Η πρώτη «ποδηλατική κυλιόμενη σκάλα», βρίσκεται στην Νορβηγία! (video)

Author: Χωρίς σχόλια Share:
CycloCable (7)

Καθώς το ποδήλατο είναι ένας υγιεινός και φτηνός τρόπος μετακίνησης, όταν έρχεται κάποια απότομη ανηφόρα, παρακαλάμε να είχαμε ένα μοτέρ για να την ανεβούμε πιο εύκολα και πιο ξεκούραστα. Στην Νορβηγική πόλη Trondheim, βρήκανε την λύση γι’ αυτό το πρόβλημα! Μια «ποδηλατική κυλιόμενη σκάλα«.

CycloCable (3) CycloCable (5)

Η εμφάνισή της έγινε την δεκαετία του ’90 από κάποιον που χρησιμοποιούσε το ποδήλατό του για αστική μετακίνηση και είχε κουραστεί να εμφανίζεται ιδρωμένος και κατάκοπος στην εργασία του. Το Trampe lift -όπως ονομαζόταν- πρόσφατα αναβαθμίστηκε και επανα-ονομάστηκε σε CycloCable. Ήδη έχει ανεβάσει περισσότερους από 200,000 ποδηλάτες για τα 150 μέτρα της απότομης ανηφόρας. Η συγκεκριμένη «ποδηλατική κυλιόμενη σκάλα», εκτός από την βοήθεια που προσφέρει στους αναβάτες, έχει γίνει και πόλος έλξης τουριστών από όλο τον πλανήτη.

CycloCable (1) CycloCable (6)

Οι ποδηλάτες που βάζουν το πόδι τους στην ειδικά διαμορφωμένη «ποδηλατική κυλιόμενη σκάλα», σπρώχνονται με 5χλμ στην κορυφή της πλατφόρμας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα μέχρι και 5 ποδηλάτες, ενώ δεν περιορίζεται μόνο στα ποδήλατα καθώς μπορεί να μεταφέρει οτιδήποτε έχει ρόδες, μαζί με τον αναβάτη του.

Η εγκατάσταση της εφεύρεσης αυτής είναι προφανώς ένας πάρα πολύ καλός τρόπος προώθησης της ποδηλασίας σε μέρη με απότομες ανηφόρες, αλλά για να αποσβέσει την αξία του θα πρέπει να χρησιμοποιείται από μεγάλη μερίδα ανθρώπων καθώς κάθε μέτρο από την «ποδηλατική κυλιόμενη σκάλα» κοστίζει 2000-3000€.

Previous Article

4 ποδήλατα από το Tour de France που μπορείτε να αγοράσετε!

Next Article

Ήρθε η ώρα για να δούμε ‘Tour de France’ ποδήλατα!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια