Η Nokia έβγαλε φορτιστή κινητού τηλεφώνου για το ποδήλατο!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
nokiacharger (4)

Οι περισσότεροι από εμάς, κάνουμε καθημερινά το καθήκον μας για την προστασία του περιβάλλοντος χρησιμοποιώντας το ποδήλατο για τις μετακινήσεις μας και όχι το αυτοκίνητό μας. Πλέον μπορούμε να βοηθήσουμε λίγο ακόμη χρησιμοποιώντας τον φορτιστή κινητού τηλεφώνου της Nokia, ο οποίος μπορεί να φορτίσει το smartphone κατά την διάρκεια που χρησιμοποιούμε το ποδήλατο. Η λειτουργία του είναι πολύ απλή με ένα δυναμό που έρχεται σε επαφή με τον τροχό, όπως ακριβώς ήταν τα φώτα παλαιότερα.

nokiacharger (6) nokiacharger (5)

Προφανώς οι χρόνοι φόρτισης θα διαφέρουν, αναλόγως της ταχύτητας με την οποία κινείται το ποδήλατο, αλλά και βάση του τύπου του τηλεφώνου. Σύμφωνα με την Nokia πάντως, 20 λεπτά με 20 χιλιόμετρα ταχύτητα, αρκούν για να φορτιστεί ένα Nokia 1202 για περίπου μία ώρα ομιλίας, ή 75 λεπτά αναμονής. Η φόρτιση ξεκινάει όταν ο αναβάτης αναπτύξει ταχύτητα βαδίσματος -περίπου 6-7 χιλιόμετρα την ώρα- και στα 12 χιλιόμετρα την ώρα, θα είναι όσο αποτελεσματικός είναι και ένας φορτιστής ρεύματος. Επίσης δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία, μήπως πάει περισσότερο ρεύμα από ότι πρέπει στο τηλέφωνο, γιατί υπάρχει κύκλωμα εσωτερικά του τηλεφώνου που θα κόψει την περίσσεια παροχή ενέργεια, αν η ταχύτητα ξεπεράσει τα 50 χιλιόμετρα.

Το σετ αποτελείται από τρία εξαρτήματα. Το δυναμό, τον φορτιστή και μια βάση για το τηλέφωνο. Το δυναμό μπαίνει στον μπροστά τροχό με έναν ειδικό βραχίονα στήριξης, ενώ ο φορτιστής και η βάση του τηλεφώνου τοποθετούνται στο τιμόνι ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε την διαδικασία φόρτισης και να έχετε στην ευχέριά σας το τηλέφωνο για να κάνετε χρήση hands Free.

nokiacharger (3) nokiacharger (2)

Η βάση του τηλεφώνου είναι επενδυμένη με καουτσούκ για να αποφευχθούν γρατζουνιές στο τηλέφωνο από τις δονήσεις και έρχεται μαζί με μια διάφανη σακούλα για να προστατεύεται το τηλέφωνο από την βρωμιά και τις καιρικές συνθήκες. Τόσο ο φορτιστής όσο και η βάση, είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να αποσπώνται εύκολα από το ποδήλατο όταν σταματάτε κάπου ώστε να μην υπάρχει περίπτωση κλοπής τους.

Previous Article

Ποια είναι τα «προβλήματα» με τα ηλεκτρικά ποδήλατα;

Next Article

Υπουργός διατάζει το ξήλωμα πολυσύχναστου ποδηλατόδρομου στο Σύδνεϋ!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια