Συμβουλές φωτογραφίας για τις ποδηλατικές σου βόλτες!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με το που θα αγοράσουμε το ποδήλατο μας ακολουθούν μια σειρά από άλλες αγορές που σκοπό έχουν να κάνουν τις βόλτες μας ακόμα πιο ωραίες και να μας οδηγήσουν στην οριστική χρεοκοπία! Προστατευτικός εξοπλισμός, ρούχα, παπούτσια εργαλεία και άλλα πολλά. Ανάμεσα σε αυτά, στις πρώτες θέσεις της λίστας βρίσκεται και η φωτογραφική μηχανή. Ωστόσο, δε φτάνει μόνο η φωτογραφική μηχανή, χρειάζεται να επιστρατεύσουμε και τον καλλιτέχνη που έχουμε μέσα μας αλλά και λίγη μελέτη ώστε οι φωτογραφίες μας να αξίζουν. Αν, λοιπόν, έχεις αγοράσει ήδη τη φωτογραφική μηχανή, διάβασε τη λίστα με τα 10 + 1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για να αποτυπώνει καλύτερα το «κλικ» σου αυτό που θες να δείξεις.

P1090317κξ
1. Δώσε βάση στο background, αυτό που είναι πίσω σου θα αποτυπωθεί. Απόφυγε σημεία με κακόγουστη ανθρώπινη παρέμβαση. Ξέρω ότι είναι δύσκολο να τραβηχτεί στην Ελλάδα φωτογραφία τοπίου χωρίς καλώδια της ΔΕΗ, αλλά προσπάθησε το.


2. Κάνε focus στο πρόσωπο. Όλη η προσπάθεια, η δύναμη και τα συναισθήματα αποτυπώνονται στο πρόσωπο μας.  Οι εκφράσεις του προσώπου όταν κάνουμε ποδήλατο μπορεί να μας κάνουν να γελάμε όταν τις βλέπουμε μετά αλλά εν τέλει αντικατοπτρίζουν την ψυχική μας διάθεση την ώρα της προσπάθειας!

DSCF7981
3. Χρησιμοποίησε flash. Με αυτόν τον τρόπο φωτίζεται πολύ καλύτερα ο αναβάτης και το ποδήλατο και κυριαρχεί σε σχέση με το ό,τι υπάρχει τριγύρω του, που πιθανό να μην είναι και τόσο ενδιαφέρον.

DSCF4380
4. Βρες άλλη οπτική. Μη φωτογραφίζεις κοιτάζοντας από το ματάκι της κάμερας και από το ύψος των ματιών σου. Αυτό που κάνει μια φωτογραφία ξεχωριστή εκτός από το θέμα είναι η οπτική του φωτογράφου.

DSCF3890
5. Χρησιμοποίησε το zoom. Το αντικείμενο, ποδήλατο στη συγκεκριμένη περίπτωση χάνεται συχνά μέσα στο τοπίο, φέρε το πιο κοντά και δώσε του τη θέση που θες.

DSCF0746
6. Φωτογράφισε έντονα χρώματα. Ακόμα και ένα ζευγάρι χρωματιστά γάντια μπορεί να κάνει τη διαφορά. Κάτι ξέρουν οι endur-άδες. Φαντάσου έναν ποδηλάτη με έντονα χρώματα στα ρούχα μέσα σε ένα «γυμνό» πέτρινο τοπίο.

DSCF0912
7. Τράβα συνεχόμενες λήψεις. Μπορεί να μην το πετύχεις με την πρώτη ή αμέσως μετά το «κλικ» σου να ακολουθήσει μια θεαματική πτώση που δεν θα ήθελες να τη χάσεις με τίποτα.

DSCF2710
8. Μια κουνημένη ή θολή φωτογραφία δε μπορεί σχεδόν ποτέ να είναι καλή φωτογραφία. Ξανατράβα τη αν σου άρεσε τόσο πολύ ή συνέχισε τη βόλτα σου και διέγραψε τη.

mtb aytopepoithisi (3)
9. Μην τσιγκουνευτείς το χρόνο σου. Οι φωτογραφίες είναι αυτό που μένει και μας γυρίζω για λίγο πίσω στο χρόνο και στα συναισθήματα εκείνης της στιγμής. Αν πάθεις αλτσχάϊμερ, θα σου φανούν πολύ χρήσιμες.


10. Το τελευταίο είναι και το πιο βασικό. Πήγαινε σε ωραία μέρη, μοιράσου τις βόλτες με τους φίλους σου, ζήσε ωραίες στιγμές, κάνε ότι καλύτερο μπορείς στη ζωή σου και για τον κόσμο. Φωτογράφισε το. Είτε αφορά το ποδήλατο είτε όχι, θα είναι ωραίο.chris akrigg 275+

+1. Μην αγοράσεις κάποια ακριβή φωτογραφική μηχανή, η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ και έχεις πολύ καλά αποτελέσματα με μια απλή compact ή ακόμα και με το κινητό σου. Προτίμησε μια αδιάβροχη που να αντέχει και πτώσεις. Πάρε μια μικρή και πρακτική, να τη βγάζεις από την τσέπη και κατευθείαν να τραβάς. Οι μεγάλες είναι άβολες, βαριές και κοστίζουν πολύ.

Previous Article

Η «enduro» διαδρομή του Sam Pilgrim…! (video)

Next Article

Ποδηλατική autobahn, που αλλού; Στην Γερμανία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια