Lousfaki Trail Report-Πήγαμε, σκάψαμε, καβαλήσαμε!

Author: 1 σχόλιο Share:
IMG_20160208_203444

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία πριν την έναρξη του Πανελληνίου Κυπέλου Downhill. Οι αθλητές δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στις προπονήσεις, δοκιμάζουν τα όρια τους και ψάχνουν τις τέλειες ρυθμίσεις για τα ποδήλατα τους. Οι διαδρομές κάθε χρόνο γίνονται πιο γρήγορες και τεχνικές, τα άλματα μεγαλώνουν, το επίπεδο των αναβατών ξεφεύγει, γίνονται όλο και καλύτεροι προσφέροντας πλούσιο θέμα στους θεατές και απίστευτες ποσότητες αδρεναλίνης στον οργανισμό τους!

Αναμένουμε μια δυνατή χρονιά με επικές μάχες τόσο για την κατάκτηση του τίτλου όσο και στις επιμέρους κατηγορίες. Ο Ανδριώτης δε φαίνεται διατεθειμένος να αφήσει το κορυφαίο σκαλί του βάθρου και βελτιώνει την αντοχή του κάνοντας κούρσα. Ο Ιωάννου παρότι συνήθως 2ος ξέρει ότι είναι πάντα πολύ κοντά στην 1η θέση και το 2016 σίγουρα θα το κυνηγήσει παραπάνω. Όλοι αναμένουμε να δούμε το Γρηγόρη Τσαλαφούτα να ξεπερνάει τα προβλήματα μετά την κλοπή του ποδηλάτου του και να τα καταφέρνει ακόμα πιο καλά. Πολλοί ακόμα οι μνηστήρες του βάθρου που περιμένουν να εκμεταλλευτούν κάποιο λάθος ή προσπαθούν να βελτιωθούν και να διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο. Μένει να δούμε ποιος θα είναι γρήγορος και τυχερός ταυτόχρονα!

Η αυλαία του Πανελληνίου Κυπέλου Downhill σύντομα ανεβαίνει και αποκαλύπτει την αναμφισβήτητα πιο καλοδουλεμένη διαδρομή στη Ελλάδα. Το Lousfaki Trail είναι σε ένα μέρος που δύσκολα μπορεί να φανταστεί κάποιος ότι μπορεί να υπάρξει μονοπάτι Downhill. Ο τερματισμός του είναι στα όρια της πόλης του Τυρνάβου ενώ η αφετηρία είναι στο λόφο του προφήτη Ηλία, μόλις σε 300 μέτρα υψόμετρο. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο σημεία οι αθλητές που θα αγωνιστούν θα βιώσουν μια εμπειρία που θα μοιάζει πιο πολύ με πτήση πάρα με ποδηλατική διαδρομή! Πάνω από 25 φορές θα βρεθεί ποδήλατο και αναβάτης στον αέρα, από αυτές οι 4 θα είναι πάνω από 8 μέτρα! Τα άλματα τρομάζουν με το μέγεθος τους αλλά είναι ασφαλή και με πολύ μελετημένα landings. Για την κατασκευή τους επιστρατεύτηκαν -εκτός από το Amanita Downhill Crew- και χωματουργικά μηχανήματα, Μπουλντόζα, Bobcat και φορτηγά με χώμα έφτιαξαν ένα σκηνικό που αν ο Τύρναβος βρισκόταν στην Αμερική θα ονομαζόταν Utah!

Οι ταχύτητες που αναπτύσσονται μέσα στο μονοπάτι είναι εξωπραγματικές. Πρόκειται για έναν καθαρό φαρδύ διάδρομο ανάμεσα σε βράχια και ογκόλιθους. Για να κατασκευαστεί δε χρειάστηκε σκάψιμο, το καθαρό χώμα είναι ελάχιστο, η δυσκολία ήταν στο σπάσιμο των βράχων. Στο σύνολο της η διαδρομή δεν έχει δέντρα, είναι άγονη γη. Πρωτοτυπεί σε σχέση με τις διαδρομές που έχουμε συνηθίσει σε δάση και δίνει τη δυνατότητα της οπτική επαφής με τον αναβάτη σε όλη τη διάρκεια της κατάβασης του!

Απουσιάζουν τα απότομα περάσματα, οι ανάποδες κλήσεις, η πιθανότητα δημιουργίας λάσπης μετά από βροχή και οι ασαφής γραμμές. Στο σύνολο της θα ήταν μια πολύ εύκολη διαδρομή αν δεν είχε τα άλματα. Ιδανικές καιρικές συνθήκες θα είναι αν έχει βρέξει 2 μέρες πριν, με συννεφιά και οπωσδήποτε όχι αέρα. Αν φυσάει θα δυσκολευτούν πάρα πολύ ακόμα και οι έμπειροι στο να βγάλουν τα άλματα.

Τον πήχη της δυσκολίας ανεβάζει το καλό Τυρναβίτικο τσίπουρο που θα προσφέρει καλή διάθεση και τόλμη σε όποιον πιεί 2-3 ποτηράκια και πιθανόν κατάγματα σε όποιον πιεί παραπάνω!

Ο 1ος αγώνας του κυπέλλου είναι πάντα κρίσιμος, δείχνει στον καθένα κατά πόσο απέδωσαν οι κόποι του. Υπάρχει χρόνος για βελτιώσεις μιας και οι αγώνες είναι αρκετοί αλλά η υπεροχή από μια καλή απόδοση στην αρχή της σεζόν θα είναι το καλύτερο κίνητρο σε όποιον την καταφέρει. Από την άλλη έχουμε μια διαδρομή εντελώς διαφορετική από ότι έχουμε συνηθίσει, έναν αγώνα που θα αναγκάσει τους αναβάτες να υπερβούν το εαυτό τους. Να πατήσουν λιγότερα φρένα και να πηδήξουν άλματα που μοιάζουν πύλες για έναν άλλο κόσμο. Όταν λέω «άλλο κόσμο» εννοώ αυτό τον κόσμο που σημασία έχει μόνο το τέλειο άλμα, η ανοιχτή στροφή και το γρήγορο πέρασμα!

Καλή επιτυχία λοιπόν στους αγωνιζόμενους και δύναμη στους διοργανωτές. Σε τόσο αντίξοες συνθήκες να συνεχίζουν να διοργανώνουν το κύπελλο και να ασχολούνται με το Downhill δείχνει ότι το αγαπάν πολύ και ότι σίγουρα για ακόμα μια χρονιά θα στεφθεί με επιτυχία!

Previous Article

Δέκα ηλεκτρικά ποδήλατα από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου.

Next Article

Τι μαθαίνουμε σαν γονείς, όταν δείχνουμε στα παιδιά μας να κάνουν ποδήλατο!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια