Μείνε στεγνός και ζεστός με την Endura

Author: Χωρίς σχόλια Share:

endura-road-bike-snow

Το χειμώνα το σώμα μας είναι πιο δυσκίνητο πάνω στο ποδήλατο, ο εγκέφαλος δίνει πιο αργές εντολές για φρένα και τα πόδια μοιάζουν πιο βαριά. Πολλοί απογοητεύονται, νιώθουν ότι πέφτει η απόδοση τους και παρατάν το ποδήλατο μέχρι να φανεί ξανά ο ζεστός ανοιξιάτικος ήλιος.

Για όποιον όμως θέλει να απολαμβάνει τις βόλτες στη βροχή, να ποδηλατεί στα ομιχλώδη τοπία, να παίρνει το ποδήλατο του μετά τη δουλειά και να γυρίζει στο σπίτι του νύχτα υπάρχει λύση. Μπορεί να μην υπολογίζει χαμηλές θερμοκρασίες, βροχή και γιατί όχι, ακόμα και το χιόνι. Ακούγεται πιο πολύ ταλαιπωρία μια βόλτα στη βροχή πάρα απόλαυση, ποτέ όμως δε γνώρισα κάποιον που να την έκανε και το μετάνιωσε. Υπό όρους βέβαια, κανένας δε μπορεί να ευχαριστηθεί την υποθερμία, τα παγωμένα άκαμπτα δάχτυλα και τα μουσκεμένα πόδια (…οκ, ξέρω κάποιους που απολαμβάνουν ακόμα κι αυτά). Το σώμα μας, αποβάλλει το μεγαλύτερο μέρος της θερμοκρασίας από τα άκρα, τα χέρια και τα πόδια. Το μυστικό είναι να είμαστε εκεί στεγνοί και ζεστοί, πράγμα δύσκολο ομολογουμένως αλλά όταν έχουμε τους Σκωτσέζους να μας φροντίζουν για αυτό, η επιτυχία είναι εγγυημένη.

endura

Πατρίδα της Endura είναι η Σκωτία και η Σκωτία ως γνωστό ξέρει από ουίσκι, τέρατα σε λίμνες και βροχή. Για τα πρώτα δύο η Endura δεν μπορεί να κάνει πολλά. Για τη βροχή όμως εξέλιξε μια σειρά από ρούχα και αξεσουάρ που θα κάνουν τις βόλτες μας πιο ευχάριστες αυτό το χειμώνα!

endura-road-bike-snow

Τα καλύμματα Overshoes FS260 PRO κατασκευασμένα από ανθεκτικό και ελαστικό PU, εξασφαλίζουν ότι η βροχή δε θα αγγίξει ποτέ το παπούτσι. Το φερμουάρ στο πίσω μέρος για εύκολη εφαρμογή δε μας αναγκάζει να τραβάμε και να σπρώχνουμε. Ακόμη, οι ελαστικοί ιμάντες κρατάν το κάλυμμα στη θέση του. Το μπροστά τμήμα της μύτης είναι από ανθεκτικό υλικό για να μη σκίζεται και όλα αυτά είναι τα χαρακτηρίστηκα που θα μπορούσε να ζητήσει κάποιος, άνεση, προστασία από τη βροχή αλλά και ασφάλεια. Με ανακλαστικές ταινίες και πράσινο έντονο χρώμα οι οδηγοί μας βλέπουν εύκολα όταν πέσει το σκοτάδι. Το μικρό μέγεθος επιτρέπει να τα έχουμε μαζί, στην τσέπη και να τα φοράμε αν χρειάζονται. Έτσι μας συνοδεύουν στις βόλτες μας μέχρι την άνοιξη χωρίς να ενοχλούν.

endura-road-bike-snow

Περισσότερο από τα πόδια κρυώνουν τα χέρια.

Τα πόδια κινούνται, τα χέρια σταθερά πάνω στο τιμόνι εκτελούν μόνο μικροκινήσεις για αλλαγή ταχύτητας ή για τα φρένα. Από τη στιγμή που θα δώσει εντολή ο εγκέφαλος μέχρι να ανταποκριθούν τα δάχτυλα όμως περνάει αρκετός χρόνος. Κάτι που μας κάνει να φρενάρουμε νωρίτερα χωρίς λόγο ή να νιώθουμε τα δάχτυλα να κάνουν το χαρακτηριστικό «κρακ-κρακ» που συνήθως συναντάμε στον αρκτικό κύκλο. Πολλοί για να εξασφαλίσουν την αδιαβροχοποίηση φοράν από μέσα ιατρικά γάντια. Αυτά όμως δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αναπνοής στα χέρια και ο ιδρώτας μένει εκεί.

endura

Άρα λοιπόν δε μας ενδιαφέρει μόνο το να είναι αδιάβροχα αλλά και να διαπνέουν. Τα Endura Strike SS16 παραμένουν σίγουρα στεγνά σε βροχή αλλά όχι όταν βρέχει με τους κουβάδες. Βέβαια όταν βρέχει έτσι υπάρχουν πιο βασικά προβλήματα που πρέπει να ρυθμιστούν. Μετά από ώρα κάτω από δυνατή βροχή, το νερό κάπως θα βρει τον τρόπο να εισχωρήσει. Ακόμα όμως και να μπει, τα γάντια θα παραμείνουν ζεστά χάρη στη λεπτή πλαστική μεμβράνη που αφήνει έξω θερμοκρασίες μέχρι και – 2οC. Το -2οC είναι υποκειμενικό, δοκιμάζοντας τα σιγουρεύτηκα ότι είναι ενδεικτικό και η αντίσταση τους στο κρύο είναι μεγαλύτερη. Αξίζει να σημειωθούν επίσης η επένδυση fleece, τα προστατευτικά gel τοποθετημένα σε καίρια σημεία, η κάλυψη που παρέχουν στο καρπό και δεν αφήνουν κενό μεταξύ μανικιού και γαντιού.

Στο πλύσιμο θέλουν ιδιαίτερη προσοχή. Ιδανικό είναι να πλένονται φορεμένα με τρίψιμο χεριών. Τα Endura Strike SS160 είναι τα ιδανικά γάντια για τις χειμερινές βόλτες στο δρόμο και στο βουνό. Αν πλυθούν και φύγει η λάσπη από την κυριακάτικη βόλτα, όμως γίνονται στυλάτα γάντια για τις καθημερινές μετακινήσεις!

Previous Article

This is Peaty #LastOrders, ο Legend του downhill Steve Peat, μιλάει για όλα! (video)

Next Article

Γιατί ένας Ολλανδός μετακομίζει στον Καναδά; Μα, φυσικά για το riding! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια