Έχεις e-bike και ντρέπεσαι να ανεβάσεις τις διαδρομές σου στο Strava; Έχουμε την λύση!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
150717_Strava-Live

Αν αγοράσατε πρόσφατα ηλεκτρικό ποδήλατο (e-bike) και ήσασταν τακτικοί χρήστες του Strava με το συμβατικό σας ποδήλατο, θα παρατηρήσατε, ότι έχετε ανέβει πολύ ψηλά στα leaderboards, ίσως έχετε και αρκετά ανηφορικά ΚΟΜ και όχι με 1-2 δευτερόλεπτα διαφορά, αλλά στην καλύτερη με μερικά λεπτά.

Σίγουρα επίσης, θα έχετε δει τις δραστηριότητές σας να γίνονται flag (κοινώς αναφορά πως το μέσο που χρησιμοποιήσατε δεν ήταν ποδήλατο, αλλά κάποιο μηχανοκίνητο). Βέβαια, όσοι έχουν δοκιμάσει ένα e-bike –δες εδώ την δοκιμή που κάναμε στο KTM Lycan 27 GPS+– σίγουρα θα έχουν πάθει ένα μικρό πολιτισμικό σοκ, καθώς μπορούν να ανέβουν την αγαπημένη τους διαδρομή, χωρίς να ιδρώσουν και πολύ πιο γρήγορα. Κάπως έτσι με αυτόν τον τρόπο, πέφτουν οι χρόνοι στο Strava και οι αθλητές οι οποίοι, κάνουν χρόνια προπονήσεις και μερικά KOM σε segments (για κάποιους έχουν μεγαλύτερη αξία από μετάλλια) πατάνε κατευθείαν το flag και με το δίκιο τους.

Πως θα γίνει όμως να έχετε τις βόλτες σας στο Strava χωρίς συνεχώς να λέει κάποιος ότι δεν έγιναν με ποδήλατο; Γι’ αυτό το πρόβλημα υπάρχουν τρεις λύσεις.

Η πρώτη λύση, είναι να μην χρησιμοποιείτε το Strava, την οποία την αποκλείουμε.

Η δεύτερη λύση, είναι να κάνετε όλες σας τις βόλτες private ώστε να μην εμφανίζονται στα leaderboard του Strava ησυχάζοντας από τα flag. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, δεν θα μπορείτε να δέχεστε Kudos από τους φίλους σας, ούτε τα πειράγματα στα σχόλια, καθώς δεν θα βλέπουν τις βόλτες σας.strava e-bike

Εδώ λοιπόν, έρχεται η τρίτη και καλύτερη λύση. Δηλώστε τις βόλτες σας ότι γίνονται με e-bike και όχι κανονικό ποδήλατο, ώστε να εμφανίζονται σε διαφορετικά leaderboard μόνο για τα ηλεκτρικά ποδήλατα! Καλό ε;

Για να το κάνετε αυτό, ανεβάζετε κανονικά την δραστηριότητα σας στο Strava και έπειτα κάνετε «Edit Activity«. Στο κουτάκι που λέει «Activity Type» από «Ride«, επιλέξτε «E-bike ride» και πλέον η δραστηριότητά σας δεν θα εμφανίζεται στα leaderboard των συμβατικών ποδηλάτων. Άρα τέλος και στα flag!

Δυστυχώς, ακόμη δεν υπάρχει η επιλογή δραστηριότητας από την αρχική σελίδα του Strava App ώστε να διαλέγετε το «E-bike ride» πριν ξεκινήσετε την καταγραφή σας, αλλά πιστεύουμε είναι κάτι που θα αλλάξει στο άμεσο μέλλον, διότι υπάρχει αύξηση των ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Εμείς στις δοκιμές που κάναμε με το KTM Lycan 27 GPS+, αντιμετωπίσαμε αυτό το πρόβλημα στο Strava καθώς σε κάθε μας βόλτα, είχαμε 2-3 ΚΟΜ σε ανηφορικά κομμάτια. Φυσικά, πριν καλά καλά ανέβει η δραστηριότητα, ξεκινούσαν τα flag, πράγμα το οποίο μας απέτρεψε από το να έχουμε δημόσιες τις δοκιμές που κάναμε. Πλέον όμως, με την παραπάνω μέθοδο έχουμε όλες τις δοκιμές διαθέσιμες για όποιον θέλει να τις δει!

Previous Article

Οι 10 καλύτερες στιγμές της καριέρας του Fabian Cancellara. (videos)

Next Article

12 ερωτήσεις που ποτέ δεν πρέπει να κάνεις σε έναν ποδηλάτη!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια