Κομψό ηλιακό ποδήλατο από την Δανία. (video)

Author: Χωρίς σχόλια Share:
3506269_orig

Πάει η εποχή που τα ηλιακά ηλεκτρικά ποδήλατα ήταν πιο μεγάλα από μηχανές. Που έπρεπε να σέρνεις ένα καροτσάκι για να χωράνε τα ηλιακά πάνελ ώστε να φορτίζει η μπαταρία για το ποδήλατο.

IMG_20130806_120725-copy

Ο Δανός Jesper Frausig, έφτιαξε ένα ηλιακό ποδήλατο, το οποίο δείχνει απολύτως φυσιολογικό, εκτός από μια-δυο μικρές λεπτομέρειες. Υπάρχει μια μπαταρία στο σχήμα τορπίλης στον διαγώνιο σωλήνα και οι τροχοί είναι μαύροι, συμπαγείς, λόγω των ηλιακών πάνελ.

3208795_orig

Με την μπαταρία σε πλήρη φόρτιση υπάρχει αυτονομία μέχρι και 70 χιλιόμετρα. Εκεί που ξεχωρίζει το ποδήλατο, είναι τις ηλιόλουστες ημέρες που όταν είναι σε στάση, τότε τα ηλιακά πάνελ υψηλής απόδοσης μπορούν να αποδόσουν μέχρι και 25 χιλιόμετρα ακόμη αυτονομία. Βέβαια τις μη ηλιόλουστες ημέρες, η απόδοσή τους πέφτει κατακόρυφα και με το ζόρι θα βγάλουν 2χιλιόμετρα.

7248118_orig

Το συγκεκριμένο ποδήλατο, στοχεύει όσους μετακινούνται μέσα στην πόλη, στους ηλικιωμένους και τα άτομα που δεν θέλουν να ιδρώνουν όπως με ένα φυσιολογικό ποδήλατο. Βέβαια, ακόμη δεν ξέρουμε αν θα πωλείται ολόκληρο ή σαν κιτ μετατροπής, αλλά σίγουρα θα έχουμε περισσότερες εξελίξεις έτσι και κερδίσει μια θέση στα βραβεία INDEX.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε: http://solar-bike.weebly.com

Previous Article

Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε για τα υδραυλικά δισκόφρενα. Οδηγός αγοράς.

Next Article

Ατύχημα με ελάφι που χτυπάει ποδηλάτη στον δρόμο! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια