Λίγο πιο κοντά στους θεούς!-Κίσσαβος, διαδρομή ΑΜ-Enduro!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
DSCF1573

του Αλέξανδρου Πετρούτσου

Δεν υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να κουβαλήσει κάποιος το ποδήλατο του μέχρι την κορυφή. Ωστόσο εμείς βρήκαμε δύο. Ο ένας ήταν η θέα που προσφέρεται από τα 1987 μ. υψόμετρο. Μπροστά μας απλώνεται το Αιγαίο, κάτω φαίνεται το Στόμιο και απέναντι μας η βόρεια πλευρά του Πηλίου. Ο άλλος λόγος ήταν ο προφανής, η κατάβαση. Ξεκινώντας από το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, που είναι σκαμμένο μέσα στη γη, έχουμε μπροστά μας ένα μονοπάτι που χαρακτηρίζεται από ήπιες κλίσεις, πολύ καλή ροή, ωραία τεχνικά τμήματα, βράχια και φυσικά την Αλπική βλάστηση των κορυφών του Κισσάβου.

DSCF1524 DSCF1545 DSCF1541

Αφήσαμε το αυτοκίνητο στο ορειβατικό καταφύγιο και αρχίσαμε το σπρώξιμο. Σε αυτό το υψόμετρο δεν έχει ψηλή βλάστηση, ο ήλιος είναι πιο δυνατός, είμαστε πιο κοντά του, η κορυφή φαίνεται μακρινή και απότομη. Στην ουσία δεν είναι. Δύο ώρες σπρώξιμο και ο σκοπός είχε επιτευχθεί, άλλη μια κορυφή κατακτήθηκε.

DSCF1535 DSCF1558 DSCF1557

Οι πρώτες μας ποδηλατικές εμπειρίες ήταν οι εξερευνήσεις στη γειτονιά μας. Χανόμασταν με τις ώρες, βρίσκαμε μια καλή ανηφόρα, σπρώχναμε τα ποδήλατα μέχρι την κορυφή της με σκοπό την κατάβαση. Πέρασαν τα χρόνια, μεγαλώσαμε, και κάποια πράγματα παρέμειναν ίδια, αυτό το παιχνίδι δεν άλλαξε ποτέ.

DSCF1605 DSCF1604 DSCF1585 DSCF1579

Αν θέλετε να ζήσετε αυτή την εμπειρία δεν έχετε παρά να φτάσετε μέχρι εκεί. Ο Κίσσαβος, προσφέρει ένα μονοπάτι που στο τελείωμα του σκέφτεσαι πότε θα το ξανακάνεις, όσο κι αν σε κανέναν δεν αρέσει να κουβαλάει το ποδήλατο του. Τι να κάνουμε όμως, καμιά φορά οι όροι αντιστρέφονται!

Previous Article

Κώστας Ανδριώτης- 3ος στο Tiger Trail με δυο πτώσεις!!!

Next Article

Copenhagen Wheel-μαζεύει ενέργεια από το ποδήλατο!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια