Ανάβαση Βλάστης 2017, «The Peak».

Author: Χωρίς σχόλια Share:
anabash blasths the peak (3)

Στις 30 Απριλίου 2017, ο ΑΠΣΠ ΑΣΣΟΣ διοργανώνει τον OPEN και Διασυλλογικό ποδηλατικό αγώνα «Ανάβαση Βλάστης -The Peak-«, ο οποίος βρίσκεται στο καλεντάρι της ΕΟΠ. 

Ο ΑΠΣΠ ΑΣΣΟΣ θέλοντας να δημιουργήσει μία αγωνιστική ποδηλατική εκδήλωση-θεσμό με την οποία επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους τους λάτρεις της ποδηλασίας, επέλεξε να σας προσφέρει έναν αγώνα ανάβασης που θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας. Η ονομασία της πόλης έχει προκύψει από τον Πτολεμαίο, στρατηγό του Μεγάλου Αλέξανδρου. Δεν είναι, όμως, μόνο μια ιστορική πόλη, αλλά και το ενεργειακό κέντρο της Ελλάδος προσφέροντας πάνω από 70% της ηλεκτρικής ενέργειας. Μιας και ξεκινήσαμε να μιλάμε για ενέργεια ας σας ξεναγήσουμε και στον αγώνα γιατί θα σας χρειαστεί αρκετή.

anabash blasths the peak (1)

Ξεκινώντας από την κεντρική πλατεία οι αθλητές θα διανύσουν 12 χιλιόμετρα προ-εκκίνησης (ώστε να ζεσταθούν τα πόδια) από την περιφερειακή οδό της πόλης. Η εκκίνηση του χρονομετρημένου αγώνα είναι 2 χιλιόμετρα πριν το χωριό Ανναράχη που θα φιλοξενήσει τους αθλητές με τις όμορφες αλλά και δύσκολες ανηφόρες του για μερικά λεπτά μέχρι να φτάσουν στην ανάβαση του όρους Ασκιού (Σινιατσίκου). Εκεί θα ξεκινάει ένα πολύ απαιτητικό κομμάτι της διαδρομής με πολλές δύσκολες, παρατεταμένες και κλειστές ανηφορικές στροφές που διασχίζουν το βουνό. Ένα βουνό του οποίου χαρακτηριστικό είναι οι έντονες ορεινές εξάρσεις και εναλλαγές τοπίου αλλά και τα πυκνόφυτα δάση πεύκων και οξιών, γεγονός που το κατατάσσει στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών “Natura 2000”.

Η υδροδοσία του αγώνα θα γίνει στο 29ο χιλιόμετρο, στο εκκλησάκι του Αγίου Κοσμά, καθώς από εκεί και πέρα για τα τελευταία 3 χιλιόμετρα της διαδρομής οι κλίσεις φτάνουν μέχρι και το 14%. Οι κλειστές και ανήλιες στροφές θα εξαντλήσουν ακόμη και τον πιο δυνατό αναβάτη. Ο τερματισμός θα βρίσκεται στην περιοχή του ξενώνα Μαρικίου.

anabash blasths the peak (2)

Αυτό που κάνει τον συγκεκριμένο αγώνα να ξεχωρίζει -θα μπορούσαμε να το πούμε και ως «επιτυχία» είναι η συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Πτολεμΐδας και το κλείσιμο της οδού από όλα τα οχήματα κατά την διάρκεια του αγώνα, ώστε να υπάρχει η απόλυτη ασφάλεια στους αθλητές καθ’ όλο τον αγώνα.

Ένας αγώνας ανάβασης -σε ένα βουνό πρόκληση- για κάθε ποδηλάτη που περιμένει να ανεβάσει τους παλμούς του στα κόκκινα

Previous Article

3η Πανελλήνια Συνάντηση Ορεινής Ποδηλασίας «The Fellowship of MTB». Πλήρες πρόγραμμα διημέρου.

Next Article

Κερδίζει για 4η φορά ο Valverde το Liège–Bastogne–Liège! (+video με στιγμιότυπα από τον αγώνα)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια