Ραντεβού στα Εντουράδικα!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
_17A3951B

Το Enduro ΜΤΒ Days ξεκίνησε το Μάρτιο του 2014. Αρχικά ήταν ένα κάλεσμα σε φίλους να γνωρίσουν το Πήλιο έτσι όπως το γνωρίζω εγώ, να δουν τα μονοπάτια που έχω ανοίξει και συντηρώ, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και πάνω απ’ όλα να περάσουμε ένα τριήμερο κάνοντας ότι μας αρέσει περισσότερο, δηλαδή ποδήλατο με τους φίλους μας.

_17A2990Ξεκίνησα να ξανανοίγω τα παλιά μονοπάτια του Πηλίου πριν από 6 χρόνια για να τα χρησιμοποιώ για ΜΤΒ, τρέξιμο και περιπάτους. Όταν άρχισαν να με επισκέπτονται φίλοι μου έριξαν την ιδέα “αφού σου αρέσει αυτό και αφιερώνεις πολύ χρόνο, γιατί δεν το κάνεις δουλειά; Έτσι θα μπορείς να αφιερώνεις ακόμα περισσότερο χρόνο, θα το κάνεις βιώσιμο και θα γίνουν πολλά περισσότερα μονοπάτια!!” Έτσι κι έγινε! Σε αυτά τα 2 χρόνια έχουν γίνει πολλά, ο απολογισμός θα έπαιρνε ώρα, αλλά δεν είναι ώρα να κοιτάμε πίσω. Δεν είναι ανάγκη, εξάλλου όταν νιώθεις ότι είσαι στο σωστό μονοπάτι και είσαι σίγουρος για τις αποφάσεις σου δεν κοιτάς πίσω, μόνο μπροστά!

_17A3578Έτσι, λοιπόν, κοιτάζοντας μπροστά αποφασίζω να μεγαλώσω το Enduro Days, να το εμπλουτίσω και μαζί να γνωρίσουμε νέους προορισμούς, περισσότερα βουνά και να ζήσουμε “επικές” περιπέτειες στα ελληνικά βουνά. Η διοργάνωση δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Η διαφορετικότητα του κάθε τόπου το κάνουν δύσκολο, αλλά την ίδια στιγμή αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση.

Η απόφαση για τα 3 πρώτα βουνά που θα συμπεριληφθούν δεν έχει οριστικοποιηθεί αλλά λίγο-πολύ όσοι ασχολούνται με το Enduro MTB έχουν πλέον υποψιαστεί ποια θα είναι αυτά … ταράμ ταταράμ παμπαμ (ήχος τυμπάνων)!!!

Είναι ο Κίσσαβος με τη συνεργασία του καλού φίλου Δημήτρη Οικονόμου και του Amanita Downhill Crew, ο Όλυμπος με την υποστήριξη του διοργανωτή του Faethon Olympus Marathon Σάκη Σιώκα και φυσικά στο Πήλιο όπου τα μονοπάτια έχουν μεγαλώσει πάρα πολύ, το δίκτυο έχει επεκταθεί και αυτά που θα συμπεριληφθούν θα αφήσουν τους αναβάτες άφωνους! Γνωρίζω πολλά ακόμα μέρη που θα ήθελα να μοιραστούμε. Η Οίτη που ήμουν πρόσφατα, το Καρπενήσι ή ακόμα και η Μυτιλήνη με την πολύ αξιόλογη δουλειά που έχουν κάνει οι locals είναι μέρη που θα ήθελα να δω αγώνες!

_17A3656Η μορφή των events δεν θα είναι αγώνες στον Κίσσαβο και τον Όλυμπο, δε θα έχουν χρονομέτρηση ή κατάταξη. Σκοπός είναι να γνωρίσουμε προορισμούς και μονοπάτια όπου θα μας οδηγήσουν τοπικοί αναβάτες. Στο Πήλιο τα πράγματα θα είναι διαφορετικά! Η χρονομετρημένη κατάβαση θα είναι πάνω από 18 χλμ, όλη κατηφορική με ελάχιστες ευθείες, ενώ η διαδρομή στο σύνολο της θα είναι «χορταστική» και θα ξεκινάει από τα από τα 1400μ. υψόμετρο!

Το κείμενο αυτό δεν είναι προκήρυξη αγώνων ή μια επίσημη ανακοίνωση. Είναι πιο πολύ σκέψεις, όνειρα και στόχοι. Με αυτή τη σειρά ακριβώς. Πιο πολύ σκοπό έχω να προϊδεάσω μιας και πολλοί με ρωτάνε αν πρόκειται να οργανωθεί κάτι. Από την άλλη θέλω να το γνωστοποιήσω σε ανθρώπους που θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια αλλά και να δώσω μια ώθηση στον εαυτό μου, να ξεκινήσω επίσημα τις επαφές και να αρχίσει το 2016 δημιουργικά.

_17A3868BΤο sela.gr θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια και με τη βοήθεια ακόμα περισσοτέρων θα υλοποιηθεί και θα είναι μια σειρά αγώνων και events από «αναβάτες σε αναβάτες».

Ραντεβού στα Εντουράδικα!

ΥΓ Οι φωτογραφίες είναι του Χρήστου Μπουκόρου που όλοι γνωρίσαμε στα Enduro Days. Ο Χρήστος στα επόμενα Enduro Days δε θα είναι μαζί μας. Εφυγε απο κοντά μας προπαραμονή πρωτοχρονιάς μετά απο τροχαίο. Τα συλλυπητήρια μας στη οικογένεια και τους οικείους του..

Previous Article

Πλαστικό ποδήλατο πόλης για μειωμένο κόστος κατασκευής. Τι λέτε;

Next Article

Έξυπνο κράνος με ενσωματωμένη κάμερα 360°!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια