Οι Άγγλοι κάνουν ποδήλατο!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
cyclinglondon (2)

Οι κάτοικοι της Μ. Βρετανίας, δείχνουν ιδιαίτερη αγάπη στην χρήση του ποδηλάτου στην καθημερινότητά τους, κάτι που αποδεικνύεται και από τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Μεταφορών της Μ. Βρετανίας.

Συγκεκριμένα 3,8% περισσότερα χιλιόμετρα διανύθηκαν στην Αγγλία σε σχέση με το 2013. Το 2014, συνολικά καλύφτηκαν περισσότερα από 5,149,900,800 χιλιόμετρα -αν δεν τα πάτε καλά με τα νούμερα, είναι νούμερο μεγαλύτερο των 5 δισεκατομμυρίων. Πρόκειται για τα περισσότερα χιλιόμετρα που έχουν διανυθεί τα τελευταία 23 χρόνια, που υπάρχουν στοιχεία.

Όπως ήταν αναμενόμενο και λαμβάνοντας υπόψιν πόσο πυκνοκατοικημένη είναι η νοτιοανατολική Βρετανία, εκεί είναι όπου και διανύθηκαν τα περισσότερα χιλιόμετρα, 800 εκατομμύρια σε αριθμό, ενώ παρόμοια νούμερα είχε και η Ανατολική Βρετανία, με μόνο στο Λονδίνο να έχουν διανυθεί 0,6 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα.

Οι περιοχές με τον χαμηλότερο αριθμό χιλιομέτρων είναι βόρειο-δυτικά όπου έγιναν συνολικά μόνο 160 εκατομμύρια χιλιόμετρα, ενώ μετά είναι τα δυτικά Midlands, με 320 εκατομμύρια
.

Αυτό που προκύπτει όμως με βάση τα γενικότερα στοιχεία, είναι ότι η ποδηλατική συνείδηση στην Μ. Βρετανία είναι αρκετά ανεπτυγμένη, κάτι το οποίο ευχόμαστε να συμβεί και στην Ελλάδα.

Previous Article

Βασικές συμβουλές αγοράς ποδηλάτου βουνού!

Next Article

BMX από μπαμπού. Πιστεύετε ότι αντέχει; (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια