Τι να περιμένουμε από το Tour de France 2018 (ΒΙΝΤΕΟ)!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
CORVOS_00028263-221

Το μεγαλύτερο ποδηλατικό γεγονός παγκοσμίως ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο!

Κάθε χρόνο, το μεγαλύτερο κομμάτι του Tour de France πραγματοποιείται στην «πατρίδα» του, την Γαλλία. Η φετινή όμως διοργάνωση πρόκειται να είναι πιο περιπετειώδης.

Όπως πάντα, ο αγώνας με τα 21 ποδηλατικά stages πρόκειται να προσφέρει ένα μείγμα προκλήσεων, από την επιστροφή του Alpe d’Huez στα λιθόστρωτα σοκάκια του Παρισιού, έως μία διαφορετική διαδρομή 65 χιλιομέτρων στα Πυρηναία.

Πρόκειται για την πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης που στις διαδρομές προστίθεται και μία grid style έναρξη (stage 17), που θα ευνοήσει αυτούς που είναι ψηλότερα στην γενική κατάταξη. Μία έκπληξη που μάλλον θα στρέψει τα βλέμματα στην μικρότερη διαδρομή του αγώνα.

Όπως είναι φυσικό, η εναρκτήρια λίστα συμμετοχών έχει πλέον ολοκληρωθεί, με τους Chris Froome (Team Sky) και Tom Dumoulin (Team Sunweb) έτοιμους για ένα re-match μετά το Giro d’ Italia του περασμένου Ιουνίου, όπου τερμάτισαν πρώτος και δεύτερος αντιστοίχως. 

Με τα σχεδόν 3.500 χλμ της συνολικής διαδρομής του Tour de France 2018 να λαμβάνουν χώρα εντός των συνόρων της Γαλλίας, το stage 16 κάνει ένα ευχάριστο «detour» στην Ισπανία, από το Carcassonne έως το Bagnères-de-Luchon.

Η «Μεγάλη Έναρξη» (The Grand Départ) του μεγαλύτερου ποδηλατικού γεγονότος παγκοσμίως θα σημάνει αυτό το Σάββατο, 7 Ιουλίου στο Vendée της δυτικής Γαλλίας.

Για πρώτη φορά από το 2014, τα Πυρηναία θα είναι το τελευταίο βουνό του αγώνα με έναν τερματισμό κορυφής στο Col-de-Portet – στο τέλος της προαναφερθείσας διαδρομής των 65 χιλιομέτρων (stage 17) – ενώ παραδοσιακά η διοργάνωση θα λάβει τέλος στο Παρίσι όπου ο νικητής θα στεφθεί πανηγυρικά στα Ηλύσια Πεδία.

 

Tour de France 2018 Tour Guide

tour stages2018-map-jpg

Previous Article

Across the Island – The Cyprus Epic

Next Article

Μπορεί να αποκαλύψει την κλιματική αλλαγή ένας ποδηλατικός αγώνας;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια