Σύμφωνα με έρευνα, οι γυναίκες ποδηλάτισσες έχουν χαμηλότερα ποσοστά νοσηλείας σε νοσοκομεία.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
commute accident  (1)

Ποσοστό μεγαλύτερο από τα 3/4 όσων ασχολούνται με την ποδηλασία και έχουν νοσηλευτεί σε κάποιο νοσοκομείο για τραυματισμό, ήταν άντρες, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

«Η έκταση της διαφοράς είναι κάτι αρκετά εντυπωσιακό», δηλώνει η Jessica Dennis, υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Τορόντο και μία από τις ερευνήτριες της μελέτης η οποία δημοσιεύτηκε στο εβδομαδιαίο ιατρικό περιοδικό, The BMJ.

Η μελέτη ήταν κοινή μεταξύ του Πανεπιστημίου του Τορόντο και του Πανεπιστημίου της BC (British Columbia) και βρήκαν πως από τις 3,690 ετήσιες νοσηλείες για ποδηλατικούς τραυματισμούς, μεταξύ νέων και ενηλίκων, το 76% ήταν άντρες.

«Οι γυναίκες έχουν 50% λιγότερες πιθανότητες να τραυματιστούν σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος και 60^ λιγότερες πιθανότητες όσον αφορά τραυματισμούς στο κεφάλι», συμπλήρωσε η Dennis. «Οι γυναίκες ποδηλάτισσες έχουν χαμηλότερα ποσοστά νοσηλείας σε νοσοκομεία και αυτό συμβαίνει διότι παίρνουν λιγότερα ρίσκα όταν βρίσκονται πάνω στο ποδήλατο«.
commute accident (3)Η PhD. Dennis λέει: «Ξέρουμε ότι οι γυναίκες έχουν την τάση να ποδηλατούν πιο αργά, σε πιο ασφαλής διαδρομές, προτιμούν τους ποδηλατόδρομους ή τις διαδρομές με λιγότερη κίνηση».

Δεν μας εκπλήσσουν ιδιαίτερα τα αποτελέσματα της έρευνας, καθώς οι άντρες τείνουν να είναι πιο απερίσκεπτοι και να παίρνουν περισσότερα ρίσκα, ενώ οι γυναίκες σκέφτονται περισσότερο την ασφάλεια.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση, στην έρευνα, είναι πως δεν υπάρχει κάποιος συσχετισμός με την χρήση κράνους και των τραυματισμών όπως επίσης, πως οι γυναίκες ποδηλάτισσες προσέχουν περισσότερο την ασφάλειά τους και τον εξοπλισμό τους.

Η έρευνα από την άλλη, τονίζει πως χρειάζονται περισσότεροι δρόμοι για τα ποδήλατα, απομονωμένοι από τα αυτοκίνητα, ώστε να παρέχουν στους αναβάτες την απαιτούμενη ασφάλεια και να «αναγκάζουν» τους άντρες να ποδηλατούν πιο ήρεμα χωρίς να παίρνουν τόσα ρίσκα.

Τέλος για κάθε 1% όσον μετακινούνται σε αστικές περιοχές με το ποδήλατο ασχολούνται ενεργά με την ποδηλασία μειόνονται οι πιθανότητες για ατύχημα κατά το 1/3.

Εσείς τι πιστεύετε;

Previous Article

Εκλάπη Giant Glory- Έκκληση για βοήθεια

Next Article

Ο γάμος του Peter Sagan και η παραδοσιακή φορεσιά του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια