Ο σκύλος μου ο Φρίξος!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
12250071_509877495839374_968646079184150449_n

Ο Φρίξος έχει γεράσει αλλά ακόμα ακολουθεί στις βόλτες, τώρα πιο χαλαρά, πιο μικρές αποστάσεις, ωστόσο ως νεαρός με είχε ακολουθήσει στις ποδηλατικές περιπέτειες μου. Έχει πέσει σε ποτάμια έχει χαθεί μαζί μου και έχει πάρα πολλά χιλιόμετρα στις πατούσες του. Έχει κοιμηθεί πάνω σε χάρτες και έχει φάει 2 πυξίδες . Στο σκάψιμο και το καθάρισμα μονοπατιών οι ώρες που έχει αφιερώσει είναι πολλές. Θα μπορούσε δηλαδή να είναι ένας ολοκληρωμένος αναβάτης … όμως τα πετάλια είναι άβολα αν έχεις τέσσερα πόδια και είσαι σκύλος.
Ζούμε μαζί δέκα χρόνια και πλέον γνωριζόμαστε καλά, πηγαίνω με τα δάχτυλα στα φρένα, επιλέγω τη διαδρομή, τον περιμένω και ξέρει που θα με βρει αν απομακρυνθώ. Οι σχέσεις μας δεν ήταν πάντα «ρόδινες», ούτε ως όντα, ούτε ποδηλατικά αλλά τελικά αξίζει. Είναι μια συμβίωση που μας έμαθε πολλά. Ο Φρίξος δεν ξέρω τι ακριβώς διδάχτηκε, εμένα όμως ανάμεσα στα άλλα μου έμαθε πώς να βγαίνω βόλτα με το σκύλο μου, να περνάμε καλά και να μην τον ταλαιπωρώ. Αν έχετε κι εσείς σκύλο σας το προτείνω ανεπιφύλακτα, θα το διασκεδάσει, θα ασκηθείτε μαζί και θα αναπτυχθεί μεταξύ σας μια πολύ δυνατή σχέση. Χρειάζεται ωστόσο χρόνος, προσαρμογή και κατανόηση, πριν του σφυρίξετε για βόλτα καλό είναι να λάβετε υπ’ όψιν τα εξής :
-Μην πάρετε το σκύλο σας μαζί αν είναι μικρότερος των 18 μηνών, ειδικά για τα μεγαλόσωμα που ακόμα αναπτύσσονται σκελετικά.
-Ξεκινήστε σε μια αλάνα ή πάρκο με το λουρί αλλά μην τον τραβήξετε, υπάρχει περίπτωση να φοβάται.
-Παίρνετε νερό και φαγητό για εσάς, πάρτε και για το σκύλο σας, δυστυχώς θα το κουβαλάτε κι αυτό εσείς, αλλά έτσι είναι οι φίλοι!
-Τα μικρόσωμα σκυλιά είναι πιο γρήγορα, πιο ευέλικτα και κουράζονται λιγότερο, επιπλέον αν κουραστούν χωράνε στο σακίδιο.
-Προσοχή για άλλα σκυλιά στην πόλη ή σε αγροτικές περιοχές. Εύκολα ξεχνάν τη βόλτα και μπλέκεστε σε σκυλοκαβγάδες.
-Σε αγροτικές περιοχές επίσης πολύ προσοχή σε πρόβατα ή κότες, συχνά τα σκυλιά τα κυνηγούν.
-Τις πρώτες βόλτες σας να τις κάνετε στη γειτονιά, έτσι ώστε ακόμα κι αν χαθεί να μπορεί να βρει εύκολα το δρόμο της επιστροφής.
-Αν ο σκύλος σας είναι επιθετικός σε ανθρώπους καλύτερα να μη γίνει «ποδηλάτης», μπορεί ανά πάσα στιγμή να συναντήσετε κάποιον.
-Μην είστε ανταγωνιστικοί ! Είναι απλά ένας σκύλος, δεν τρέχετε καν στην ίδια κατηγορία … εκτός αν έχει Strava!
-Αν σκάβετε και περνάτε χρόνο στα μονοπάτια ξεκινήστε να παίρνετε το σκύλο σας μαζί, θα γνωρίσει τους φίλους σας που αργότερα θα ποδηλατεί μαζί τους, θα κοινωνικοποιηθεί και θα έχει το χρόνο να ξεκουράζετε κιόλας.
Ο Φρίξος ξεκίνησε το ποδήλατο πολύ μικρός. Τον είχα βρει αδέσποτο στο βουνό. Όσο μεγάλωνε αυτός μεγάλωνε και το σακίδιο μου. Τα σκυλιά λατρεύουν να τρέχουν, εκτονώνονται και γίνονται υπάκουα.
«Γίνε αυτός που νομίζει ο σκύλος σου πως είσαι» κάπου είχα διαβάσει και από αυτή τη σκέψη ξεκίνησε το άρθρο. Σκεφτόμουν πως με κοιτάζει όταν έρχεται δίπλα μου λαχανιασμένος και πως κοιμάται όταν είναι κουρασμένος και πλήρης μετά από μια μέρα στο βουνό. Τι λες;

Previous Article

Νυχτερινή ποδηλασία, οι βασικές συμβουλές!

Next Article

5 συμβουλές προπόνησης για περισσότερη δύναμη, μεγαλύτερη ταχύτητα και καλύτερη φυσική κατάσταση. Μέρος 2/4

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια