Άνεση ή στυλ στο ποδήλατο; Εσείς διαλέγετε!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
style and bike

Πολλές φορές έχουμε βρεθεί μπροστά στο δίλημμα άνεση ή στυλ όταν πρόκειται να πάρουμε το ποδήλατο μας, είτε για κάποια αστική μετακίνηση, είτε για βόλτα, είτε για προπόνηση. Καθαρά προσωπική το θέμα των ρούχων, καθώς άλλοι νοιάζονται περισσότερο για την εικόνα τους προς τα έξω, ενώ άλλοι νοιάζονται να είναι όσο γίνεται πιο άνετα στο ποδήλατο επάνω. Εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε;

Σαφέστατα και δεν πρόκειται για κόντρα ή διαμάχη και φυσικά είναι ξεκάθαρο πως και τα δύο έχουν τα πλεονεκτήματά τους, αλλά και τα μειονεκτήματά τους. Από την στιγμή λοιπόν που διαβάζετε το συγκεκριμένο θέμα, είμαστε σίγουροι ότι είστε ευδιάθετοι και χαρούμενοι, επειδή μάλλον καβαλάτε το ποδήλατο σας, καθημερινά!style road bike(2)

Οι επιλογές ένδυσης για όταν βρισκόμαστε πάνω στο ποδήλατο, έχουν τις ρίζες τους, βαθιά στα παιδικά μας χρόνια. Όταν μικροί βολευόμασταν με μια φόρμα και ένα κοντομάνικο και ήμασταν άνετοι και ωραίοι, χωρίς να μας ενδιαφέρει τι θα πούνε οι φίλοι μας, τότε το ίδιο κατά πάσα πιθανότητα ισχύει και σήμερα. Επίσης, αν όποτε φορούσαμε κάποιο τζιν, νιώθαμε αποπνικτικά και πως θα «σκάσουμε»τότε σίγουρα η άνεση είναι αυτή που επιζητάμε.

Αν όμως, φορούσαμε τα καλύτερα και πιο όμορφα ρούχα μας για να βγούμε να παίξουμε στο σχολείο, τότε μάλλον ακόμη μας απασχολεί πάρα πολύ το στυλ και όχι η απόδοση ή η άνεση. Όπως όμως και αν αποφασίσετε να ντυθείτε, είτε είναι άνετα, είτε όμορφα για να ανεβείτε στο ποδήλατο, σίγουρα δεν θα έχετε κάνει κακή επιλογή, εφόσον έχετε διαλέξει αυτό που θέλετε. Ακόμη και αν η απόφαση που πήρατε ήταν λανθασμένη -για παράδειγμα να βγείτε για ποδήλατο με τα χιόνια με ένα τζιν, λεπτές κάλτσες και λουστρίνι παπούτσι- δεν σημαίνει πως δεν πράξατε σωστά. Πηγαίνατε για έναν πρωινό καφέ, δεν μπορούσατε να φορέσετε το ποδηλατικό κολάν σας και μπότες!

Από την άλλη όμως, πολλές φορές έχουμε βρεθεί μπροστά σε διλήμματα που αφορούν την πρακτικότητα ή την άνεση ή έναν συνδυασμό αυτών και καταλήγουμε με τις ίδιες -περσινές- επιλογές μας. Για παράδειγμα, έρχεται η στιγμή που θέλουμε να αγοράσουμε ένα καινούριο ποδηλατικό κράνος. Αφού έχουμε αποφασίσει τα χαρακτηριστικά του και εφόσον πληρεί όλα τα πρότυπα ασφαλείας πηγαίνουμε στο ποδηλατάδικο και βλέπουμε πως υπάρχουν 5 διαφορετικά χρώματα. Μετά κόπων και βασάνων, καταφέρνουμε να ξεχωρίσουμε δύο χρώματα που μας κάνουν έναν «κλικ» παραπάνω, αλλά καταλήξαμε να μην αγοράσουμε τίποτα διότι κανένα από τα κράνη δεν ήταν συμβατό χρωματικά με τα περισσότερα, ποδηλατικά μας ρούχα.style on bike(2)

Ένα άλλο, παρόμοιο παράδειγμα είναι η ευκολία και η ομορφιά που προσφέρει ένα single-speed ποδήλατο στις αστικές μετακινήσεις, πάντα σε σύγκριση με κάποιο ποδήλατο άλλου τύπου. Έχετε δοκιμάσει όμως να χρησιμοποιήσετε single-speed ποδήλατο; Έχετε προσπαθήσει να ανεβείτε έστω και μια μικρή ανηφόρα χωρίς να έχετε άλλη επιλογή ταχύτητας; Τα λεπτά λάστιχα σας προσφέρουν την ασφάλεια που θα θέλατε τα πρωινά που οι δρόμοι είναι γεμάτοι από υγρασία; Ξέρουμε, πως τα fatbikes είναι άσχημα και δεν είναι σχεδιασμένα για χρήση μέσα στην πόλη, αλλά σίγουρα είναι απείρως πιο άνετα και ασφαλή από ένα single-speed. Τι θα διαλέγατε όμως; Άνεση και ασφάλεια ή στυλ και ευκολία;

Όπως και να έχει όμως, ότι και αν διαλέγετε, ο χρόνος που περνάτε πάνω στο ποδήλατο είναι μοναδικός, καθώς χάνεστε από τις σκέψεις και τα προβλήματα της καθημερινότητας και το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να μην χρειαστεί να κατεβείτε ποτέ από το ποδήλατο!

 

Τελικά, τι διαλέγετε; Άνεση ή στυλ;

Previous Article

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ποδήλατο! Τι πρέπει να γνωρίζετε!

Next Article

Ποδήλατο και αέρας… Δες τις συνέπειες. (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια