Πώς θα επανέλθεις σε φόρμα; 5 tips για να τα καταφέρεις…

Author: Χωρίς σχόλια Share:
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου

Ο χειμώνας άφησε ένα άσχημο αποτύπωμα πάνω σου. Πες το βαρεμάρα, πες το μπάκα, πες το πλαδαρότητα αλλά μάλλον φέτος δεν πήγε καλά το πράγμα στην off season. Οκ, ξέρουμε ότι τα πράγματα πήγαν έτσι για σένα γιατί αν τα είχες πάει καλά με την προετοιμασία σου, δεν υπάρχει περίπτωση να είχες πατήσει για να διαβάσεις άρθρο με τέτοιο τίτλο, επομένως δεν ανησυχούμε ότι απευθυνόμαστε σε λάθος άνθρωπο. Ξέρουμε ότι φέτος μάλλον η χρονιά δεν σε βρήκε καλά ποδηλατικά. Και το ξέρουμε γιατί όπως λένε και στο χωριό μου, it takes one to know one!

Δεν κρίνω… ο τραυματισμός ήταν δύσκολος, οι ιώσεις θέριζαν, τα μελομακάρονα ήταν πιο γλυκά από κάθε άλλη χρονιά και οι γιορτινές έξοδοι είχαν πολύ ‘ψωμί’ φέτος, όμως και πάλι…όπως βρήκες τρόπο να πέσεις, έτσι πρέπει να βρεις και τρόπο να σηκωθείς. Διάβασε πως σου προτείνουμε να το κάνεις.

Χρειάζεσαι έμπνευση

Ναι, άρχισε ξανά να βλέπεις ποδηλατικά videos με τους αγαπημένους σου πρωταγωνιστές να τα σπάνε. Δες clips με highlights, δες ντοκιμαντέρ, δες ό,τι καταλαβαίνεις, αλλά άρχισε να το βάζεις πάλι μέσα στο μυαλό σου. Όλα από κει ξεκινούν και πρέπει να ξαναβάλεις το ποδηλατικό μικρόβιο στο κεφάλι σου ακόμα κι αν θα χρειαστεί να το κάνεις και με υπνοπαιδεία!

Προγραμμάτισε τη σεζόν

Άρχισε να δηλώνεις συμμετοχή σε αγώνες, κλείσε εισιτήρια, δώσε προκαταβολές, κάνε ό,τι μπορείς για να αυτό-δεσμευτείς (ή να αυτοπαγιδευτείς σε έξοδα αν τελικά δεν τα καταφέρεις να πας, αλλά δεν θέλω να ξεκινάμε απαισιόδοξα, έτσι); Αν σήμερα κάνεις το πρώτο βήμα, τότε θα μπεις σε διαδικασία προπόνησης, νέου ξεκινήματος, σε διαδικασία να ξαναεκτιμήσεις το αγαπημένο suffering…

Ξαναβρες την παρέα

Είχες βάλει στο mute το ποδηλατικό group chat; Είχες αγνοήσει όλα τα κελεύσματα των υπολοίπων για τις κυριακάτικες βόλτες; Ε, άλλαξε τις ρυθμίσεις, γίνε λίγο πιο κοινωνικός και βρες τα riding mates σου ώστε να έχεις ‘παρέα στο έγκλημα’. Μόνος του δεν ξαναβρήκε ποτέ ρυθμό κανείς. Εκτός αν αυτό που έκανε του αποφέρει πολλά χρήματα, οπότεπάλι μάλλον δεν είσαι στο αναγνωστικό κοινό μας (ποιος Έλληνας βγάζει πολλά λεφτά από την ποδηλασία;)

34202909_10156396319654233_5666839584747552768_n

Άλλαξε διαδρομές

Αν καταφέρεις να αλλάξεις διαδρομές, μονοπάτια, ποδηλατικούς προορισμούς είναι σίγουρο πως θα ανανεώσεις το ενδιαφέρον σου για riding! Άρα, ξεκόλλα από το αναμενόμενο, από τις σταθερές βόλτες και κάνε κάτι νέο. Αν δεν θέλουν οι άλλοι πείσε τους, θα κάνει καλό και σε αυτούς άλλωστε. Αν πάλι δεν σε ακολουθήσουν και δεν θες να πας μόνος σου, δοκίμασε νέες τακτικές στις ίδιες διαδρομές. Στόχος είναι το κάτι νέο, το κάτι διαφορετικό, όχι κατ’ανάγκη ένα άλλο τερέν…

Strava

Άσε το Strava στην άκρη. Βλέπεις στην αρχή μάλλον θα απογοητευτείς…Δεν θες να βλέπεις τα ‘επιτεύγματά’ σου, εκτός αν είσαι τύπος που θρέφεσαι από την αποτυχία. Γι’ αυτό ξεκίνα να κάνεις ποδήλατο έχοντας στο μυαλό σου τη χαρά της ποδηλασίας και όχι τα PR και τα KOM του Strava.

Εσύ τί θα κάνεις για να πάρεις μπρος φέτος. Περιμένουμε τα σχόλιά σου…

Previous Article

Downhill Cup 2019- Το νέο Κύπελλο είναι εδώ!

Next Article

4 χρόνια sela.gr! Η παρέα είναι ακόμη εδώ…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια