Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο αγώνας Enduro του Ποδηλατικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου

Author: 2 Σχόλια Share:

του Αλέξανδρου Πετρούτσου

Η ακύρωση του Enduro Mediterraneo με ευθύνη της κεντρικής διοργάνωσης πήγε ένα βήμα πίσω το άθλημα στην Ελλάδα, ωστόσο ο  ποδηλατικός σύλλογος Ωραιοκάστρου με την επιμονή και την αγάπη του έφερε σε πέρας τον προγραμματισμένο αγώνα και πήγε το Enduro 10 βήματα μπροστά!

DSCF1993Η μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης κρίθηκε στα ακόλουθα σημεία: η διαδρομή ήταν άψογη και βατή για όλους τους αναβάτες.  Οι έμπειροι μπορούσαν να απολαύσουν γρήγορη οδήγηση και τεχνικά κομμάτια που όμως παρέμεναν απολαυστικά και για τους λιγότερο έμπειρους, με πολύ καλή ροή και χωρίς δυσκολίες που να τρομάζουν. Η σηματοδότηση ήταν τέλεια, χωρίς να αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης και μπερδέματος, ενώ οι εθελοντές, οι θεατές και οι διασώστες που βρίσκονταν  μέσα στη διαδρομή βοηθούσαν εμψυχώνοντας τους ποδηλάτες στα περάσματα τους.  Η μέρα ήταν ζεστή, με θερμοκρασίες που έκαναν τις αναβάσεις δύσκολες ακόμα και για τους πιο δυνατούς στο πετάλι, ωστόσο οι τροφοδοσίες στα σωστά σημεία συντέλεσαν στο να μην εγκαταλείψει ή να κουραστεί υπερβολικά κανείς.

DSCF1988

Τέλος και ίσως ένα από τα πιο ευχάριστα ήταν η χρονομέτρηση.  Το σύστημα MFC τέθηκε πρώτη φορά σε λειτουργία σε  αγώνα και έβγαλε τους διοργανωτές ασπροπρόσωπους.  Η χρονομέτρηση μέχρι τώρα ήταν μια από τις βασικές «πληγές» στους αγώνες, που φάνηκε ωστόσο να κλείνει και περιμένουμε να το δούμε και στους επόμενους αγώνες.  Είναι ένα σύστημα που βασίζεται σε τσιπάκια πίσω από το number plate και μια εφαρμογή που έχουν οι χρονομετρητές, ενώ είναι και το σύστημα που χρησιμοποιούν οι περισσότερες διοργανώσεις και  Ελλάδος.  Αν και όλες οι κινήσες ήταν βεβιασμένες, αφού το περιθώριο για να το θέσουν σε εφαρμογή ήταν 11 μέρες, δούλεψε άψογα με αποτέλεσμα να έχουμε την τελική κατάταξη 15-20 λεπτά μετά τον τερματισμό του τελευταίου αναβάτη.  Έτσι στις απονομές το κέφι ήταν ανεβασμένο και όλοι ευχαριστημένοι καθώς φαίνεται οι αγώνες να συνεχίζονται και να βελτιώνονται κατά πολύ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι επικράτησε ο Στέφανος Κουστιάνης  αφήνοντας πίσω του τον άνθρωπο που ξεκίνησε την όλη ιστορία με τα μονοπάτια του Ωραιοκάστρου, τον Δημήτρη Νησιώτη που σίγουρα θα ένιωθε υπερηφάνεια κι ας ήταν 2 δευτερόλεπτα πιο αργός.  Η 3η θέση στο βάθρο ήταν του Dobromir Dobrev.

DSCF1999Στις γυναίκες διακρίθηκαν η Νίκη Τσάλου, η Nicole Driesel και η Νατάσα Κεχαγιά.  Μαζί τους στο βάθρο ανέβηκε και η Κωσταντίνα Μπίρη  που αν και 4η της αξίζουν συγχαρητήρια, όπως και στις υπόλοιπες που μπαίνουν σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο και τα βγάζουν πέρα μια χαρά.

DSCF2001Η κατηγορία Veteran αποδεικνύει ότι δεν παίζουν ρόλο τα χρόνια αλλά η ψυχή…Έτσι στους «ελαφρώς γερασμένους» είχαμε ελληνοϊσπανικές μάχες με το Τάσο Εφραιμίδη στο ψηλότερο σκαλί, το Νίκο Σίδερη στη 2η θέση και τον Miguel Aguilar να συμπληρώνει το βάθρο.

DSCF2002Την πρώτη θέση στην κατηγορία Hardtail  κατέκτησε ο Άκης Μαυρόπουλος, αφήνοντας τον  Νίκο Τσουβαλτζή και τον Junior Δημήτρη Δάιο στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Μπορεί στην αρχή όλοι οι αναβάτες να ήταν προβληματισμένοι και να είχαν αμφιβολίες για την ποιότητα της διοργάνωσης, ωστόσο οι 86 αναβάτες που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους έφυγαν όχι μόνο ευχαριστημένοι αλλά και αισιόδοξοι για το μέλλον του Enduro, που πλέον μπαίνει σε μια καινούρια βάση.  Το Mediterraneo μπορεί να «ναυάγησε» αλλά επιτέλεσε ένα σπουδαίο έργο, μας έκανε να γνωριστούμε, να οργανωθούμε και να δούμε μια άλλη οπτική της ποδηλασίας στο βουνό.

DSCF1983

Previous Article

Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για αυτόματο dropper post από την Trek!

Next Article

Δείτε πως κέρδισε ο Gwin, στο Leogang, χωρίς αλυσίδα από τα πρώτα μέτρα! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια