Μια όμορφη ανθρώπινη -και ποδηλατική-ιστορία!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
79eae151-914f-4c93-8f50-93a06d347e51

Δεν είναι μόνο το ποδήλατο, είναι όλα γύρω από αυτό. Είναι οι ιστορίες. Τα μικρά και τα μεγάλα συμβάντα που με αφορμή το ποδήλατο μας δίνουν μαθήματα ζωής. Είναι αυτά που συμβαίνουν στις βόλτες μας, αυτά που βλέπουμε και πιο πολύ απ’ όλα αυτά που δε βλέπουμε και συχνά δε μαθαίνουμε ποτέ. Μια τέτοια ιστορία είναι και αυτή. Εγώ την έμαθα από ένα πολύ καλό φίλο. Αφορά μια πράξη φίλων που ξεπερνάει το ποδήλατο και μας διδάσκει όλα αυτά που όλοι θαυμάζουν αλλά λίγοι μόνο αγγίζουν. Μια ιστορία που διδάσκει αλληλεγγύη, φιλία και συντροφικότητα στην πράξη!

Όλοι γνωρίζουμε τη δουλεία που έχει γίνει στα μονοπάτια του Ωραιοκάστρου. Αυτά τα μονοπάτια λοιπόν πλέον αποτελούν σημείο αναφοράς για την τοπική κοινωνία αλλά και τη νεολαία που με αυτό τον τρόπο γνωρίζει το βουνό, το ποδήλατο και τις αξίες που αυτά μεταδίδουν! Στο Ωραιόκαστρο, λοιπόν, ζουν ο Χρήστος, ο Δημήτρης και ο Λάντι. Τα επώνυμα τους δεν έχουν σημασία και δεν αναφέρονται καθότι είναι και οι τρείς ανήλικοι (στα χρόνια μόνο). Ξεκίνησαν να κάνουν ποδήλατο μαζί και να κάνουν τις καταβάσεις τους στη γειτονιά τους. Γρήγορα το βουνό τους κέρδισε, γινόντουσαν όλο και πιο γρήγοροι, βελτίωναν την τεχνική τους. Σύντομα γοητεύτηκαν από τα άλματα, την ταχύτητα και τις στιγμές που τίποτα άλλο δεν έχει σημασία παρά μόνο αυτό που είναι ακριβώς μπροστά σου! Δηλαδή το ποδήλατο, το μονοπάτι και οι φίλοι!

Ο Χρήστος και ο Δημήτρης με τη βοήθεια των γονιών τους κατάφεραν να αποκτήσουν τα ποδήλατα που ήθελαν. Ο Λάντι, παιδί μεταναστών από την Αλβανία δυσκολευόταν να ακολουθήσει τους φίλους του. Έτσι λοιπόν άρχισε να μένει πίσω μη έχοντας τη δυνατότητα να αποκτήσει το κατάλληλο ποδήλατο. Ήταν ήδη παλιό από την ημέρα που το αγόρασε αυτό που είχε και μετά τις περιπέτειες της παρέας ήταν περισσότερο ένα σύνολο βλαβών παρά ποδήλατο!

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι 2 φίλοι θα συνέχιζαν και ο 3ος θα κοιτούσε, έτσι μας έχουν διδάξει ότι είναι η ζωή. Όχι όμως τελικά δεν είναι μόνο έτσι. Σε πολλές περιπτώσεις η χαρά τριπλασιάζεται όταν μοιράζεται! Οι βόλτες της παρέας έπρεπε να συνεχιστούν πάση θυσία και στη συγκεκριμένη περίπτωση η θυσία ήταν εύκολη για τους δυο «πιτσιρικάδες» αφού ήταν μόνο χρήματα και ο φίλος τους φάνηκε να έχει μεγαλύτερη αξία από αυτά.

Λίγο καιρό μετά είχαν μαζέψει τα χρήματα, είχαν βρει το κατάλληλο ποδήλατο και το μόνο που έμενε ήταν να το μάθει ο τυχερός νέος ιδιοκτήτης του! Με τη βοήθεια του Δημήτρη Μούσιου έκαναν τα τελευταία μαζέματα στο DIM Bikes στο Ωραιόκαστρο και έμενε να βρούν έναν τρόπο να παρασύρουν το «θύμα» τους μέχρι εκεί! Πράγμα εύκολο. Με την πρόφαση ότι θέλουν να αλλάξουν μια λάμπα βρέθηκαν όλοι μαζί στο ποδηλατικό και τι έγινε εκεί μας το μεταφέρουν στο video τους.
Δεν ξέρω ακριβώς πως ένιωσε ο Λάντι, αλλά υποθέτω ότι πέρα από τη χαρά για το ποδήλατο, πέρα από το απρόσμενο δώρο σίγουρα ένιωσε υπερήφανος για τον εαυτό του και τους φίλους του.

Τελικά δεν είναι μόνο το ποδήλατο, αυτό είναι μόνο το μέσο. Είναι όλα που μας κάνουν να κάνουμε ότι υπάρχει ένας καλύτερος κόσμος!
Από όλους εμάς ένα μεγάλο μπράβο και λίγη ζήλια, όχι τόσο πολύ προς τυχερό αποδέκτη, όσο στους άλλους δύο για το μεγαλείο τους! Καλές βόλτες μάγκες!

Previous Article

O Mark Cavendish κερδίζει την διαδρομή έναρξης του Tour of Qatar!

Next Article

Ο Chris Froome μιλάει σχετικά με την ασφάλεια των δισκοφρένων στα ποδήλατα του pro peloton!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια