Ξεχωρίσαμε 3 από τα ελαφρύτερα ποδήλατα δρόμου για το 2016!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
road bikes 2016 (3)

Οι περισσότεροι από εμάς, όταν ακούμε ποδήλατο δρόμου, δύο πράγματα μας έρχονται στο μυαλό. Το πρώτο είναι τα ατέλειωτα χιλιόμετρα στην άσφαλτο και το δεύτερο το χαμηλό τους βάρος. Βέβαια, μετά από το πολύ εντυπωσιακό Merida Scultura 9000 που ήταν μόλις στα 4,55 κιλά, όλα τα υπόλοιπα πιστεύαμε ότι θα μας φαίνονται βαριά, όμως τα 3 από τα ελαφρύτερα ποδήλατα δρόμου, για το 2016, που ξεχωρίσαμε άνετα συναγωνίζονται το Merida!

1) Fuji SL

elafryteraroadbikes2016 (2)

Το εντυπωσιακό βάρος των 695 γραμμαρίων για το πλαίσιο έχει επιτευχθεί χρησιμοποιώντας έξυπνες κατασκευαστικές μεθόδους. Μείωσαν τις διπλοκολλημένες ενώσεις του πλαισίου, πράγμα που ισχυρίζονται πως έκανε το πλαίσιο 11% πιο άκαμπτο σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, το Altamira. Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς, το Fuji SL 1.1 είναι μόλις στα 4,96 κιλά με μετάδοση Sram Red και τροχούς Reynolds RZR 46, οι οποίοι ζυγίζουν κάτω από 1000 γραμμάρια, παρ’όλο που έχουν προφίλ 46 χιλιοστά.

2) Ax-Lightness VIAL evo ULTRA

elafryteraroadbikes2016 (1)

Πρόκειται για το ελαφρύτερο ποδήλατο του κόσμου στα 4,4 κιλά. Μπορούμε να πούμε πως όλα τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ποδηλάτου είναι ιδιαίτερα. Ξεκινώντας από την κατασκευή του πλαισίου όπου η χρήση των ρυτίνων έγινε φειδωλά ώστε το τελικό βάρος του πλαισίου να μην ξεπερνάει τα 660 γραμμάρια. Έπειτα, οι τροχοί φτιάχνονται από την ίδια εταιρία, οι U24 tubulars οι οποίοι ζυγίζουν 800 γραμμάρια. Παρομοίως τα φρένα, η σέλα, ο λαιμός και το τιμόνι είναι της Ax-Lightness και μάλιστα είναι τόσο ανθεκτικά που το βάρος του αναβάτη για το συγκεκριμένο ποδήλατο έχει ορισθεί στα 100 κιλά! Η μετάδοση είναι η Sram Red, ενώ ο δισκοβραχίονας της THM.

3) Canyon Ultimate CF Evo

elafryteraroadbikes2016 (3)

Τα τελευταία χρόνια η Canyon γίνεται ολοένα και πιο ξακουστή και διάσημη στους κύκλους της ποδηλασίας. Μπορεί να έχει τον αέρα μιας κλασικής Γερμανικής εταιρίας, αλλά μερικές φορές μας δείχνει ένα διαφορετικό πρόσωπο, όπως για παράδειγμα με το Ultimate CF Evo το οποίο ζυγίζει μόλις 4,85 κιλά! Μπορεί το πλαίσιο να είναι το ίδιο με το Ultimate που λανσαρίστηκε τον Ιούνιο, αλλά πέρα από εκεί υπάρχουν μερικές τροποποιήσεις κλειδιά που συμβάλουν στην περαιτέρω μείωση του βάρους. Μερικές από αυτές είναι η ενσωματωμένη βάση μπροστά σασμάν και οι βίδες τιτανίου που ρίχνουν το βάρος του πλαισίου στα μόλις 665 γραμμάρια! Το υπόλοιπο βάρος χάθηκε από τα περιφερειακά και τους τροχούς. Οι πολύ ελαφριοί τροχοί Lightweight Meilenstein Obermayers με βάρος μόλις στα 1100 γραμμάρια, ενώ ο δισκοβραχίονας, τα φρένα και η σέλα είναι από έτερες Γερμανικές εταιρίες, την ΤΗΜ και την Tune.

Ποιο θα θέλατε να βρείτε έξω από την κρεβατοκάμαρά σας αύριο το πρωί;

Previous Article

Σκηνές POV (point of view) από την ταινία UnReal! (7 video)

Next Article

6ο Sfendami Night Trail, 31 Οκτώβρη στην μαγευτική Σφενδάμη!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια