Ασταμάτητος ο Περικλής Ηλίας!!!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
11144443_841458899235203_671635171407036186_o

του Αλέξανδρου Πετρούτσου

Μετά την  4η θέση στον αγώνα UCI World MTB Marathon στο Τιρόλο πριν 2 εβδομάδες και  την κατάκτηση του τίτλου του Βαλκανιονίκη την περασμένη εβδομάδα ο Περικλής Ηλίας κατάφερε πάλι να μας εντυπωσιάσει. Να μας εκπλήξει δε μπορεί μιας και είμαστε πλέον συνηθισμένοι στα κατορθώματα του, ωστόσο, ναι, εξακολουθεί να μας εντυπωσιάζει και να ορθώνει λίγο το ανάστημα μας, ως χώρα αλλά και ως ποδηλάτες που έχουμε σταθεί δίπλα του κάτω από αψίδα εκκίνησης.

Αυτή τη φορά ταξίδεψε στις  Άλπεις για να συμμετάσχει στον κλασικό και γνώριμο του αγώνα Dolomite Superbike. To Dolomite Superbike μετρά 21 χρόνια ζωής και είναι η Μέκκα των αθλητών MTB.  Η ιστορία του Περικλή σε αυτό τον αγώνα ξεκινάει το 2012 με την κατάκτηση της 3ης θέσης, ενώ το 2014 έκοψε 1ος την κορδέλα του τερματισμού στην 20ή επέτειο. Έτσι φέτος είχε να υπερασπιστεί τον τίτλο. Πράγμα καθόλου εύκολο, αλλά για τον Περικλή εφικτό.

Τα 113 χλμ. ήταν πολλά και απαιτητικά και 3357 μ. υψομετρικής διαφοράς δοκιμάζουν τις αντοχές όλων.  Ο Περικλής Ηλίας στάθηκε στην εκκίνηση και μπήκε δυνατά στον αγώνα με σκοπό να μείνει στις πρώτες θέσεις μέχρι τον τερματισμό.  Αρχικά έκοψε από τους υπόλοιπους αθλητές  με ένα group 7 πολύ δυνατών, με τον Πορτογάλο Tiago Ferreira να οδηγεί το group, τον Leonardo Paez να είναι δεύτερος και τον Περικλή να τον ακολουθεί. Πίσω του τον απειλούσαν ο Τσέχος Kristian Hynek, ο Loukas Buchli και ο Alban Lakata. Έμεινε στην 3η θέση μέχρι το 95ο περίπου χιλιόμετρο, πίσω από τον Hynek, ο Paez τους είχε εγκαταλείψει νωρίτερα λόγω ελλιπούς ενυδάτωσης.  Κάνοντας επίθεση και δίνοντας όλες του τις δυνάμεις τερμάτισε τελικά στη 2η θέση +1.35 πίσω από το νικητή Tiago Ferreira, που τερμάτισε 1ος στις 4:26.22 και ανέβηκε για ακόμα μια φορά στο βάθρο με την ελληνική σημαία στο jersey του. 

3ος τερμάτισε  ο Kristian Hynek, πίσω του ο Fernando Paez και την 5άδα έκλεισε ο Alban Lakata.

Αξίζει να αναφέρουμε το μέγεθος της διοργάνωσης, όπου συγκέντρωσε πάνω από 5,500 αθλητές και ερασιτέχνες ποδηλάτες από 40 χώρες.  Οι διαδρομές ήταν 2, 60 και 113 χιλιόμετρα. 

Τον Περικλή σε ελληνικό έδαφος περιμένουμε να τον δούμε στη Βωβούσα, στο Protect Aoos MTB Ultra. Στις 30 Αυγούστου θα πάρει εκκίνηση στον πιο σκληρό αγώνα στην Ελλάδα με 120 χλμ. διαδρομή και 4.500μ. υψομετρική διαφορά!

Previous Article

Τέλος στην γνωστική εξασθένηση, λόγω του ποδηλάτου;

Next Article

Τα 7 πιο ασυνήθιστα αλλά χρήσιμα αντικείμενα σε μια βόλτα με το ποδήλατο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια