Σπαστό κράνος για πιο εύκολη αποθήκευση και μεταφορά!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
headkayse folding helmet (4)

Ένας από τους κύριους λόγους που κάποιος δεν φοράει κράνος στις καθημερινές του μετακινήσεις με το ποδήλατο είναι η δυσκολία αποθήκευσης και μεταφοράς αυτού λόγω του μεγέθους του, μέσα στην τσάντα. Μερικές εταιρίες ανέπτυξαν σπαστά κράνη για ευκολία μεταφοράς. Μία από αυτές, η Headkayse ισχυρίζεται πως το δικό της σπαστό κράνος, όχι μόνο όταν διπλώνει έχει μικρό μέγεθος, αλλά πως είναι άνετο και πιθανότατα πιο ασφαλές από ένα συμβατικό κράνος.

headkayse folding helmet (2)

Για να διπλωθεί το κράνος της Headkayse έχει έναν ιμάντα velcro στο πίσω μέρος, όπου «τραβάει» το πίσω μέρος του κράνους προς το εσωτερικό και έπειτα τα πλαϊνά μέρη του κράνους διπλώνουν και αυτά προς τα μέσα. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται κατά 70% πιο επίπεδο, ενώ παράλληλα ο όγκος του μειώνεται 50%.

Επιπλέον, δεν είναι φτιαγμένο από την συνηθισμένη διογκωμένη πολυστερίνη (EPS) αλλά από έναν αφρό που έχει δημιουργήσει η εταιρία. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του, το υλικό συμπιέζεται για να απορροφήσει κάποιο χτύπημα και δεν σπάει όπως συμβαίνει με το EPS. Αυτό σημαίνει πως το κράνος δεν χρειάζεται αντικατάσταση μετά από κάποιο χτύπημα όπως συμβαίνει για τα συμβατικά κράνη. Επίσης, είναι πιο απορροφητικό στα μικρότερα χτυπήματα, ενώ τα 3mm της πολυμερούς εξωτερικής του επιφάνειας, το κάνουν πιο ανθεκτικό στην τριβή. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα ποδηλατικά κράνη διαβάστε αυτό: Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζεις σχετικά με τα πρότυπα ασφαλείας των ποδηλατικών κρανών.

headkayse folding helmet (1)

Τέλος, επειδή το υλικό της Headkayse είναι πιο εύκαμπτο, το κράνος μπορεί να πάρει το σχήμα ενός κεφαλιού πιο εύκολα. Αυτή την στιγμή βρίσκεται στην φάση της ανεύρεσης πόρων και ο κόσμος δείχνει αρκετό ενδιαφέρον. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στην σελίδα τους εδώ: Headkayse -A game changer in cycle helmet safety

Previous Article

Πόνοι στους πήχεις κατά το ΜΤΒ. Πως να προσαρμόσετε τον εξοπλισμό σας, ώστε να τους αποτρέψετε.

Next Article

Οι μελλοντικοί πρωταθλητές ξεκινάνε με push bike! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια