ΑΤΕ -Air Time Eye- και CU -Competitive Uplift- δύο νέες παράμετροι του Strava!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
devinci downhill steve smith

Για το 2016 το Strava παραμένει η πιο δημοφιλής επιλογή, είναι η αγαπημένη εφαρμογή επαγγελματιών αθλητών αλλά και κάθε ερασιτέχνη που θέλει να καταγράφει τις διαδρομές του, να ανταγωνίζεται και να έχει εικόνα της απόδοσης του. Ξεκίνησε από την ποδηλασία δρόμου και σύντομα μεταφέρθηκε και στο βουνό. Ωστόσο υπάρχει μια κατηγορία αναβατών που δε χρησιμοποιεί το Strava και σχεδόν αγνοεί την ύπαρξη του. Πρόκειται για τους Dowhill-άδες.

mtb air time huge drop

Οι υπεύθυνοι Marketing και σχεδιασμού της λοιπόν τα έβαλαν κάτω και αποφάσισαν να εμπλουτίσουν την εφαρμογή και να την κάνουν ενδιαφέρουσα για τους Dowhillάδες. Αποτέλεσμα αυτού είναι το Air Time Eye (ATE) και το Competitive Uplift. Αλλά ας τα δούμε αναλυτικά :
To ATE ένας μικροσκοπικός σένσορας που τοποθετείται στο τροχό και ενεργοποιεί ένα χρονόμετρο στο κινητό σας. Κάθε φορά που ο τροχός χάνει την επαφή με το έδαφος ενεργοποιείται και σε αντίθεση με τους αγώνες ταχύτητας που κερδίζει ο μικρότερος χρόνος εδώ κερδίζει ο μεγαλύτερος. Η UCI εξετάζει το ενδεχόμενο να υιοθετήσει την εφαρμογή για τους αγώνες παγκοσμίου ενώ ο Κώστας Ανδριώτης που δοκίμασε την εφαρμογή δηλώνει ενθουσιασμένος!

mtb air time slopestyle

Το Uplift θα πάψει να είναι μια βαρετή διαδικασία. Αυτό υπόσχεται η παράμετρος CU. Μέχρι τον Ιούνιο θα είναι σε λειτουργία. Πρόκειται για τη δημιουργία των γνωστών Segment (χρονομετρημένων τμημάτων) για τα αυτοκίνητα που μεταφέρουν ποδήλατα και αναβάτες. Ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να δηλώνει είδος οχήματος, κυβισμό, αριθμό ποδηλάτων αλλά και αριθμό επιβατών. Η εφαρμογή αυτή θα είναι διαθέσιμη αρχικά μόνο στα Premium μέλη.

Επόμενη σκέψη είναι πως θα γίνει ελκυστική η εφαρμογή αλλά και ο υπολογισμός απόστασης για τους ΒΜΧάδες αφού συχνά κινούνται σε χώρους που με δυσκολία ξεπερνούν τους 2 τηλεφωνικούς θαλάμους αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι η τεχνολογία θα κάνει για άλλη μια φορά το θαύμα της.

Previous Article

Η γκάφα της Rachel Atherton στον πρώτο της αγώνα με την φανέλα της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας!

Next Article

Πλακόστρωτα και ποδήλατο δρόμου. Δείτε τι «μετατροπές» κάνουν οι pro.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια