Τρομοκρατική επίθεση «φρέναρε» ποδηλατικό αγώνα!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
Military_cyclists_in_pace_line

Ο αγώνας Rund um Finanzplatz Eschborn-Frankfurt, που πραγματοποιείται κάθε 1η Μαΐου, προσελκύει περισσότερους από 200 επαγγελματίες ποδηλάτες και ακόμα περισσότερους θεατές. Τέτοια μαζίκά γεγονότα σπάνια γίνονται στόχος επίθεσης στην Ευρώπη, ωστόσο σύμφωνα με την γερμανική αστυνομία κάποιοι ετοίμαζαν τρομοκρατική ενέργεια! Οι γερμανικές αρχές, λοιπόν, συνέλαβαν έγκαιρα 2 άτομα, που είχαν στην κατοχή τους μεγάλο απόθεμα σε όπλα και εκρηκτικά, αποτρέποντας μία επίθεση που «θύμιζε» αυτήν στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013.
Η τοπική αστυνομία συνέλαβε ένα ζευγάρι γύρω στα 30, που όπως αναφέρεται ήταν υπό παρακολούθηση έπειτα από αγορά μεγάλης ποσότητας χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται για κατασκευή εκρηκτικών, χρησιμοποιώντας ψεύτικο όνομα. Κατά τον γενικό εισαγγελέα της Φρανκφούρτης, Albrecht Schreiber, είχαν γίνει αντιληπτοί να παρακολουθούν και την εξέλιξη του αγώνα. Μετά από επιδρομή στο σπίτι του ζευγαριού κοντά στη Φρανκφούρτη, οι αρχές αποκάλυψαν ένα αυτόματο τυφέκιο, 100 γεμιστήρες, εκρηκτικές χημικές ουσίες και μια βόμβα-σωλήνας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Associated Press. Ο αγώνας ακυρώθηκε ως προληπτικό μέτρο σε περίπτωση που οι ύποπτοι που εργάζονταν μαζί με συνεργούς ή είχαν ήδη τοποθετήσει βόμβες στο γήπεδο.
Το αστυνομικό τμήμα του Hesse ανέφερε στην ανακοίνωσή του: «Λόγω της υπαρκτής και ακόμα ασαφούς επικίνδυνης κατάστασης και της σχέσης της με τον αυριανό ποδηλατικό αγώνα, το γεγονός δυστυχώς πρέπει να ακυρωθεί. Πολλοί άνθρωποι περιμένουν πως και πως κάθε χρόνο την αυριανή παραδοσιακή εκδήλωση. Όσο ελκυστικό όμως και αν είναι το άθλημα, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης και των πολλών αναπάντητων ερωτημάτων, η ασφάλεια έρχεται απολύτως πρώτη». 
Ο εισαγγελέας Schreiber δήλωσε ότι οι ύποπτοι συνδέονται με μια ισλαμική εξτρεμιστική ομάδα και είχαν ήδη 15 αδικήματα. Περισσότερες πληροφορίες εξακολουθούν να αναμένουν εξακρίβωση για το περιστατικό, συμπεριλαμβανομένου και του κατά πόσον ο αγώνας ήταν στο στόχαστρο, ωστόσο η πιθανότητα να αποφευχθεί άλλη μια τραγωδία σαν τον μαραθώνιο της Βοστώνης ήταν ένα κρίσιμο κίνητρο στην επιδρομή της αστυνομίας και την σύλληψη των υπόπτων.
«Φυσικά και μιλήσαμε για την επίθεση της Βοστώνης χθες το βράδυ», δήλωσε ο τοπικός αρχηγός της αστυνομίας Stefan Mueller σε συνέντευξη τύπου. «Ο αγώνας είναι ένας εύκολος στόχος, και φυσικά, μετά από τον μαραθώνιο της Βοστώνης, κάθε μαραθώνιος στην Γερμανία βρίσκεται υπό την εποπτεία της αστυνομίας, συμπεριλαμβανομένων και των ποδηλατικών αγώνων».

Previous Article

Συνηθισμένοι τραυματισμοί κατά την ποδηλασία και πως να τους αποτρέψετε!

Next Article

Έφυγαν για Αζερμπαϊτζάν!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια