Στιγμιότυπα από το Red Bull Hardline. (video)

Author: Χωρίς σχόλια Share:
gee-atherton-qualifiers-red-bull-hardline-2015

Δείτε τι έγινε το σ/κ που μας πέρασε στο Red Bull Hardline. Παρακάτω ακολουθούν και οι λεπτομέρειες του αγώνα.

Όπως προδίδει και το όνομα του συγκεκριμένου αγώνα, πρόκειται για την πιο δύσκολη, την πιο απαιτητική και την πιο τρομακτική downhill διαδρομή που έχει φτιαχτεί ποτέ. Στις τέσσερις ημέρες προπόνησης και του αγώνα, μόνο 8 αναβάτες κατάφερα να είναι «ολόκληροι» για να συμμετάσχουν στον τελικό.

Μια διαδρομή φτιαγμένη από τον Dan Atherton, σε απομακρυσμένη περιοχή της Ουαλίας, όπου συνδυάζονται άλματα με τόσο μεγάλα κενά που χωράνε φορτηγά, κλίσεις που τρομάζουν τους επαγγελματίες αναβάτες και offcamber σημεία που είναι απλά «θάνατος». Σαν μεμονωμένα σημεία κάποιος, με αρκετή δόση τύχης, μπορεί να τα περάσει επάνω στο ποδήλατο, αλλά αν συνδυαστούν όλα μαζί τότε αυτός ο κάποιος, θα πρέπει να τα κάνει όλα τέλεια από την εκκίνηση μέχρι και τον τερματισμό.

To road gap μπορεί πέρισυ να ήταν το πιο «ζόρικο» σημείο, που στην κυριολοεξία οι αναβάτες πετούσαν πάνω από τους θεατές, αλλά φέτος το Renegade ένα άλμα step-up κάλυψε κάθε άλλο άλμα. Τόσο μεγάλο, που κανένας αναβάτης δεν το επιχείρησε. Ή σχεδόν κανένας αφού ο δημιουργός του Dan, έσπασε τον ώμο του στην προσπάθειά του να «καθαρίσει» το άλμα.

Άλλα μεγάλα ονόματα που έχασαν στην μάχη με το Hardline είναι οι: Taylor Vernon που τραυμάτισε τους συνδέσμους στο πόδι του, οι Martin Maes, Remi Thirion και Luis Lacondeguy οι οποίοι έπεσαν σε κάποιο σημείο της διαδρομής, όπως και ο συν-δημιουργός Gareth Brewin και ο Matt Simmonds.

Δεν φτάνει η φυσική δυσκολία της διαδρομής, το Σάββατο ο καιρός την έκανε ακόμη πιο δύσκολη με βροχή, αέρα και χαμηλά σύννεφα κάνοντας το πρώτο κομμάτι της διαδρομής σχεδόν να μην μπορεί να τσουλήσει. Αυτό σημαίνει πως κανένας αναβάτης πλην του Gee δεν κατάφερε να τρέξει όλη την διαδρομή μονομιάς.

Την Κυριακή στον αγώνα, οκτώ αναβάτες πήραν εκκίνηση Ruaridh Cunningham, Joe Smith, Adam Brayton, Gee Atherton, Alex Bond, Craig Evans, Reece Wilson και ο Bernard Kerr. Δυστυχώς ο Gee έπαθε λάστιχο -όπως πέρσυ- στην αρχή της διαδρομής δεν μπόρεσε να είναι ανταγωνιστικός. Την νίκη πήρε ο Ruaridh Cunningham αλλά ήταν περισσότερο αγώνας επιβίωσης παρά κόντρα στο χρονόμετρο όπως είπε.

Δεν ξέρουμε αν θα γίνει και τον επόμενο χρόνο το Red Bull Hardline καθώς είδαμε ποια είναι τα όρια των αναβατών, τι μπορεί να περαστεί με το ποδήλατο και τι όχι. Ίσως αν γίνει λίγο πιο εύκολο και απευθυνθεί σε περισσότερους αναβάτες να είναι και πιο ανταγωνιστικό. Παρά ταύτα όμως, θα παραμείνει η πιο σκληρή και δύσκολη downhill διαδρομή του πλανήτη.

Previous Article

Μετάδοση με ιμάντα…, το σκέφτεσαι;

Next Article

ZTR Bravo Pro Carbon Wheelset, οι πιο ελαφριοί 29αρηδες τροχοί!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια