναν καθημερινά κάποια μικρή δραστηριότητα (με τον μέσο όρο να είναι στα 28 λεπτά) είχανε 31% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν υψηλή αρτηριακή πίεση σε σύγκριση με όσους έκαναν λιγότερη γυμναστική. Ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει πως κάθε 10λεπτη αύξηση δραστηριοτήτων μειώνει τους κινδύνους εμφάνισης συμπτωμάτων που σχετίζονται με την καρδιά κατά 9%.

Συνήθως σε αυτές τις σύντομες δραστηριότητες περιλαμβάνονται το ανέβασμα σκαλών, ή το περπάτημα μέχρι το μπακάλικο αντί για την χρήση του αυτοκινήτου, αλλά ένας ιδανικός τρόπος για να αυξηθεί αυτός ο χρόνος άσκησης, είναι το ποδήλατο. Μετακινήσεις, 2 χιλιομέτρων καθημερινά -που είναι η απόσταση που διανύουμε για τις μικροδουλειές και τα ψώνια μας- παίρνει μόνο 10 λεπτά με έναν πολύ ήπιο ρυθμό. Αρχίστε να χρησιμοποιείτε καθημερινά το ποδήλατο γι’ αυτές τις μικροδουλειές και προστατέψτε την καρδιά σας!

Αυτό που κάνει τις μικρές μετακινήσεις με το ποδήλατο τόσο βολικές, είναι ότι δεν χρειάζεται κάποια έξτρα προετοιμασία. Δεν χρειάζεται να φορέσετε το ποδηλατικό σας jersey επειδή η μετακίνηση είναι πολύ σύντομη και χωρίς υψηλή ένταση! Οπότε έχετε ένα παγουράκι νερό, το κράνος και το ποδήλατο σε εύκολη θέση ώστε να το χρησιμοποιείτε καθημερινά, έστω και για 10 λεπτά.

Πέρα από τα οφέλη που προσφέρει, είναι και πιο διασκεδαστικό από την οδήγηση!

Previous Article

Giro d’ Italia 2015- Η μάχη της Ιταλίας ξεκίνησε!

Next Article

5 ασκήσεις για πιο δυνατό, ποδηλατικό σώμα!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια