Παγκόσμιο Κύπελλο XCO, στο Albstadt της Γερμανίας. (+video)

Author: Χωρίς σχόλια Share:
p5pb14774493

Το σαββατοκύριακο πέρα από την ολοκλήρωση του Giro d’ Italia είχαμε και τον δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου ΧCO στο Albstadt της Γερμανίας.

Με την θερμοκρασία να είναι σε υψηλά για την εποχή επίπεδα πολλοί από τους αθλητές χρησιμοποιούσαν γιλέκα με πάγο προσπαθώντας να κρατήσουν την θερμοκρασία του σώματος σε χαμηλά επίπεδα πριν ξεκινήσει ο πολύ απαιτητικός αγώνας. Δύσκολες και τεχνικές ανηφόρες με πολύ σύντομες αλλά απότομες κατηφόρες μην επιτρέποντας στους αθλητές να πάρουν ανάσες.

Στις γυναίκες, η Sabine Spitz από την Γερμανία εκμεταλλεύτηκε το κοινό και βρέθηκε μπροστά κατά τον πρώτο γύρο. Πίσω της ακολουθούσε η ελίτ των αναβατριών με την Annika Langvad, Linda Indergand και Maja Wloszczowska οι οποίες και οδηγούσαν τον αγώνα. Λίγο πιο πίσω βρισκόταν οι Jolanda Neff, Emily Batty, Yana Belomoina οι οποίες έψαχναν το παραμικρό λάθος για να περάσουν μπροστά.

Όσο περνούσαν οι γύροι η Langvad και η Wloszczowska συνέχιζαν να βρίσκονται μπροστά με την Indergand να πλησιάζει με δυσκολία και να μένει ξανά πίσω, καθώς ο ρυθμός των δύο πρώτων ήταν αρκετά γρήγορος. Μια αργή αλλά αποδοτική επίθεση ξεκίνησε από τις πίσω θέσεις με την Neff και την Belomoina να ανεβαίνουν συνεχώς θέσεις.

p5pb14773089

Κατά την προσέγγιση στην feed zone η Langvad είχε μια μεγάλη ατυχία με τους τροχούς της να γλιστρούν σε ένα γρήγορο κατηφορικό κομμάτι και να έχει μια ιδιαίτερα δυνατή πτώση. Καθώς έτρεχαν τα αίματα στον αγώνα και γεμάτη σκόνες, ήταν η ευκαιρία των Wloszczowska και Indergand ώστε να βγουν μπροστά.

Η πολύ δυνατή Wloszczowska συνέχισε τον ίδιο υψηλό ρυθμό αφήνοντας πίσω την Indergand σε κάθε ανάβαση. Η Neff και η Belomoina πλησίασαν πολύ την Indergand καθώς προσπέρασαν την τραυματισμένη Langvad και μπήκαν και αυτές στο κυνήγι για μια θέση στο βάθρο.

Μέχρι τον 5ο γύρο άρχισαν να έχουν ορατότητα από την πρώτη Wloszczowska με την Belomoina να δείχνει την δύναμη και τις ικανότητες της στις αναβάσεις και να «τραβάει» μαζί της την Neff και την Indergand απειλώντας την πρωτοπόρο.

Ακόμη και στον τελευταίο γύρο η δύναμη της Belomoina φαινόταν να μην τελειώνει με τις πολλαπλές επιθέσεις που έκανε στην Wloszczowska οι οποίες απέδωσαν καθώς πριν το τελευταίο κρίσιμο σημείο της διαδρομής η Wloszczowska δεν κατάφερε να διατηρήσει την θέση υπεροχής της.

Βγαίνοντας από τα δέντρα, στην τελευταία ανάβαση του αγώνα η Belomoina άνοιξε την διαφορά από τις Wloszczowska και Neff σφραγίζοντας την νίκη της. Ήταν μια διπλή επιτυχία για την Belomoina καθώς έγραψε ιστορία όντας η πρώτη Ουκρανή η οποία κατάφερε να κερδίσει σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Παρακολουθήστε σε αναμετάδοση τον αγώνα των γυναικών.

Στους άντρες έγινε ένας εξίσου εντυπωσιακός αγώνας με ακόμη μια κλασική μάχη μεταξύ των Nino Schurter και Julien Absalon. Βέβαια πριν τον αγώνα όλοι συζητούσαν για έναν «νέο» αναβάτη, τον Mathieu Van Der Poel.

Ο Ολλανδός, πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής cyclo-cross, από τους κορυφαίους αναβάτες στην ποδηλασία δρόμου, 8ος στον προηγούμενο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ένας από τους πιθανούς υποψήφιους για το βάθρο. Από την αρχή του αγώνα έθεσε ένα πολύ υψηλό ρυθμό με τον Schurter να είναι ο μόνος ο οποίος μπορούσε να ακολουθήσει τον 22-χρονο.

Με το τέλος του πρώτου γύρου, ο Mathias Flückiger έφτασε τους δύο πρώτους. Ο Van der Poel συνέχιζε να βρίσκεται μπροστά με έναν ξέφρενο ρυθμό, αλλά δεν μπορούσε να ξεκολλήσει. Πίσω από την τριάδα βρισκόταν ο Julien Absalon και ένα μεγάλο γκρουπ αναβατών.

Οι προσπάθειες του Schurter να κουράσει και να «σπάσει» τους αντιπάλους του στον 4ο γύρο αποδείχτηκαν μάταιες καθώς η τριάδα δεν έλεγε να ξεκολλήσει.

p5pb14774488

Έπειτα ήρθαν κάποια περιστατικά τα οποία διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Στον 4ο γύρο ο Van Der Poel έπεσε καθώς κυνηγούσε τον Nino στην κατηφόρα μετά το στο Red Bull Climb. Μπροστά έμειναν ο Schurter και ο Flückiger, με τον δεύτερο να πέφτει στον κατήφορο μετά την ανηφόρα «Gonso». Ήταν μια πολύ δυνατή πτώση με τον Flückiger να χτυπάει σε ένα δέντρο μετά από ένα μεγάλο άλμα και άσχημη προσγείωση.

Μετά από λίγο εγκατέλειψε κιόλας και ο Van Der Poel ήταν δεύτερος. Με διαφορά μεγαλύτερη των 25″ στον 5ο γύρο ο Schurter είχε κλειδώσει μια ακόμη νίκη. Στην μάχη για την 3η θέση βρισκόταν οι David Valero Serrano, Maxime Marotte, Anton Cooper και ο Luca Braidot.

Ο Schurter κατέκτησε την 22η νίκη σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά τα βλέμματα και τα σχόλια έκλεψε ο Van Der Poel με την εντυπωσιακή 2η θέση του, ζορίζοντας πραγματικά τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Τρίτος τερμάτισε ο Anton Copper.

Παρακολουθήστε σε αναμετάδοση τον αγώνα των αντρών.

Previous Article

«Blood Road» μία ΜΤΒ ταινία η οποία θα σας συγκινήσει. (video)

Next Article

Ποδηλατικές εξορμήσεις δίπλα στην Θεσσαλονίκη με το Cycle-Safari!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια