Το νέο DH ‘όπλο’ μας! Καλωσήρθες Pivot Phoenix…(pt1)

Author: Χωρίς σχόλια Share:
pivot phoenix dh carbon

(ακολουθεί mini αναδρομή, αν βαριέσαι πήγαινε στον επόμενο τίτλο…)

Μπορεί να μας έχει τσακίσει η δουλειά και να μην βρίσκουμε πια εύκολα χρόνο, μπορεί να ακούμε τριγύρω πως το DH πεθαίνει -τουλάχιστον στην Ελλάδα- αλλά εμείς την αγάπη μας για το downhill δεν την αφήνουμε να σβήσει έτσι απλά! Όταν λέω εμείς, δεν μιλάω μόνο για τον γράφοντα αλλά για μια χούφτα παλικάρια που  ψάχνουν το επόμενο μονοπάτι που θα καβαλήσουν, που ‘χτίζουν’ οι ίδιοι αυτό που ride-άρουν και που διοργανώνουν ακόμα και μόνοι τους τους αγώνες τους. Γι’ αυτούς, λοιπόν,… εμάς δηλαδή, η κατηφόρα είναι κάτι περισσότερο από αυτό που κάποιοι αδαείς κάποτε ονομάτισαν ως #outemiapetalia.

3Προσωπικά, τα τελευταία 8 χρόνια ήταν ένα συνεχές rollercoaster συναισθημάτων.

Από το Scott Gambler και τον πρώτο μου αγώνα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Κρήτης το 2010 (από εκείνη τη γενιά νομίζω μόνο τον Γιάννη τον Κορφιάτη  και…εμένα βλέπω ακόμα στις λίστες των συμμετοχών, συγγνώμη αν ξεχνάω κάποιον)…. μέχρι το αθάνατο Mondraker Summum που άλλαξε χέρια πλέον αλλά με έβγαλε ασπροπρόσωπο πλείστες όσες φορές και από τα ταξίδια σε όλη την Ελλάδα για το Greek DH Cup μέχρι τα trips στα bike parks του εξωτερικού η απόσταση είναι μεγάλη. Όπως όμως λέει και ο φίλος ο Γιώργος (Παλιάτσος), ο ‘personal shopper’ μου στα ποδηλατικά μου, ό,τι και ποδήλατο να έχεις, είτε έχει δίμανη είτε όχι, ο αυτοπροσδιορισμός του gravity rider είναι πάντα ο ίδιος…’once a downhill rider, always one…’

stef on pivotPivot Phoenix- Το dream bike

Μετά από αρκετά χρόνια που τα 27,5 έχουν πάρει πια κεφάλι και μετά από πολύ καιρό που σκεφτόμουν την αλλαγή, αποφασίσαμε με το mini team που έχουμε εδώ στο sela.gr να τραβήξουμε την σκανδάλη και να προσπαθήσουμε να τρέξουμε το πρωτάθλημα με ένα αξιόμαχο ποδήλατο, για την ακρίβεια ίσως ένα από τα 2-3 πιο αξιόμαχα ποδήλατα που κυκλοφορούν, αν κρίνουμε από αναβάτες όπως ο Άρης Χατζηγεωργίου, που το καβαλάνε ήδη με μεγάλη επιτυχία. Σε αντίθεση όμως με το μπλε Pivot που μάθαμε από τον Bernard Kerr, από τον Άρη αλλά και τον Γιάννη Καλογεράκη εδώ στην Ελλάδα, εμείς διαλέξαμε το ανθρακί κίτρινο σκελετό Pivot Phonix Carbon DH με ανάρτηση αέρα Fox Float X2 Evol shock, έτσι για να στήσουμε εξαρχής κάτι ολότελα διαφορετικό. Κι όταν σκέφτεσαι στήσιμο ενός διαφορετικού bike, όταν θες custom build, τότε σκέφτεσαι τον Παναγιώτη Πατακιά και το Life Cycles Bike Shop

11Ο φίλος εδώ και ακριβώς 15 χρόνια Παναγιώτης, από την εποχή που και οι δυο ασχολούμασταν με τις μοτοσυκλέτες, έχει στήσει στη Νέα Σμύρνη ένα κατάστημα στο οποίο τα builds που δημιουργούνται τραβούν την προσοχή καταξιωμένων ανθρώπων του ποδηλάτου από το εξωτερικό (βλέπε ποιοι κάνουν like στα ποδήλατα που στήνει σε Facebook και Instagram). Φυσικά βοηθιέται και από το γεγονός ότι αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα πολύ δυναμικές και ’boutique’ φίρμες όπως η Pivot και η DeVinvi (όσον αφορά στα ποδήλατα) και η Chromag (όσον αφορά στα parts).

Όταν άνοιξε η συζήτηση, λοιπόν, με τον Παναγιώτη για το bike της φετινής σεζόν, πέσανε διάφορες σκέψεις στο τραπέζι αλλά όχι αυτή του να στήσουμε ένα dream bike, ένα super bike (ειρωνεία Πάνο, έ; πάλι ένα superbike μας ενώνει). Θέλαμε απλά κάτι πιο καινούριο, κάτι καλύτερο…Το κόστος του εξωτικού Pivot έμοιαζε απαγορευτικό. Όμως μέσα στο Πάσχα γίνονται και…θαύματα! Αφού έκανε, λοιπόν, τα μαγικά του, έδωσε λύση και ιδού τι έστησε…

6The build

Ο σκελετός έπρεπε να στηθεί με νέα parts και όχι μεταχειρισμένα αν και φυσικά για λόγους κόστους η πρώτη λύση ήταν η αρχική μου σκέψη. Τελικά, κρατήσαμε μόνο τα καλάμια της FOX 40 να μας θυμίζουν το προηγούμενο ποδήλατο και όλα τα υπόλοιπα μπήκαν από την αρχή (στις φωτό δεν φαίνονται δυστυχώς και τα νέα πετάλια αλλά και τα αυτοκόλλητα, επιφυλάσσομαι για νέες φωτό με το πρώτο ride). Πάμε, να δούμε, λοιπόν, τι φοράει το θηριάκι!

Frame Pivot Phoenix Sterling Grey με Ultra-adjustable Fox Float X2 Evol shock
Fork Fox Float 40 Kashima (μετατροπή από 26 σε 27.5 ίντσες) με custom decals by Silgographics
Πεταλιέρα Truvativ Descendant
Μετάδοση 1×10 Shimano Zee
Φρένα Magura ΜΤ5/Storm discs
Κέντρα DT Swiss 240s rear / 350 front
Στεφάνια DT Swiss 533d DH 2018
Λάστιχα Maxxis DHF/DhR II με σαμπρέλες Maxxis Freeride
Grips Odi
Pedals HT Me03 Evo
Σέλα Contec Dynamic Sport Neo
Seatpost Force light Pro
Λαιμός/τιμόνι Chromag BZA Carbon/Alloy
Συνολικό βάρος 15.99 με πετάλια

(Ακολουθούν φωτό)

5 4 2 1 8 9Οι πρώτες εντυπώσεις

Το ποδήλατο από κοντά μυρίζει ποιότητα. Η Pivot, του ελληνικής καταγωγής Chris Cocalis, έχει κατορθώσει να κατασκευάζει ποδήλατα carbon με πολύ αυστηρά πρότυπα (δείτε όταν μπορείτε το σχετικό video από το Pinkbike) και ως εκ τουτου ο σκελετός που είδαμε από την πρώτη στιγμή ήταν ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ. Με ελάχιστο βάρος, διαδρομή από dw‐link® suspension, εσωτερική καλωδίωση και προστατευτικά σκελετού σε όλα τα επίφοβα σημεία το bike έκανε tick σε όλα τα προσωπικά μου προαπαιτούμενα. Το τελευταίο και πιο δύσκολο ‘θέλω’ μου; Να είναι και να δείχνει εξωτικό και όχι ένα ακόμα ποδήλατο που μπορείς να πετύχεις στο μονοπάτι εύκολα. Βλέπεις όσο μεγαλώνεις επενδύεις στο ποιοτικό και το όμορφο και όχι μόνο στο χρηστικό… Check κι εδώ! Όσοι το είδαν από κοντά, επιβεβαιώνουν πως ο έρωτας δεν χτύπησε μόνο τη δική μας πόρτα!

To επόμενο βήμα

Αν με το καλό μας κάνει ο καιρός τη χάρη, ίσως προλάβουμε να το καβαλήσουμε 1-2 φορές πριν τον 2ο αγώνα του Greek DH Cup που διεξάγεται στο Μουζάκι της Καρδίτσας στις 20-5. Αλλιώς, θα πάμε σε νέα πίστα, με νέο ποδήλατο αλλά και νέα διάθεση για να ευχαριστηθούμε ποδήλατο και να διεκδικήσουμε το καλύτερο!

Ευχαριστίες

-Στον Πατακιά γιατί το ζει μαζί σου, δεν πουλάει απλά ποδήλατα. Σου αξίζει ένα μπράβο.

-Στον Γιώργο και όλο το team στη Θεσσαλονίκη για όλο το support, χωρίς όμορφη παρέα και στον παράδεισο είναι βαρετά.

-Στον Φιλιπ που έστησε το θηρίο Κυριακή πρωί!

-Στο συνέταιρό μου τον Γιάννη, που με εμψυχώνει να συνεχίζω τις ‘τρέλες’ και στη γυναίκα μου τη Σοφία που τις ενθαρρύνει κιόλας.

(συνεχίζεται)10

Previous Article

Από τον Ατλαντικό στη Μαύρη Θάλασσα, ένα…πετάλι δρόμος!

Next Article

Αυτή την Κυριακή τρέχουμε στα Μετέωρα!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια