Gi FlyBike. Το πρώτο έξυπνο σπαστό e-bike το οποίο μαζεύεται σε 1 δευτερόλεπτο!

Author: 1 σχόλιο Share:
gi flybike e-bike smart podhlato polhs (3)

Το Gi FlyBike είναι ένα ηλεκτρικά υποβοηθούμενο ποδήλατο, «έξυπνο» (smart), σπαστό, αλουμινένιο, με τροχούς 26″ σχεδιασμένο για μετακινήσεις μέσα σε πόλη. Αν ακόμη δεν εντυπωσιαστήκατε, να σας πούμε ότι δεν χρειάζεται και συντήρηση! Όσο «μαρκετίστικο» και αν ακούγεται, είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Μπορεί για τους σκληροπυρηνικούς ποδηλάτες να δείχνει άσχημο, αλλά για κάποιον που δεν ασχολείται τόσο φανατικά με το ποδήλατο και θέλει κάτι για να μετακινείτε μέσα στην πόλη αντί για παράδειγμα μηχανάκι, τότε πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερα όμορφο ποδήλατο.gi flybike e-bike smart podhlato polhs (5)

Η ιδέα του Gi FlyBike, γεννήθηκε στην Αργεντινή, μετά από μια εθνική απεργία των ΜΜΜ σε όλη την χώρα. Τρεις φίλοι, ο Lucas Toledo, ο Agustín Augustinoy και ο Eric Sevilla, παρατήρησαν την ανάγκη που είχαν οι άνθρωποι για ανεξάρτητες μετακινήσεις χωρίς να βασίζονται στα ΜΜΜ και ο πιο αποδοτικός τρόπος αυτών των μετακινήσεων, φάνηκε να είναι το ποδήλατο.

Ο αρχικός στόχος που είχανε θέσει στο Kickstarter για να ξεκινήσει η καμπάνια τους ήταν τα 75,000$. Με το τέλος όμως του χρονικού περιθωρίου, το ποσό που μαζεύτηκε ανήλθε στα 426,980$ (5,6 φορές περισσότερα χρήματα) και αυτό είναι απολύτως δικαιολογημένο βάση των χαρακτηριστικών του ποδηλάτου. Η εμφάνιση και η φορητότητα του το κάνουν πραγματικά μοναδικό.

Το βάρος του είναι μόλις 16,7 κιλά, βάρος πραγματικά χαμηλό για ένα σπαστό ηλεκτρικό ποδήλατο, με τροχούς 26″! Η εφαρμογή για τα smartphone που συνδέει το ποδήλατο με το τηλέφωνό σας, σας παρέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, ενώ το δίπλωμα του ποδηλάτου γίνεται με μία κίνηση και δεν παίρνει περισσότερο από 1″. Η κίνηση μεταδίδεται με ιμάντα και το ηλεκτρικό μοτέρ έχει 3 ταχύτητες. Ο ιμάντας σημαίνει πως δεν θα χρειάζεται καθόλου συντήρηση το ποδήλατο, ενώ τα λάστιχα του είναι συμπαγή γλιτώνοντας σας από σκασίματα. Η αυτονομία του φτάνει τα 65 χιλιόμετρα ανά φόρτιση.

gi flybike e-bike smart podhlato polhs (1) gi flybike e-bike smart podhlato polhs (2)

Ο χαρακτηρισμός «έξυπνο» (smart) που συνοδεύει το Gi FlyBike, είναι διότι μπορείτε να το συνδέσετε με το iPhone σας -προς το παρόν καθώς εξελίσσεται και η εφαρμογή για τα Android τηλέφωνα. Η εφαρμογή επιτρέπει πλήρη έλεγχο όλων των χαρακτηριστικών του ποδηλάτου, συμπεριλαμβανομένου της ηλεκτρικής υποβοήθησης, την πλοήγηση με GPS, το έξυπνο κλείδωμα καθώς απομακρύνεστε από αυτό όπως επίσης και τα έξυπνα φώτα. Πέρα από όλα αυτά όμως, το ποδήλατο μπορεί να «μοιραστεί» με άλλους χρήστες βάση της εφαρμογής. Αυτό γίνεται εφόσον δώσετε τον κωδικό ασφαλείας σε κάποιον φίλο σας για να μπορέσει να «ξεκλειδώσει» το ποδήλατο. Επίσης η εφαρμογή σας επιτρέπει να μοιραστείτε στα κοινωνικά δίκτυα τις αγαπημένες σας διαδρομές, όπως επίσης και να κρατάτε στατιστικά της φυσικής σας κατάστασης. Τέλος μπορείτε επίσης να φορτίσετε το τηλέφωνο σας συνδέοντάς στο πάνω στο ποδήλατο!

Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με όλα τα χαρακτηριστικά του Gi FlyBike.

  • FlyFolding System: του επιτρέπει να διπλωθεί με μια κίνηση σε ένα δευτερόλεπτο.
  • Ηλεκτρική υποβοήθηση: με αυτονομία 60 χιλιομέτρων με μια φόρτιση της μπαταρίας LifePo4.
  • Σύστημα GPS, το οποίο συνδέεται αυτόματα με το smartphone σας.
  • Συμπαγή ελαστικά και τέλος πια στα σκασίματα.
  • Ιμάντας για την μετάδοση της κίνησης. Μηδενική συντήρηση και άψογη λειτουργία για πάντα. Τέλος στα λερωμένα πόδια, τα λάδια και τα γράσα.
  • Φορτιστής USB για το τηλέφωνό σας.
  • Έξυπνο σύστημα κλειδώματος ποδηλάτου, το οποίο κλειδώνει αυτόματα το ποδήλατο όταν βρίσκεστε 5 μέτρα μακριά από αυτό.
  • Έξυπνα φώτα LED τα οποία ελέγχονται μέσω της εφαρμογής ή έχουν αυτόματη ενεργοποίηση/απενεργοποίηση.
  • Πρόγραμμα κοινής χρήσης-μοιράσματος του ποδηλάτου με έναν κωδικό ασφαλείας που μπορείτε να μοιράσετε στους φίλους σας.

gi flybike e-bike smart podhlato polhs (6)

Ας δούμε όμως και το βίντεο για αυτό το πραγματικά πρωτότυπο ποδήλατο που θα αλλάξει τα δεδομένα στον χώρο της αστικής μετακίνησης.

Previous Article

Παρίσι 360° με ποδήλατο! Σίγουρα θα σας εκπλήξει! (video)

Next Article

Tips τεχνικής στο ΜΤΒ: Χαμηλά οι φτέρνες!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια