Παρουσίαση: Diamondback Contra CX – τρέλα με το cyclocross

Author: Χωρίς σχόλια Share:

diamondback-contra-cx-cyclocross-bike-630x418

Cyclocross

Πρόκειται για έναν πολύ συγκεκριμένο τύπου αγώνων ποδηλάτων. Το μεγαλύτερο μέρος των διαδρομών βρίσκονται εκτός δρόμου. Σε χωματόδρομους ή στρωμένα μονοπάτια, αλλά πολλές φορές υπάρχουν και ασφάλτινα τμήματα. Χώμα, σκόνη, λάσπη, λακκούβες με νερό, γρασίδι, με όλα τα στοιχεία της φύσης θα έρθει κάποιος αντιμέτωπος σε έναν αγώνα CX, για να μην αναφέρουμε τα τεχνητά εμπόδια για την αύξηση της δυσκολίας της διαδρομής. Όσον αφορά τα ποδήλατα, πρόκειται για ενισχυμένα ποδήλατα δρόμου, με ελαφρώς πιο «άνετη» γεωμετρία ώστε να βοηθήσουν τους αναβάτες σε ότι χρειαστεί να αντιμετωπίσουν. Έχουν δισκόφρενα, γρανάζια με λιγότερα δόντια μπροστά και αρκετά πιο φαρδιά ελαστικά με τακούνια, για να έχουν πρόσφυση στις εκτός δρόμου συνθήκες.

diamondback-contra-cx-4

Ένα ποδήλατο cyclocross είναι και το Diamondback Contra CX

Αρχικά το Contra ξεχωρίζει από το μαύρο ματ χρώμα του, το αλουμινένιο πλαίσιο από 6061 ενισχυμένο αλουμίνιο. Το πλαίσιο έχει υποστεί κατεργασία με hydro-forming, ώστε να αποκτήσει τις μοναδικές του καμπύλες. Μάλιστα έχει γίνει και ειδική πρόβλεψη ώστε να μπορεί ο αναβάτης να κουβαλήσει το ποδήλατο στον ώμο του, εάν χρειαστεί σε κάποιο πολύ τεχνικό και δύσκολο σημείο ενός αγώνα. Το πλαίσιο ολοκληρώνεται με το tapered ανθρακονημάτινο πιρούνι για αυξημένη ακαμψία.diamondback-contra-cx-1

Ο εξοπλισμός του Diamondback Contra CX

Όσον αφορά τον εξοπλισμό του ποδηλάτου, έρχεται με:

  • σειρά Shimano Sora 10 ταχυτήτων
  • μηχανικά δισκόφρενα Avid BB7 με δίσκους 160 χιλιοστών
  • και δισκοβραχίονα Diamondback με γρανάζια 36/46.

Η κασέτα των 9 ταχυτήτων είναι από την SRAM με 11-32 εύρος, καθώς το ποδήλατο είναι σχεδιασμένο να πηγαίνει σε δασικούς δρόμους, που συχνά έχουν πολύ μεγαλύτερες κλίσεις και δυσκολία από ότι συναντάει κάποιος στην άσφαλτο.diamondback-contra-cx-3

Οι τροχοί έχουν κέντρα με κλειστά ρουλεμάν από την Diamondback ενώ τα στεφάνια είναι τα WTB Crisscross i19 και είναι tubeless ready! Αυτό σημαίνει πως με μια ταινία, βαλβίδες και ζουμπί, μπορείτε να μετατρέψετε τα ελαστικά εύκολα και γρήγορα σε tubeless. Τα ελαστικά είναι και αυτά συμβατά με tubeless και είναι τα WTB Crosswolf σε διάσταση 700×32.

Τέλος, τιμόνι και παλουκόσελο είναι από την Easton, ενώ λαιμός και σέλα της Diamondback.

Πρόκειται για ένα ποδήλατο το με το οποίο μπορείτε να κινηθείτε παντού. Από τις καθημερινές μετακινήσεις εντός πόλης, στις δρομίσιες προπονήσεις σας και, γιατί όχι και στις εξερευνήσεις σας στο βουνό!

Το ποδήλατο -και πολλά ακόμη της Diamondback- βρίσκονται άμεσα διαθέσιμα στο κατάστημα Action-Bikes.

Previous Article

Bikepacking στην Φιλανδία! (video)

Next Article

This is Peaty #LastOrders, ο Legend του downhill Steve Peat, μιλάει για όλα! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια