Παραλειπόμενα από την Eurobike 2015! Tι είδαμε, τι ακούσαμε!

Author: 1 σχόλιο Share:
20150827_144335

-Κάπως μικρότερη η παρουσία Ελλήνων, δημοσιογράφων, εμπόρων και αντιπροσώπων στη φετινη 24η Eurobike, γεγονός μάλλον αναμενόμενο λόγω της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα. Όσοι πάντως βρέθηκαν στα περίπτερα της Eurobike για να συζητήσουν με συνεργάτες νυν ή μελλοντικούς άκουγαν σε κάθε περίπτωση τους ξένους να τους μιλούν με αρκετή γνώση για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα (!) και να τους εκφράζουν την συμπάθειά τους! Βέβαια, με συμπάθεια δεν αγοράζονται ποδήλατα…

-Η απουσία των Αμερικανών της Specialized, της Trek και της Kona (για να αναφερθούμε σε 3 τρανταχτές απουσίες) δεν έκανε καθόλου λιγότερο ενδιαφέρουσα την έκθεση.  Για να δούμε τι θα κάνουν του χρόνου στην εορταστική 25η Eurobike!

-45.870 εμπορικοί επισκέπτες από 103 χώρες, 1350(!) εκθέτες από 53 χώρες, 1766 δημοσιογράφοι από 39 χώρες και 20.730 απλοί επισκέπτες το Σάββατο που ήταν ανοιχτή στο κοινό η έκθεση είναι νούμερα εξαιρετικά για την Eurobike που βρίσκει συνεχώς τρόπο να ανανεώνει το ενδιαφέρον. Του χρόνου ας πούμε θα υπάρχει η δυνατότητα testing ποδηλάτων και πέραν της πρώτης ημέρας που διεξάγεται η demo day, ενώ θα υπάρχει και 2η μέρα ανοιχτή στο κοινό!

-Φέτος στην έκθεση είδαμε το απίστευτο! Εκλάπησαν ποδήλατα από το περίπτερο της αμερικάνικης Marin. H εταιρία που ουσιαστικά πρόκειται για τον πρωτοπόρο στα mountain bikes ευτυχώς δεν είδε να της κλέβουν τα υπερ-σπάνια -retro πλέον- bikes που έφερε προς επίδειξη, ωστόσο η ζημιά που υπέστη ξεπέρασε τις 35.000 δολάρια.

-Είχαμε πολλούς γνωστούς αθλητές που έδωσαν αυτόγραφα και μίλησαν με τους fans τους. Αυτούς που εντοπίσαμε εμείς ήταν οι Danny MacAskill,  Cedric Gracia, Hans Ray, Darren Berrecloth, Jerom Clementz.

-Οι ημέρες ήταν ζεστές και ο καιρός ιδανικός! Οι εντυπώσεις όλων όσων βρέθηκαν αυτές τις μέρες στη Γερμανία ήταν όπως πάντα θετικές, με μια εξαίρεση το θέμα της κίνησης! Οι υποδομές της περιοχής δεν σηκώνουν τόση κίνηση, αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα δικά σου. Άλλωστε, αν ήθελες υπήρχαν δωρεάν ποδήλατα προς ενοικίαση!

-Η μεγάλη ποικιλία στον ρουχισμό και τα προστατευτικά ήταν αποπροσανατολιστική μεν αφού χανόσουν στην ποικιλία, ωστόσο λίγοι ήταν εκείνοι οι οποίοι είχαν να επιδείξουν πραγματικά μια διαφορετική πρόταση. Οι περισσότεροι έμοιαζαν να παράγουν παραλλαγές του ίδιου προϊόντος σε άλλο χρώμα!

-Αντίστοιχα, φυσικά και στα ποδήλατα, η μεγάλη μερίδα των ποδηλάτων που αφορά στα ποδήλατα ως 1000-1500 ευρώ αφορούσε σε πλαίσια από την κάθε μια μάρκα που όμως ήταν ντυμένα με τα ίδια περιφερειακά και είχαν τις ίδιες προτεινόμενες τιμές λιανικής! Με άλλα λόγια ό,τι κάνει το marketing, o τοπικός dealer και το χρώμα! Αυτά θα είναι τα 3 κριτήρια επιλογής!

-Λίγα μοντέλα 2016 θα δούμε στην Ελλάδα! Οι παραγγελίες στις περισσότερες εταιρίες έχουν κλείσει και οι δυνατότητες των Ελλήνων αντιπροσωπων δεν είναι στα παλαιότερα επίπεδα! Να περιμένετε να τελειώσει το στοκ του 2015 και βλέπουμε…

Previous Article

EUROBIKE 2015- Φώτα Knog για Iphone και GoPro!

Next Article

EUROBIKE 2015 MIPS- O τρόπος να προστατεύεις το κεφάλι σου!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια