Αποβολή για τον Peter Sagan από το Tour de France.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
road sprint fall

Το γεγονός το οποίο στιγμάτισε το 4ο ετάπ του Γύρου Γαλλίας δεν είναι άλλο από την πτώση του Mark Cavendish και την ποινή του Peter Sagan η οποία στο τέλος έγινε αποκλεισμός από την διοργάνωση!

Μπορεί να ήταν μια αρκετά ήσυχη ημέρα μέχρι βέβαια 10 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό όπου υπήρξε αύξηση της ταχύτητας καθώς οι ομάδες προετοίμαζαν τους σπρίντερ τους. Μεταξύ των διαμαχών για μια καλύτερη θέση και τις τεχνικές στροφές στα τελευταία 2 χιλιόμετρα έγιναν δύο πολύ σοβαρά ατυχήματα τα οποία σταμάτησαν αρκετούς αναβάτες.

Το πρώτο ατύχημα συνέβη πριν την flamme rouge και το μέσο του πελοτόν βρέθηκε πεσμένο στα άκρα του δρόμου, με τον Geraint Thomas -ο οποίος ηγούνταν τον αγώνα- να είναι μέσα στους πεσόντες. Ο Marcel Kittel ο οποίος φορούσε το Green Jersey ήλπιζε να πάρει την 2η νίκη του στο Tour, αλλά πιάστηκε στον χαμό που προκλήθηκε, με τους σπρίντερ μπροστά να ανοίγουν την διαφορά με πολύ γρήγορο ρυθμό.

Μέσα σε αυτούς που απέφυγαν την πτώση βρέθηκαν και οι Peter Sagan, Nacer Bouhanni, Mark Cavendish, Alexander Kristoff, John Degenkolb, Adre Greipel και Arnaud Démare. Όταν ήρθε η στιγμή για το σπριντ τερματισμού όλοι κινήθηκαν προς την δεξιά μεριά του δρόμου, με τον Cavendish να προσπαθεί να περάσει τον Sagan από την «εσωτερική» ξυστά με τις μπαριέρες, μόλις 400 μέτρα πριν τον τερματισμό.

Σε μια δύσκολη στιγμή -άλλοι αναφέρουν πως ο Sagan σε μια προσπάθεια να ισορροπήσει ανοίγει τον αγκώνα του και βρίσκει τον Cavendish, άλλοι αναφέρουν πως το έκανε σκόπιμα- ο Mark Cavendish χάνει τον έλεγχο, πέφτει στις μπαριέρες και καταλήγει στο οδόστρωμα. Στο συμβάν έπεσαν και οι Degenkolb και ο Ben Swift οι οποίοι σύντομα σηκώθηκαν και συνέχισαν. Ο Cavendish παρέμεινε στο οδόστρωμα και δεν φαινόταν ικανός να μπορεί να συνεχίσει.

Μπροστά ο Arnaud Démare επικράτησε των Kristoff και Sagan και κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στο Tour de France.

Παρά τις πτώσεις ο Geraint Thomas τερμάτισε με ασφάλεια και διατήρησε το yellow jersey.

Λίγες ώρες μετά το τέλος του αγώνα και αφού ήδη έχουν ανακοινωθεί χρονικές ποινές για τον Peter Sagan έρχεται και η είδηση της αποβολής του από τον αγώνα βάση του κανονισμού 12.104 καθώς θεωρήθηκε πως η ενέργεια του ήταν επικίνδυνη για τους συναθλητές του.

Previous Article

Killswitch, με ένα κουμπί δύο λειτουργίες!

Next Article

Γνωρίζετε πόσο εξοπλισμό χρειάζεται μια επαγγελματική ομάδα Downhill; (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια