Ανικανότητα λόγω ποδηλάτου. Αλήθεια ή μύθος;

Author: 1 σχόλιο Share:
anikanothta kai podhlato genika  (1)

Θα μπορούσαν οι πολλές ώρες πάνω στο ποδήλατο να επηρεάσουν την σεξουαλική ζωή ενός ενήλικα άντρα; Υπάρχει ένα συγκεκριμένο θέμα μόνο, που αρκετοί φίλοι μας πιστεύουν ότι τους παρεμποδίζει στην σεξουαλική τους ζωή και είναι ένας από τους λόγους που αποφασίζουν να παρατήσουν την ποδηλασία.

Η ανικανότητα είναι μια αιτία ανησυχίας για πολλούς άντρες -και με το δίκιο τους. Ωστόσο μια κοινή παρανόηση είναι ότι η ποδηλασία είναι ένας από τους κύριους ενόχους στην πρόκληση μουδιάσματος στην ευαίσθητη περιοχή. Η όλη συζήτηση είχε ξεκινήσει το 1997 όταν και είχε δημοσιευτεί ένα άρθρο στο περιοδικό Bicycling.hot girl

Ο ουρολόγος Irwin Goldstein υπέδειξε πως όταν κάθεται κάποιος για πολλές ώρες πάνω στο ποδήλατο, ασκεί υψηλή πίεση στο περίνεο -μια περιοχή μεταξύ των γεννητικών οργάνων και του πρωκτού. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι γεμάτη από νεύρα και αιμοφόρα αγγεία και η υπερβολική πίεση της, βλάπτει τα νεύρα και εμποδίζει προσωρινά την ροή του αίματος προκαλώντας μούδιασμα.

Με το πέρασμα των χρόνων όμως, δεν έχουν υπάρξει πραγματικά, ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία που να στηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό για ανικανότητα λόγω ποδηλάτου, ενώ πολλές μελέτες που έχουν δημοσιευτεί, αντιτίθενται σε αυτό το συμπέρασμα.

Ναι, οι πολλές ώρες επάνω στην σέλα προκαλούν μούδιασμα και δυσφορία -τόσο στους άντρες, όσο και στις γυναίκες- αλλά τα προβλήματα δεν θα πρέπει να είναι πιο σοβαρά από το παροδικό μούδιασμα.

Θα μπορούσε η ποδηλασία να προκαλέσει ανικανότητα στον μέσο άντρα ποδηλάτη; Όπως επίσης να επισκιάσει τα καρδιοαγγειακά οφέλη; Σύμφωνα με τον Harin Padma-Nathan, κλινικό καθηγητή ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Καλιφόρνια, η απάντηση είναι πως ΟΧΙ, δεν μπορεί να επηρεάσει την σεξουαλική ζωή ενός μέσου ενήλικα άντρα το ποδήλατο, ούτε να επισκιάσει τα καρδιαγγειακά οφέλη της ποδηλασίας.

Ποια η άποψή σας σχετικά με την ανικανότητα λόγω ποδηλάτου; Πιστεύετε πως επηρεάζει το ποδήλατο την αντρική ανικανότητα, ή όχι;

Previous Article

SussMyBike, ρύθμιση ανάρτησης με τηλεμετρία! (video)

Next Article

Ανεβαίνοντας τους 2 πιο απότομους δρόμους του πλανήτη! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια