6 Συμβουλές χρήσης dropper post!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
dropperpostsymboyles (4)

Δεν είναι κρυφό ότι έχουμε έρωτα με τα dropper posts. Για όσους δεν γνωρίζουν, dropper post είναι το παλουκόσελο εκείνο το οποίο με το πάτημα ενός κουμπιού που συνήθως βρίσκεται στο χειριστήριο αλλάζει το ύψος του γρήγορα και εύκολα. Αν καθόμαστε στην σέλα και πατήσουμε το κουμπί κατεβαίνει, ενώ αν είμαστε όρθιοι και πατήσουμε το κουμπί το παλουκόσελο ανεβαίνει.

Αυτό μας διευκολύνει πάρα πολύ στο τεχνικό τερέν καθώς χρειάζεται να σταματήσουμε για να ρυθμίσουμε το ύψος της σέλας. Επίσης, ανεβάζει πάρα πολύ την αυτοπεποίθησή μας αλλά και την συνολική διασκέδαση. Από την άλλη όμως μειώνει τον χρόνο που ξοδεύουμε πάνω στο ποδήλατο πράγμα που δεν το θέλουμε, οπότε κάνουμε μεγαλύτερες βόλτες!

Για να το απολαύσετε όμως στο μέγιστο θα πρέπει να γνωρίζετε πως να συμπεριφέρεστε όταν έχετε ένα dropper post, καθώς πολλοί πιστεύουν ότι είναι μόνο για τους κατήφορους -πράγμα το οποίο δεν ισχύει εντελώς.

Μην χάνουμε όμως χρόνο ας πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές οι συμβουλές χρήσης dropper post!

1) Να «οδηγείτε» το ποδήλατο με τα μάτια. Να κοιτάτε αρκετά μακριά ώστε να μπορείτε να αναγνωρίζετε το τερέν για να μπορέσετε να κάνετε οποιαδήποτε ρύθμιση του dropper post. Όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά κάνετε την χρήση του τόσο πιο καλή ροή θα κρατήσετε.

dropperpostsymboyles (5)

2) Κρατήστε το βάρος του σώματος χαμηλά μέσω των πεταλιών. Να «πατάτε» το ποδήλατο μέσω των πεταλιών ενώ παράλληλα τα χέρια σας να είναι ελαφριά χωρίς βάρος. Όταν χαμηλώνετε το κέντρο βάρους του σώματος κατευθείαν βελτιώνεται ο έλεγχος του ποδηλάτου. Μην κατεβάσετε το dropper post 100mm για να συνεχίσετε να έχετε πόδια και χέρια σφιγμένα και τεντωμένα. Χαλαρώστε, λυγίστε ελαφρώς τα χέρια και τα πόδια σας και «νιώστε» την ροή του τερέν. (ΔΕΝ καθόμαστε στην σέλα)

3) Να σκέφτεστε αντίστροφα. Αντί να αναρωτιέστε αν χρειάζεται να κατεβάσετε την σέλα σας σε αυτό το σημείο, καλύτερα αναρωτηθείτε το εξής: «χρειάζεται να είναι η σέλα ψηλά»; Σίγουρα χρειάζεται για τις αναβάσεις και τα ανηφορικά παρατεταμένα σημεία, αλλά όταν αυτό που χρειάζεστε είναι ο μέγιστος έλεγχος του ποδηλάτου τότε κατεβάστε το dropper post και σηκωθείτε όρθιοι στο ποδήλατο. Αν δεν έχετε ακόμη dropper post αναρωτηθείτε: «Χρειάζεται να κάθομαι στην σέλα»; Και όχι: «μήπως θα έπρεπε να σηκωθώ»;

Αυτά είναι τα βασικά, αλλά υπάρχουν μερικές ακόμη συμβουλές.

4) Οι κουρασμένοι αναβάτες ΠΕΦΤΟΥΝ. Στην αρχή είναι αρκετά κουραστικό να παραμείνετε χαμηλά με λυγισμένα πόδια χωρίς να κάθεστε στην σέλα, ακόμη για πολύ μικρά χρονικά διαστήματα. Σιγουρευτείτε ότι θα σηκώσετε την σέλα να καθίσετε πριν ξεκινήσουν να τρέμουν τα πόδια σας από την κούραση.

5) Δεν είναι μόνο το «downhill». Κατεβάστε την σέλα σας ακόμη και στις ευθείες για να έχετε περισσότερο χώρο να «πατάτε» το ποδήλατο (το γνωστό pumping). Ακόμη, μερικές σύντομες αναβάσεις είναι πολύ πιο εύκολες με κατεβασμένη σέλα, καθώς δεν σας ενοχλεί κατά το ορθοπέταλο.

6) Βελτιώστε το «attack position» που έχετε. Είναι το πιο βασικό που θα πρέπει να μάθετε είτε έχετε πολύ χαμηλά ή όχι την σέλα σας. Το βάρος περνάει από τα πόδια και τα χέρια είναι χαλαρά. Ο κορμός παράλληλος με το έδαφος (όταν βρίσκεστε σε ίσιο έδαφος) και τα πόδια ελαφρώς λυγισμένα. Δείτε μεγάλους αθλητές XC, Downhill πως στέκονται στο ποδήλατο και αντιγράψτε σιγά σιγά την στάση σώματός τους.

dropperpostsymboyles (1)

Αν έχετε κάτι ακόμη να μοιραστείτε μαζί μας γράψτε στο στα σχόλια από κάτω!

Previous Article

Liv Avow Advance – Ποδήλατο τριάθλου ειδικά σχεδιασμένο για γυναίκες.

Next Article

Ποιο είδος ποδηλασίας είναι πιο δύσκολο; Το ποδήλατο δρόμου ή το ποδήλατο βουνού; (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια