5 συμβουλές για ασφαλές commuting!

Author: Χωρίς σχόλια Share:

Το commuting είναι ένας αρκετά διαδεδομένος τρόπος μετακίνησης στις μεγάλες πόλεις του εξωτερικού. Τι πιο ωραίο να βλέπαμε και στις πόλεις της Ελλάδας να γίνεται κάτι ανάλογο! Ήδη μεγάλος αριθμός ατόμων κινούνται από και προς την δουλειά τους ή γενικά χρησιμοποιούν  το ποδήλατο για τις καθημερινές μετακινήσεις τους. Είτε δεν θέλουν να πληρώνουν βενζίνες είτε για άθληση και άσκηση. Όπως και να έχει για όποιον λόγο και αν μετακινείστε στην πόλη με το ποδήλατο μόνο καλό κάνετε. Αφού είστε σίγουροι ότι έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό, σας δίνουμε μερικές συμβουλές για να κινήστε με ασφάλεια.

1. Κάντε τον εαυτό σας ορατό.

Φορέστε ένα γιλέκο με ανακλαστικά. Φώτα μπροστά και πίσω. Χρησιμοποιήστε τα τόσο τη νύχτα όσο και την ημέρα. Το να σας βλέπουν οι άλλοι είναι πολύ σημαντικό.

2. Χρησιμοποιήστε όλες σας τις αισθήσεις.

Χρησιμοποιήστε τα αυτιά σας, όχι μόνο τα μάτια σας. Μην φοράτε ακουστικά την ώρα που κάνετε ποδήλατο, σας αποσπούν την προσοχή. Δεν μπορείτε να δείτε τι είναι πίσω σας, αλλά συχνά μπορείτε να ακούσετε τι γίνεται. Επίσης, η επικοινωνία με τους υπόλοιπους οδηγούς μπορεί να σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη για να αποφύγετε τα χειρότερα.

3. Υπακούστε στους νόμους.

Ναι, ισχύουν και για εμάς. Να σταματάτε στα στοπ και στα φανάρια, να ελέγχετε σε μία διασταύρωση πριν περάσετε και να σέβεστε τους πεζούς. Ένας σοβαρός ποδηλάτης είναι ένας καλός ποδηλάτης.

4. Να είστε προετοιμασμένοι.

Ένα τσαντάκι σέλας με τα απαραίτητα εργαλεία, μία σαμπρέλα και μία μικρή τρόμπα θα σας σώσουν σε μία δύσκολη κατάσταση. Ακόμα καλύτερα θα ήταν μία τσάντα, για να έχετε μαζί σας ένα αδιάβροχο, ίσως  και μία αλλαξιά σε περίπτωση που ιδρώσετε ή λερωθείτε. (Συμβουλή: ελέγξτε την πρόγνωση του καιρού)

5. Φροντίστε το ποδήλατο σας.

Ένα καθαρό και σωστά συντηρημένο ποδήλατο θα σας χαρίσει άνετες μετακινήσεις. Με έναν γρήγορο έλεγχο για το αν όλα δουλεύουν όπως πρέπει και ένα γρήγορο καθάρισμα, είστε έτοιμοι για να απολαύσετε την βόλτα σας.

Συν μία ακόμη…

            Καθρέπτης.

Ίσως κάτι που νομίζετε ότι δεν σας είναι χρήσιμο ή είναι περιττό, αλλά ένας καθρέπτης μπορεί να σας σώσει. Ξανασκεφτείτε το.

Έτοιμοι; Φορέστε το κράνος σας και βγείτε στους δρόμους. Καλή διασκέδαση, αλλά να θυμάστε ότι προέχει η ασφάλεια σας.

Ξεχάσαμε κάτι; Πείτε το μας στα σχόλια.

Previous Article

3 απλά βήματα που θα σας κάνουν καλύτερους ποδηλάτες!

Next Article

Ο Danny MacAskill στις Κανάριες νήσους. (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια